Pôrodnica Myjava alebo Trenčín

petka987
3. máj 2019

ahojte, zaujima ma Vas nazor preco ist na Myjavu alebo do Trencina, napiste cokolvek, dobre aj zle, velmi vam vopred dakujem..

vivien16
3. máj 2019

@petka987 ja som bola v TN a nemôžem sa sťažovať. Za mňa super či už prístup doktorov, sestričiek (okrem jednej, ale 100 ľudí sto chuti) a o novorodeneckom ani nehovorím 👍

rebeka40000
3. máj 2019

@petka987 ahoj ja som v TN rodila pred 2 rokmi, sestričky mi tam strasne znepríjemňovali pobyt

rebeka40000
3. máj 2019

@petka987 ešte plusy TN: vybavenie , teda prístroje , inkubátory - neonatoligickeho oddelenia

kobelka
3. máj 2019

@petka987 ja som bola v TN a nemozem sa stazovat. Aj porod ok aj pristup sestriciek.

mmag
3. máj 2019

Na Myjave som rodila 3-krát. Na pôrody nemám ružové spomienky. Prvýkrát som mala po pôrode zápal maternice, na čo mi prišli až asi po piatich dňoch. ( Napriek tomu, že som sa neustále sťažovala, že mi je stále veľmi zle.) Keď ma čistili, vybrali zo mna 0,5l hnisu- bola som už na umretie- potom už mi zrazu verili, že som si nevymýšľala a skákali okolo mna.🤦‍♀️
Druhý krát mi v podstate proti mojej voli vyvolali pôrod (tlačili na mna, aj keď bolo všetko v poriadku a mala som termín až o týždeň - a ja som sa nechala dotlačiť- uvádzali dôvod, že idú sviatky; sneží, môžem sa šmyknúť... )Áno, bola to moja chyba, nechať sa takto natlačiť. Ale vraj sa to už nesmie.🤷‍♀️
Keď som porodila, ešte som ležala na stole- samozrejme v rodiacej polohe- nahrnul sa na mna pozrieť celý zástup lekárov a praktikantov- bola som senzaciou- porodila som dieťa 4,8kg. Že by sa ma boli spýtali, že či si to želám alebo čokoľvek mi povedali, preco na mňa všetci hľadia (keby aspoň na mna, ale hľadali mi všetci medzi nohy🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️) Bolo to veľmi nepríjemné a ponižujúce.
Celkovo ale oba pôrody boli dobré v porovnaní s tretím. Pri treťom išlo všetko rýchlo- čo bolo samozrejme super ( s odtecenim plodovej vody až po samotný pôrod hodina 🙂), no manžel nestihol prísť k pôrodu z prace ( aj keď vraj išiel po diaľnici 170😉).
Lekár sa ku mne správal asi preto nevhodne(nebol tam so mnou chlap, tak si asi mohol dovoliť ), dokonca po mne reval, že čo kričím a mám sa ukľudniť. Neviem, čo by robil on, keby mu vychádzal z medzinozia 4,45 kilový chlapec! Asi by si spieval od radosti, že?

Novorodenecké oddelenie je kapitola sama o sebe.
Nepodporujú tam kojenie (aj keď je prezentovaný opak). Bábätká nosia na kŕmenie ( ak ho ešte nedajú na rooming), vždy všetky naraz. Ak je dieťa hladné skôr, nakŕmia ho z fľaše a prinesú potom spiace na kojenie. Samozrejme, že dieťa nejaví potom žiadny záujem o prsník. A ešte Vás obvinia, že ho musia predsa nakŕmiť, keď nemáte dosť mlieka!🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Lekár, čo mal na starosti deti, prišiel vždy poobede, zastal pri dverách, povedal dve- tri vety o bábätku a pritom pozeral vždy do steny a nikdy na matku dieťaťa. Akoby to hovoril do vzduchu. Viackrát sa mi stalo, že som zbadala sestričku, že niekam nesie môjho malého a ja som nevedela kam. Akoby to nebolo moje dieťa, ale ich a ja som o ňom nemusela nič vedieť.

Porovnať myjavskú pôrodnicu s Trenčínom môžem len sprostredkovane. Rodila tam sestra (predtým tiež rodila dve deti na Myjave a posledné tam.) A čo hovorila- svoje skúsenosti, boli super- prístup- lekári, sestričky, vybavenie.
Ja osobne môžem porovnať len novorodenecké oddelenie- chodili sme tam týždeň za našim adoptívnym synčekom. Sestričky (až na jednu) neustále usmiate (aj keď stále lietali🙂), milé, ochotné. Aj lekárky, s ktorými sme prišli do kontaktu.

betina1984
3. máj 2019

Ja som rodila prvú v TN v 2008 a dvojičky na Myjave v 2011. U mňa jednoznačne Myjava, prístup, ochota, všetko lepšie na Myjave. Keby som išla ešte rodiť určite zase Myjava.

lila69
3. máj 2019

Určite Trenčín, alebo Piešťany.
Ja som obe deti rodila v Tn a spokojnost.
Momentálne je na Myjave problém s personálnym obsadením na gyn - porodnickom oddeleni, viacero lekárov dalo výpoveď a odchádza (odislo) .

petka987
autor
4. máj 2019

no ved to som pocula, ze z MY odisli dobri doktori.... a ze tam vyvolavaju hned porod... neviem mozno je to lepsie, ale asi by som bola za prirodzenejsie pokial by som extra dlho neprenasala...

veronikaszabova
4. máj 2019

@petka987 tak ja MY vobec neodporucam - porod 2009 - 3 dni po porode ze mna vysli zahnisane 2 tampony, ktore tam zabudli pri siti! Nasledovalo cistenie a nedockala som sa ani ospravedlnenia.
Keby zo mna nevysli, na dalsie dieta by sme mohli zabudnut.

lenkaam_1
4. máj 2019

Tn ma velke plus a to vybavenie a skusenosti a velke minus za pristup

lila69
4. máj 2019

@petka987 ved si zájdite na myjavu za primárom gyn pôrodnického oddelenia a popýtajte sa ho koľko je je lekárov na oddelení, ktorí to sú, jeho názor na vyvolávanie pôrodov, atď. A potom sa rozhodnete 🙂

petka987
autor
4. máj 2019

@lila69 dakujem za radu, ale tak kazdy primar-doktor si bude vychvalovat tu svoju... preto ma zaujimal nazor druhych co si to tam zazili🙂

jenny_m
4. máj 2019

Na myjave nie je take vybavenie, takze ak sa s babatkom nieco skomplikuje odvezu ho do TN kde je aj detska JIS a vsetkym pristroje - a matka zostane sama na Myjave. Ja som rodila v TN, vyskytli sa necakane komlikacie a babatko muselo ist okamzite na JIS, kde mi ho zachranili. Aj ked som nebola so vsetkym uplne spokojna (hlavne co sa tyka podpory kojenia), tak z hladiska zdrav. Starostlivosti a nemam co vycitat , strava bola podla mna skutocne vyborna (lepsia nez som bola zvyknuta z prace) a dalsi porod taktiez urcite do TN

simba606
5. máj 2019

S Trenčínom skúsenosť nemám ale s Myjavou áno. Gynekológia ok fakt super doktori aj sestričky rodila som tam vo februári takže neviem ci niekto z nich odišiel ani kto odchádza. Všetko vysvetlili pomohli. No novorodenecke oddelenie také ako je už spomenute, podpora kojenia nula bodov radšej na kŕmia dieťa z fľaše a majú kľud a aj vďaka nim nekojím keďže malý si zvykol na fľašu a nepodarilo sa nám ho odnaucit ani po dlhom boji. Sestričky do neho bez môjho vedomia pchali UM aj 50ml a potom som ho už kojenim nedokázala zasýtit. Bola som po sekcii takže to šlo s mliekom pomalšie a kým bol u nich tak mu dali bez toho aby ho mne čo i len doniesli priložiť. Takže neviem ci by som znovu zvolila MY, ja mám síce blizsie do skalice ale tam to tiež nie je žiadna sláva.

