Pôrodnica v Lučenci

monika1255
14. aug 2016

mamicky aky nazor mate na lucensku porodnicu?? zaujima ma aj ci vam dietatko dali hned po porode na prisatie...

glorikarebeka
14. aug 2016

@monika1255 neviem ako v Lucenci,ale najskor sa dava hned na brusko aj s pup.snurou potom idu dieta umyt a az potom na prsnik.

rheuska
14. aug 2016

Ak je nemocnica baby friendly tak by mali. Ono tazko sa s nimi háda, ked si po pôrode, ale stoj si za tým. Každopádne bábätko ma ísť hneď z vagíny na bruško matky. Prikryť nahriatym uterákom. Tato, alebo dakto prestrihne pupočnú šnúru. Potom sa bábo začne mrviť a samo by sa molo odplaziť k prsníku. Samozrejme mu môžeš pomôcť ☺, lebo by to trvalo hodiny. No a potom sa prisaje. Ja som rodila v Írsku. (Malá mala 10 minút a ťahala ako o život) Detičky tu nekúpu a prvy týždeň sa ani neodporúča. Každopádne dieťa by mal stimulovať pach plodovej vody na rúčkach aby sa prisalo. Malú mi vzali asi po dvoch hodinách a to ju len obliekli v mojej prítomnosti samozrejme. A kým umyli mňa tak ju držal tato. Tu našťastie držia celý čas s maminkou. A je to nádherný zážitok keď sa prisaje. (Napriek tomu, že som bola unavená)

martina772
14. aug 2016

Ja som z Lučenca, ale rodila som v RS a poznám veľa žien, ktoré rodili radšej v RS alebo tam len budú rodiť. Asi to o niečom svedčí. Samozrejme, sú maminky, ktoré boli spokojné aj v Lc. 🙂

surrender
15. aug 2016

Ja som rodila v LC. Neodporúčam tu rodiť, môj názor - absolútne anti baby friendly 😔

surrender
15. aug 2016

Moje dieťa nieže mi nedali na prisatie, ale priniesli mi ho na izbu až po 11 hodinách o pôrode! Vysvetlenie sestier z novorodeneckého oddelenia bolo, že mali veľa pôrodov, tak mi ho skôr "nestihli" priniesť... 😢 Nikdy sa nezmierim s takýmto prístupom 😞

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre