Pôrodnica Topoľčany verzus pôrodnica Nitra

zolka89
30. dec 2015

Ahojte milé mamičky, mám na Vás obrovskú prosbu a to aby ste mi sem napísali Vaše zážitky z pôrodnice NR /TO . Viac menej som už rozhodnutá pre TOPOLČANY, pretože vraj je tam lepšia starostlivosť o mamičky a čo je pre mňa bojka dôležité je tam možnosť podania epidurálky. Termín pôrodu mám na prelome marec / apríl 2016. Ak ste mali pri sebe dobrých doktorov, pôrodníkov taktiež sem s menami 🙂 😎 Taktiež ak Vám bola podaná v TO epidurálka aké na vás mala účinky, aká je tam starostlivosť o bábätka.
Bohužiaľ čo ma mrzí, že na Nitriansku nemocnicu nepočujem nič dobré čo sa tíka zážitkov a reakcii mamičiek tak som zvedavá ako budete reagovať v tejto diskusii.

vopred ďakujem / Katka / 🙂

zviz
30. dec 2015

Ja som rodila v Nr porodnici v r. 2013 a bola som velmi spokojna. Na porodnej sale sa pri mne striedali perfektne sestricky. Rodila som 13 hodin a nakoniec mi porod ukoncili cisarskym rezom kvoli nepostupovaniu. Porod mal na starosti MUDr. Lajtman a naozaj mozem povedat, ze sa tam o mna prikladne starali. Sestricka ma dokonca pocas cisarskeho drzala za ruku a hladkala, co ma velmi ukludnilo. Na oddeleni sedtonedelia to bolo tiez ok, jedna sestricka tam bola dost odporna, ale paradoxne ta mi najviac pomohla rozbehnut kojenie. Za seba mozem Nr porodnicu odporucat a chystam sa tam rodit zasa - vo februari, tak dufam, ze tentokrat nebudem sklamana.

zolka89
autor
30. dec 2015

@zviz - ďakujem pekne za odpoveď a držím palce 🙂

michluc
30. dec 2015

Ja som rodila v maji v To..hned na zaciatku som si dala epiduralku,bohuzial asi po 10 minutach ma brali na akutny cisarsky pretoze sa dieta dusilo,neviem ci to bolo kvoli epi..bola pri mne Kerekova a cisarsky robil Hribik,starostlivost bola v pohode,celkom pomahali ked bolo treba,ale viac menej sa treba spolahnut na seba.

zolka89
autor
30. dec 2015

@michluc Taktiež ďakujem za odpoveď, Kerekova je vraj najlepšia v TO a mrzí ma že si to nemala jednoduché. Ja viem že ono je to veľmi individuálne kto má aký pôrod, no pre mna je dôležitá starostlivosť a prístup k mamičke a dieťatku 🙂

martinka6282
30. dec 2015

Ahojte, pridávam sa do tejto diskusie, lebo ma zaujíma ako to chodí v pôrodnici v Nitre. Ja mám termín 19.2. a chystám sa rodiť tam. Je to naše prvé bábätko, takže osobnú skúsenosť nemám, no počula som, že v Nitre sú jedny z najlepších sestričiek čo sa týka pomoci pri kojení a starostlivosti o bábätko....

@zviz za aký čas ti priniesli ukázať maličké? Počula som, že v Nitre ho nedávajú pri mamičku hneď.

veverickav
30. dec 2015

Skuste sa prihlasit do skupiny Porodnica v Nitre, tam su vsetky dolezite komentare a prispevky, ktore dost pomozu 😉

zviz
30. dec 2015

@martinka6282 ahoj 🙂. Ja mam oficialny termin 16.2., ale pojdem rodit skor kedze budem mat planovany cisarsky, ale mozno sa tam vidime 🙂. No mne ukazali hned po ocisteni, to som bola este na sale. Po cisarskom som do rana lezala na poporodnej izbe, tam mi malu cca po 4 hodinach nosili na kojenie. 24 hodin som musela lezat, ale tie kazde 4 hodinky mi malu priniesli. Dalsi den som ju mala pri sebe cely den a zobrali mi ju na noc, aby som si oddychla a na dalsi den som ju mala cez den a aj v noci. No a na 4ty den nas prepustili domov 😊.

martinka6282
30. dec 2015

@zviz no možno sa uvidíme 🙂 hoci posledné dni mám taký čudný pocit, že to bude oveľa skôr.... aj keď som mamine vravela ako sa cítim mi povedala, nech si radšej skontrolujem, či už mám všetko v taške 🙂 ..... ešte máme pár týždňov čas, tak uvidím, snáď sa mýlim...... držím ti palčeky nech vám to dobre dopadne 🙂

kika46
30. dec 2015

Ja sok rodila v Nitre v oktobri a bola som so starostlivostou velmi spokojna. Sestricky mi pri porode velmi pomohli. Ze nedavaju epi je skoda. Ale tiez jedna sestra z novorodeneckeho bola odporna inak fajn.

zolka89
autor
30. dec 2015

@kika46 Som veľmi milo prekvapená zatiaľ z celkom pozitívnych ohlasov v Nitre - to som teda nečakala 🙂 a je pravda že pri šití tam dolu vám dajú po vyžiadaní rajský plyn aby ste veľmi neprežívali bolesť ?

zolka89
autor
30. dec 2015

A ešte by ma zaujímalo , viete koľko je v Nitre tých lepších "VIP" izieb ? Totiž veľmi túžim po súkromí a pokoji a neviem si predstaviť byť na izbe s viacerými mamičkami.

kika46
30. dec 2015

Mne rajsky plyn nedali ani som o nom nevedela. Ale zase mna sili len trochu.

martinka6282
30. dec 2015

@zolka89 neviem kolko ich tam je ale aj tie sú vraj nejak rozdelené podľa toho či majú wc a podobne.....ja som tiez nad tým premýšľala lebo pokiaľ nemáš VIP izbu vraj otecko nemôže ísť k babatku, tak hlavne z toho dôvodu.....na druhej strane ale neviem či chcem byť sama, je to moje prvé dieťatko, možno sa mi pomoc skúsenej mamičky zíde......

usmiateslniecko
30. dec 2015

@zolka89 Ja som rodila v aprily tento rok a nemozem sa stazovat. Myslim, ze v NR su 3 VIP izby, ale dopredu sa zajednat nedaju, len ak budes mat zaujem a bude niektora volna tak ta tam daju. Sestricky na sestonedeli aj na novorodeneckom su v pohode, ja som nemala ziadny problem, mile. Ak sa nieco spytas radi poradia, pomozu. Inak na "normálnych" izbách su len po 2 mamicky. Ja som sice mla VIP izbu ale boli sme s malinkou az 10dni v porodnici nakolko mala silnu zlatacku a uz som sa sama na izbe nudila. Babatko vacsinou aj tak spinka a ked si s niekym na izbe aspom ti prejde cas. Do buducna by som VIP izbu mozno ani neriesila. Mala som planovanu sekciu a rodil ma Dr.Lajtman a super, sestricky aj ostatni co boli pri porode nemozem sa stazovat, v pohode. Malinku mi ukazali hned ako ju vybrali a potom mi ju priniesli za nejake 4 hodky na poporodnu izbu a aj cez den a v noci ju tak nosili na prikladanie.

miskah105
19. feb 2016

Ja som rodila 14.1.2016 v NR a bola som viac ako spokojna, velmi milo ma prekvapil nemocnicny personal od prijimu,cez operacnu sal az po sestonedelie vratane novorodeneckeho oddelenia, sestricky boli perfektne, starostlive a velmi mile, prijemni doktori, cely cas som mala pocit ako keby som bola niekde v 5 * hotely. Nitriansku nemocnicu mozem len a len vychvalit a urcite ak znovu pojdem rodit tak jedine do Nitry 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre