Pôrodnica v Banskej Bystrici

vevuska22
3. jan 2013

Ahojte maminky chcem sa opytat aku mate skusenost ci uz dobru alebo zlu z porodnice v banskej bystrici a co vsetko si tam treba zbalit. Dakujem uz vopred za vsetky prispevky.

laura0
3. jan 2013

V tejto porodnici som rodila v july 2012 ,myslim si ze je to tam uplne v pohode ,zenske sestry su mile,velmi clovek pokial nemal nejaky problem neprichadzal s nimi do styku ,maximalne rano ked sa pytali aku mame telesnu teplotu ,pri malej vizite ktora bola kazdy den o pol osmej a ked nas volali na stravu do jedalni.Viacej clovek prichadzal do kontaktu s detskymi sestrami ale ani tam aspon ja som nemala nejaky problem,pokym sa zene rozbehne laktacia daju mliecko materske (od zien co od nich vykupuju) normalne do flasky alebo striekacky podla priania matky.Zobrat si tam treba pre seba: nocne kosele , podrsenku na kojenie,pohar na pitie,pribor ,teplomer,toaletny papier,hygienickke potreby,vlozky,spodne pradlo.Pre babatko som mala plienky jednorazove newborn ,kzda den ti daju 3 kusy jednorazovych Huggies plienok c.2 a neviem presne uz kolko latkovych,ale viem ze mi to stacilo a pokial nie mala som cele balenie plienok tak som pouzila tie,dalej vlhcene obrusky a kremik na ritku urcite treba zobrat.Olecenie na babatko ti daju ,niektoo si nosi ale ja som nemala ,jedine co som mala bola ciapocka a rukavicky bavlnene .A niekto si nosi teraz v zime aj ponozticky na nozky.Myslim ze to je tak asi vsetko ,mozno som na nieco zabudla ale tieto veci su take najpotrebnejsie.Tazko povedat ako sme spokojne ,kazda jedna ti napise ucite nieco ine ,zalezi aj od povahy zeny a aj narocnosti.Tych 5 dni sa tam da vydrzat urcite ,ale jasne ze som bola rada ked nas pustili domov ako asi kazda jedna z nas.Prajem vela stastia a bezbolestny porod. 🙂

vevuska22
autor
3. jan 2013

@laura0 dakujem krasne tak sa mozem zacat balit este by som sa chcela opytat tie vlozky si mala specialne poporodne alebo klasicke?

laura0
3. jan 2013

@vevuska22 vlozky som mala specialne v lekarni som si kupila od firmy Hartman Samu classic ale doporucujm ti nejake dlhsie radsej ,tieto boli kratke.

vevuska22
autor
3. jan 2013

@laura0 okik dakujem

nikuska27bb
6. jún 2013

žienky chcem sa opítat,ak máte daktorá skusenost s dr.Hudecom v bb porodnici,tak aké?Dakujem.

andula78
12. jún 2013

@nikuska27bb Ahoj, ja som rodila druhé pri Dr. Hudecovi. Bola som max. spokojná, snažil sa o čo najprirodzenejší pôrod, všetko prebehlo ok. Dokonca ani šitie nebolelo 😀 Tiež som mala šťastie na fajn pôrodné asistentky. Takže u mňa spokojnosť aj po druhý-krát. Prvé som rodila tiež v BB pri Dr. Trškovi a mám len dobré spomienky 😉

nikuska27bb
12. jún 2013

@andula78 Ja som sa pítala,koli tomu,že sestra pri nom rodila teraz 31.mája a porod dopadol nie najlepšie,tak som len chcela vediet,že aký je porodník,lebo aj ja budem čoskoro rodit,tak aby som vedela.Prvé som rodila u Molitirisa,tak s ním mám skusenost.

andula78
12. jún 2013

@nikuska27bb Chápem, a mrzí ma to. Ja mám s ním dobrú skúsenosť, napriek tomu, aký je mladý... Dúfam len, že sestra a malé sú ok.

nikuska27bb
12. jún 2013

@andula78 Sestra je v pohode,aj ked sa pri porode vytrápila,no malinký je na tom trošku horšie,bol pridusený,tak má nejaké následky a pravdepodobne bude s ním chodit k neurologovi,lebo má nejaký nález,no inak je v poriadku.

madono
12. jún 2013

aj ja som na Hudeca počula len chváli, ja som mala sekciu pri ktorej on asistoval primárovi, potom bol za mnou asi dvakrát či je všetko OK. ale ja priamu skúsenosť nemám. @nikuska27bb

sonibb
23. júl 2013

Ahojte..je tu nejaká maminka ktorá nedávno rodila..nás to čaká koncom augusta a chcela by som vedieť, čo všetko si vziať so sebou do pôrodnice pre seba a pre malinké..lebo všade sa píše inak,od gázových šatvorcov a liehu na pupček,odsávačky a podobne..tak by som chcela vedieť čo všetko sa naozaj zíde a čo je zbytočné brať so sebou..ďakujem..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre