Ahojte žienky, poprosila by som nejaké recenzie na pôrodnicu v SĽ. Bývam síce v Kežmarku, ale voči kežmarskej nemocnici mám dosť odpor. 😞
@jarca1111 ja som bola na plánovanej sekcii ale čo sa týka oddelenia a starostlivosti tak nemôžem povedať nič zlé, aj novorodenecké bolo v pohode. Keby som šla rodit zas, tak určite tam.. ale už sa nechystám.
@amelia9293
Bola som tam a vraciam sa zase😉 za mna iba 👌🏻👍🏻a odporučam. Čo sa týka doktorov, sestričiek, upratovačiek .... nemala som nikdy zlu skúsenosť čo sa týka Ľubovňanskej nemocnice
@amelia9293 zalezi aj na aku porodnu asistentku natrafis, ja som nemala zrovna najlepsiu, taka postarsia prefarbena cervenovlaska, meno netusim. Dost ma vykolajila a nebyt nej, tak si porod viac uzijem. Ona po mne dost kricala, ze ciganky rodia jak jablone, co ja tu vystrajam (nic som inak nevystrajala, len sa po 12 hodinach kontrakcii ktore som mala celych 12 hodin kazde 2 minuty a bola som hore vyse 30 hodin) uz povedala ze nevladzem, ze uz nemozem, nevydrzim...
Povzbudive slova typu - ked teraz stukate ako chcete dieta vytlacit. (Na druhy sup bol von).
Ale inak ano, pomozu do sprchy, zo sprchy, zaujimaju sa o stav. Co sa tyka kojenia, tsnazia sa vysvetlit, ale nie vzdy najstastnejsie a mne takmer bradavku odtrhli 🙂
Za mna take zmiesane pocity. Ale nabuduce by som sla do porodnice, kde babatka nie su umiestnovane na novorodeneckom ale nonstop pri mamine.
Ďakujem Vám zienky veľmi pekne za Vaše relácie. Ja som prvorodička, takze logicky mám pred pôrodom naozaj veľmi rešpekt. Veľmi si prajem aby sa podarilo, že budem rodiť prirodzenou cestou a ešte lepšie by bolo aj bez epiduralky. No som dosť citlivá povaha a aj maličkosť ma dokáže veľmi rýchlo rozhodiť, preto si dávam záležať na výbere pôrodnice, aj keď to je čo sa týka km pre mna ďalej.
@majkovicaa pri mojej povahe by som sa tam rozplakala a už úplne by som to vzdala kedy ma niekto taký prístup.
@amelia9293 ja som si aj veru poplakala ale od bolesti 😀 a od toho jak si z toho nikto nic nerobil ze sa tam trapim 😀 myslela som si ze porod dam lavou zadnou no potom prislo prekvapenie.. ani som si nikdy neuvedomila, ze mam taky nizky prah bolesti.. a k tomu mi ani epi nezabrala 😖 takze som sa trapila 17h ...
@majkovicaa aj ja som pri nej rodila. a veru bola velmi neprijemna, mala blbe komentare k vsetkemu. ako prvorodicka som bola v tej chvili stastna, ze som absolvovala predporodnu pripravu, pretoze mi nijako nepomohla. az tesne pred tlacenim sa menili smeny a ona odisla.
Ahojte kto sa chystá rodiť v Sl
@slavia213 ja sa chystam, termin mam april
@limodovaivka ja február.
Ahojte, rodila niektorá z Vás len nedávno v SL? Termín pôrodu mám koncom júna a chcela by som vedieť, ako to tam chodí, boli ste spokojné? Pýtali ste sa personálu, čo všetko si máte zbaliť do pôrodnice? Nakoľko na stránke nemocnice toho popísaného veľa nie je čo si máte so sebou vziať do pôrodnice🙄. Ďakujem
@katusqa9 rodila som tam v apríli a bola som spokojná. Odporúčam si vziať vlastné popôrodné vložky (tie nemocničné sú hrozné), podložky na posteľ dávajú oni koľko je treba. Je tam veľmi teplo, takže aspoň 3 alebo 4 nočné košele, vlastný príbor a pohár, čistú vodu na pitie (dávajú len čaj) a niečo na jedenie (dávajú klasicky raňajky, obed a večeru, pre mňa bolo málo a to mám 60 kg 😀), krém na bradavky, dobrú kojenecku podprsenku, a balzam na pery. Pre bábätko len oblečenie na odchod z nemocnice.
@denkadenisa ďakujem za odpoveď. Takže pre bábo fakt doslova nič okrem oblečenia na odchod netreba? Ani plienky, vlhčené obrúsky, krém na riťku? Všetko zabezpečí nemocnica? Bábätko si mala pri sebe celý čas?
@katusqa9 jasné plienky a utierky, prípadne krém treba zobrať, to myslím,že na stránke nemocnice aj napísané je. Ale oblečenie iba na odchod, oni dávajú a aj vymenia každý druhý deň, aj perinku samozrejme máš z nemocnice. A ano bábätko máš stále pri sebe, na noc keď nevládzes tak ho môžeš dať sestrám, ak chces ale nemusíš, oni ho vezmú, ale ináč je stále s tebou.
@denkadenisa ahoj a bola si teraz niekedy v pôrodnici? Mňa zaujíma ako to je ohľadom karantény že či si treba priniesť so sebou viac veci trebárs vodu, niečo pod zub, odsavacku, klobúčiky a také prkotiny aby mi to nemuseli nosiť z domu, ja som z Kežmarku a už keď sú tie opatrenia a zákaz návštev aby zbytočne ne merali cestu. Vdaka
@baschmil teraz niekedy som v pôrodnici nebola, rodila som tam v apríli, na veľkonočný pondelok 😀. Vtedy bol zákaz vychádzania a tiež som z KK, takže som rada, že mňa a manžela pustili cez okres.... Vtedy som musela mať všetko si sebou alebo len manžel dodatočne doniesol a nechal dole v kontrolnom stane a sestrička po to poslala. Ako to teraz funguje neviem, ale určite sa spýtaj keď tam pôjdeš do poradne.
Určite si vezmi vodu aj niečo pod zub. Odsávačku by som používala len svoju, tak keď potrebuješ, tak si vezmi, mne pomohla a klobúčiky som nemala a chýbali mi. príbor a pohar musíš mať vlastný. A jednorazové popôrodné nohavičky si tiež vezmi, nemali s nimi problém.
@denkadenisa ahoj, ďakujem, no s tými návštevami a oteckom som myslela ze povolia a nebudem zbalena ako na polroka na Madagaskar no nezarobim nič. Ešte ma napadlo mydlo tekuté a toaletak tam aspoň je ci si mam vziať všetko? A nadštandard izba sa dá vybaviť?
@baschmil svoju kozmetiku sa vezmi, mydlo aj toaletak na WC bol. Bola som aj na nadštandarte a tam toaletný bol tiež, mydlo som nemala ale dezinfekcny gél na ruky tam bol. Nadštandard hlás hneď ako tá prijimu, že ťa zápisu do poradovníka. A keď sa uvoľní a si na rade, tak ťa tam presunú.
@dopolbokaodrata ahooj,tiez idem o dva tyzdne na planovanu sekciu...Prosim Ta da sa to zvladnut? Davaju nieco od bolesti?ako to je po operacii..aky postup mali?co bonding,prilozili dietatko hned po vybrati? Co potom ,ides oddychnut na pooperacku predpokladam,dieta Ti odnesu ,prinesu kedy a co potom?prepaaaac,ze Ta bombardujem otazkami...no nepoznam nikoho,kto tam absolvoval sekciu....😉Ak by si bola taka laskava,a nejak to tak podrobnejsie popisala...🙏moc krasnw dakujem,a prajem krasne materstvo...😉
@anetttka123 Pripajam sa, mam planovanu sekciu v decembri a tiez by som rada vedela infosky ohladom tychto veci 🙂
@adkka_
@anetttka123 ja mam termín vo februári a prvý som mala cisársky a teraz sa neviem rozhodnúť či ísť normálne alebo cisársky ....bojím sa tej rany po cisárskom strašne bolí teraz že pichaju niečo donej aby tak nebolela ???
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@amelia9293 spokojnost 🙂 ... sice ma nechali dlho dlho trapit sa s porodom, ale sestricky boli zlate.. ukazali mi ako kojit, prebalit, stale sa pytali ako sa citim..len ja som bola na nadstandardke tak mozno preto... . po porode pomozu odcupkat do sprchy a pomozu aj tam 🙂