Pôrodnica Myjava. Čo všetko treba priniesť?

lahoda1
22. feb 2013

Dobrý deň, chcem sa spýtať babuliek, ktoré rodili niekedy teraz na Myjave, že čo si všetko mám priniesť pre seba a pre malunkého keď pôjdem rodiť? Hlavne tie najpotrebnejšie veci, lebo čo som čítala poriadne v týchto podobných diskusiách tak nič tam nebolo už k veci a riešili tam úplne iné veci tak som sa nič nedozvedela.....

elenka6
22. feb 2013

@lahoda1 a nechodiš ku gyn,na myjavu?oni by ti dali zoznam.Ale pre maleho plienky najmenšie,vlhčene obrusky,popripade dudlik ak by chcel,a potom len oblečenie v ktorom pojde domov(to mi priniesli v ten den).pre teba hygienicke veci,osuška,uterak,tampony do podprsenky,vložky(odporučam tie najväčšie na prve dni)jednorazove nohavičky(nemusiš,možeš aj svoje,ale takto som si od krvi nešpinila svoje)nočne košele som mala nemocnične,oni ti každy den daju čistu,alebo aj castejsie ak je treba.

lahoda1
autor
22. feb 2013

Nie nechodím tam pôjdem až posledný mesiac pred pôrodm....ale radšej sa pýtam po predu nech viem čo si mám nachytať 🙂 a pre malunké netreba žiadnu kozmetiku? to mi tam daju ak budem chcieť si ho aj okupkať? a ďakujem 🙂

elenka6
22. feb 2013

@lahoda1 to ti daju,nemusiš to nosiť.

cvoky8
21. apr 2014

@lahoda1 a ako si dopadla??? narodené?

lahoda1
autor
22. apr 2014

Ano ano odrodené 🙂 ved uz budeme mat o mesiac rocik 🙂

cvoky8
22. apr 2014

@lahoda1 jej tak super, a ako? Spokojná? Rodilo sa dobre? Pôrodníci v poriadku? A čo pediatri na novorodeneckom? Ako sa k tebe chovali? Kto ti prepúštal bábätko???

lahoda1
autor
22. apr 2014

Ja som bola veľmi spokojná, pôrodníci uplne super venovali sa mi, a aj na novorodeneckom boli užasní no a s tým púšťaním to než mi napísali správu to trvalo ale dočkali sme sa :D a púštala mi ho nejaká mladá už neviem presne meno...

tigrablue
25. apr 2014

@lahoda1 Ahoj, prosím ťa môžeš napísať, čo si všetko potrebovala na Myjavu, čo sa týka kozmetiky a oblečenia pre seba aj malé? Dali ti aj nejaký zoznam? Lebo požiadavky nemocníc sa dosť líšia. Ďakujem 🙂

lahoda1
autor
25. apr 2014

Pre seba:
Župan
Pyžamo 2x(nočná košela, ktorá sa dá vpredu odopnúť kôli kojeniu), ak ideš rodiť dajú ti ich aby si si nezašpinila svoju.
Kojenecká podprsenka(2x)
Vložky do podprsenky(jeden balík)
Uterák (malý a veľký)
Hyg. potreby ( kefka, šampón, sprchový gél, žinka na sprchovanie, telové mlieko a ak nejaký krém na tvár ak používaš)
Toaletný papier
Papuče, a aj šľapky do sprchy
Jednorázové nohavičky (aby si si nešpinila svoje je to dobrá vec, kúpiš v lekárni)
normálne nohavičky(keď už toľko nebudeš špiniť)
Popôrodné vložky (asi 2 balíky)
Masť na bradavky(ja som mala s DM drogérie, je to taká ktorá sa nemusí umývať BABYLOVE s vitamínom neviem už akým presne 🙂 )
Bórová voda (na dezinfekciu bradaviek, ale to nemusíš)
voda na pitie
Klistír(ja som mala svoj, ale oni ti dajú ich aj ten ich je dobrý)

Fén(ak chceš)
Odsávačka mlieka(ale to je na tebe oni požičiavajú, ale mne ju priniesli až keď som ju potrebovala)

Pre malého:
Plienky tie najmenšie (minula som 2 balíky aj niečo aj to kôli tomu, že som tam bola 10 dní kôli žltačke.)
Masť na zadoček(Sudocrem alebo benpanten)

Pre malinké ti všetko dajú, aj na oblečenie aj na kúpanie ( teda okrem tej masti na zadoček)
Veci pre malého mi priniesli deň pred odchodom je to zbytočné si brať hneď, keď tak si ich nachystaj doma pred odchodom do pôrodnice aby ti to priateľ alebo muž nedomrvil 🙂 🙂
Dúfam, že je to všetko ak niečo by si potrebovala navyše tak iba zavoláš domov nech prinesú 🙂 🙂

petrahankova
28. apr 2014

@lahoda1 a jednorazove podložky pre teba na posteľ si nepotrebovala?ja sa tam chystám rodiť 16.6.,ak sa podarí.

lahoda1
autor
28. apr 2014

@petrahankova nie nepotrebovala...oni každý deň ak potrebuješ menia ložné prádlo a majú tam taký igelit natom..ale je to na tebe ak chceš zober si....a ak nemáš svoju nočnú košeľu tak ti dajú ich..je to výhoda keď ideš rodiť tak ti dajú ich nech si nezašpiníš svoju. 🙂

l7067
29. apr 2014

@petrahankova jeej ty máš presne ten istý termín ako ja 😀 len ja ešte nie som rozhodnutá kam pojdem či MY alebo SI...

petrahankova
29. apr 2014

@l7067 a odkial si?ideš mať prvé bábatko?Ja idem naisto na Myjavu

l7067
29. apr 2014

@petrahankova som zo SE a prvé 🙂 a ty?

petrahankova
29. apr 2014

@l7067 no ja už tretie 🙂

petrahankova
29. apr 2014

@petrahankova a oba predošlé boli na Myjave a bola som spokojná,tak preto idem aj teraz tam.Práve mi tam v sobotu aj kamoška rodila a tiež je spokojná.Ono teraz sú tam dobrí doktori,akurát ja nemusím moc Šťastného,ale i ten je v pohode.Setsričky na novorodeneckom su dobre,aj doktor je tam veľmi fajn,teda zvačša viem,do čoho idem,akurát som mala prvý porod ťažký,druhý lepší,no a teraz mam zase trochu komplikácie s krčovymi žilami na rodidlách,tak akurát toho sa bojím.

petrahankova
29. apr 2014

@l7067 a oba predošlé boli na Myjave a bola som spokojná,tak preto idem aj teraz tam.Práve mi tam v sobotu aj kamoška rodila a tiež je spokojná.Ono teraz sú tam dobrí doktori,akurát ja nemusím moc Šťastného,ale i ten je v pohode.Setsričky na novorodeneckom su dobre,aj doktor je tam veľmi fajn,teda zvačša viem,do čoho idem,akurát som mala prvý porod ťažký,druhý lepší,no a teraz mam zase trochu komplikácie s krčovymi žilami na rodidlách,tak akurát toho sa bojím.

petrahankova
7. máj 2014

@l7067 ahoj,ako si sa rozhodla,ideš rodiť na Myjavu či do Skalice?

l7067
8. máj 2014

@petrahankova no tak nakoniec vyhrala Myjava 🙂 ozaj ak tam pojdem na poradnu potom,tak sa tam treba aj objednať?

petrahankova
8. máj 2014

@l7067 netreba sa vraj nikam objednávať,akurát treba chodiť do poradne k primárovi a to je vždy v stredu,len vraj treba chodiť ráno,kamoška chodila už o siedmej,ja budem o ôsmej chodiť.Prvý krát idem teraz 14.5. a to aj na prietoky,tak sa teším.

petrahankova
9. máj 2014

@l7067 a ty nejdeš teraz 14.5. do poradne už na Myjavu?

l7067
9. máj 2014

@petrahankova no tak ja uz aj lezim na myjave,v noci mi odtieklo kus plodovej vody,tak cakam co bude

petrahankova
9. máj 2014

@l7067 no teda,držím palce,nech to ešte trošku udržia v tebe,ak je to možné.Bábatko je už síce pekne vyvinuté,ale lepšie mu bude ešte v brušku.

l7067
9. máj 2014

@petrahankova ako zistili tak nastastie neodtiekla uplne vsetka,takze zatial nerodim.ostavam tu a uvidime.

petrahankova
9. máj 2014

@l7067 super ,neboj,bude to v poriadku 🙂

petrahankova
12. máj 2014

@l7067 Ahoj,tak ako?Ešte si v nemocnici a hlavne 2v1?Ja som dnes bola v poradni u svojho gynekologa naposledy,v stredu už idem na Myjavu do poradne,akurát mi ale doktor povedal,že malé je naopak otočené,tak uvidím,či sa ešte otočí,či nie.

l7067
12. máj 2014

@petrahankova
Ahoj zostavam az do porodu tu :( a to neviem kedy bude,ale dufam ze tak skoro nie,lebo akurat zacinam 35+0 tt

tigrablue
15. máj 2014

@lahoda1 ďakujem za info 🙂

petrahankova
2. jún 2014

@l7067 ahoj,tak ako?ešte si tam,či už máš bábatko?Prosim ťa ako je to tam s internetom?je tam k dispozícii?

l7067
2. jún 2014

@petrahankova akurat dnes som rodila.Laurinka sa narodila o 11.24 a 3150g a 48cm.Internet tu nieje ☹

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre