Ahojte. Žienky, ktoré ste v nedávno rodili v považsko-bystrickej pôrodnici, prosím, podeľte sa o svoje skúsenosti. Verím, že táto téma pomôže pri rozhodovaní sa nie len mne, ale aj iným budúcim mamám z PB. Ďakujem.
P.S.: Viem, že táto téma tu už bola, ale je neaktuálna (2009 - 2016).
ahoj , tu je skupina k považskej pôrodnici https://www.modrykonik.sk/group/5969/detail/ neviem či pôjde tento link, ale keď si nájdeš Skupina -Pôrodnica Považská Bystrica tak to bude to.
Zalezi co ocakavas. Ak chces prirodzeny porod, vol radsej vsetin. Ak ti je jedno, ze nebudes mat bonding, ze budes mat kanylu, ze ta s velkou pravepodobnostou nastrihnu, chod kludne do pb
Ahoj. Ja som tam rodila v januari a bolo to TOP!!!! Bola som prvorodicka. S kontrakciami som prisla do nemocnice o 12.00 a o 14.02 sa mi narodil syncek. Partner je z NR a chcel byt pri porode tak som mu volala ze idem asi rodit a ma prist. Otec ma teda zaviezol do porodnice a musel sa vratit do prace, mama na sluzobke, frajer v NR - takze som v porodnici a na vzdycharni bola bez pribuzdnych, co mi vsak vlasnte vobec nevadilo pretoze personal bol tak skvely, ze som ani nemyslela na to, ze nikto z pribuzdnych nebol pri mne. Pocas druhej doby porodnej so mnou porodnik komunikoval, medzi kontrakciami mi vysbetloval co mam robit, odpovedal na moje otazky...vsetci boli neskutocne ochotny, porodne sestry mi priniesli mobil a vodu ked ich o to poziadala...cela doba porodna trvala 15 minut, frajer ani nestihol k porodi prist, prisiel dve minuty po 🙂 vsetko bolo tak super a rychle ze by som si to zopakovala a to ak vdaka pristupu personalu. Pojdem tam znovu ak sa nam podari otehotniet 🙂 mam z toho krasny zazitok 🙂
A co sa tyla toho nastrihi a prirodzeneho porodu, ja som nastrij nemala lebo som o to porodnika poprosila a ani som sa nenatrhla..a nemala som ani epidursl..takze aj pb ti vyhovie..a mala som aj bonding sice az potom co maleho zabalili do plienky ale mala..pb je super
Jasne ze to nie je origos bonding ale doniesli mi dieta a povedali ze mozem prilozit...nakoniec som rada ale ze so nemala origos bonding ako som chcela lebo som bola tala vytrasena a vycerpana ze som bola rada ze ho mozem iba drzat v naruci 🙂
Ja som zastaca tiez prirodzenho porodu preto som nechcela nastrich ani epidural..a k porodnici v pb nemam jedinu vyhradu...ozaj tam so mnou komunikovali a zaobchadzali velmi priatelsky, podporovali ma..dokonca porodnil so mnou vtipkoval a bolo to cele uvolnene a velmi prijemne 🙂 aj na navorodenckom boli super. Naucili ma kojit a pomohli mi rozbehnut laktaciu. Boli to krasne dni v nemocnici 🙂 dost oxymoron ja viem :D
Ja som rodila v PB v novembri a kazdej kamoske porodnicu v PB vychvalujem. Bola som velmi spokojna. Kedze som bola prvorodicka, mala som obavy, nevedela som, co ma caka, ale personal bol skvely. Sestricky velmi mile, ustretove... mozem iba odporucit.
@andy24 to nie je o vyrovnanej psychike. Pokial chce zena rodit v polohe podla vlastneho vyberu, v pritmi a sukromi, tak ma v pb smolu. Realny bonding sa nekona, keby chce rodit vaginalne po sekcii, ci ked je dietato KP, tak tiez nepochodi... netusim ako to tam maju s dotepanim pupocnika. A nehovoriac o specifickejsich poziadavkach - napr keby chcela rodicka placentu, ambulantny porod, nepichat k vit, nerobit odbery z paticky...
A tiez tam fici umely oxytocin a vyvolavanie.
Za mňa spokojnosť
Dievcata, a ked pridete do nemocnice rodit, idete hned na porodnicke oddelenie alebo je tam dole nejaky prijem? Dakujem.
Dakujem. 😊
@tanyac ja som rodila pred troma tyzdnami. Bol to moj druhy porod v tejto nemocnici. Prvy bol v roku 2013, kedy bolo oddelenie cerstvo zrekonstruovane, okrem porodnej saly. Zial odvtedy sa tam nic nezmenilo. No zalezi, ako je narocna pacientka. Co musim vsak vyzdvihnut je pristup personalu. Boli uplne skveli. Lekari aj sestricky su velmi mili, ustretovi a ochotni so vsetkym pomoct. Oddelenie ma svoju laktacnu sestru, ktora pomaha mamickam s kojenim. Babatko dostane zena k sebe hned po porode, takze sa tym mliecko skor nastartuje. Mozno su ine porodnice lepsie zariadene, no pre mna bolo prioritou pristup personalu.
Ďakujem každej z Vás za zdieľanie Vašej skúsenosti. ;)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj. Ja som rodila v decembri a som celkom spokojná. Nemam s čím iným porovnávať, keďže to bol prvý pôrod, ale podľa toho, ako negatívne sa o tejto nemocnici kedysi hovorilo, si myslím, že sa zlepšila. 🙂 Nabudúce by som išla zase sem do PB.