myj
5. máj 2019

No tak ja zasa ,asi jedina odporucam Myjavu,vsetko bolo tak ako malo byt,rodila som pred 13rokmi,odrodil ma doktor Stastny a mala som vyvolavacku,prenasala som, a plod.voda uz nebola vyzivujuca pre krpca,2stehy,bola som, na lepsej izbe,babo stale pri mne,ucili ma ako kojit,vsetky sestricky,prebalit,ako okupat,proste vsetko.A rodila som minuli rok v july,doktor Krč,zasa uplne super,vyskusala som si aj plyn(plne odporucam,bola to, topka),nechcela somsynom nadstandard izbu,prenechala som prvorodickam,mlieko som nemala pri prvom,tak normalne dve noci ma nechali spat,cez den na kojenie,zasa vsetko ukazali pomohli a mlieko sa tak spustilo,ze este v noci som sito na novorodeneckom kupila odsavacku a tolko mlieka,ze som zivila dalsie deti.A podotykam,ze vsetci su tam ty isty ako pred 13rokmi,ja nemam ani jednu zlu skusenost,len super,to zethe chodila vizita,dobre aj s tymi co praxovali,ale tak musia sa niekde naucit,som extra hanbliva,ale zatvorila som oci,otocila hlavu a roztiahla nohy.Za mna odporucam,super sestricky,doktori,novorodenecke,vsetko....

sonap89
5. máj 2019

@petka987 Ahoj, ak ti môžem poradiť, tak každý pondelok býva cvičenie pre tehotné v MC Pampúšik na Myjave o 17h.Cvičenie pre tehotné vedie hlavná sestra z myjavskej pôrodnice a ak máš nejaké otázky na myjavskú pôrodnicu, kľudne aj obavy, tak rada všetko zodpovie. Zlatá sestrička je to. Chodím každý pondelok na cvičenie ku nej.
Rodila som prvé a teraz tam idem rodiť aj druhé 😉.

myj
5. máj 2019

@sonap89 tak teda sme aspon dve co maju dobre skusenosti

lucia147852
5. máj 2019

ja neviem posudit myjavu, rodila som v tn. novorodenecke za mna super az na dve divne sestry. jedna extra odpirna a jedna taka dante mi vsetci pokoj. Pokual je v tn porod ok vsetko super pokual pridu komplikacie hroza. tlacia za kazdu cemu do prirodzeneho. aj ked to ohrpzi sieta alebo matku, a potom pivedia to sa stava ked nieco, spravaju sa neprofesionalne, ponizuju rodicku atd. Cize porodnica TN za mna uz nikdy. Na myjave rodila kamoska, pidrobnosti nevien ale sruhe uz tam nechvela ist. S tym bola vtedy este v bn

grososova
5. máj 2019

,,ja som rodila na My v roku 2008 a 2012,nemožem sa na nič stažovat.No teraz tam už nerobia 3 skusení gyn. dost sa to zmenilo ked sa zmenil aj primár.
Teraz idem rodit do TN pretože tam chodím už na kontroly.
Moj gyn. mi povedal,že som na 3 cm otvorená tak ma pošikoval hned do Tn kedže som len 33 tt.Hm tam mi povedala a ukazala,že som zatvorená a že už iba k nim do porodu chodit na kontroly.
Doknca v Tn ked je vsetko ok tak vám nechaju po porode miminko pri sebe dlhsiu dobu.
Tak uvidím ako to bude ked tam budem...

malinajahoda
5. máj 2019

@petka987 ja som rodila tu u nás na Myjave minulý rok vo februári. Sestričky na porodnickom sa ako tak dali. To nemôžem povedať, starostlivosť o mňa top. Lekári super. Bola som veľmi spokojná. Novorodeneckého oddelenie. Hm, doteraz mám traumu. Len na 1 z nich som sa tešila. A ďalšia robila také drahoty, že mala problém mi dať pre dcérku mlieko. Mala som akútny cisársky a mlieko sa mi rozbehlo až doma. A dieťa sa mi z môjho 20ml teda nenajedlo. Dieťa mi doslova revalo od hladu až bolo brontové. A hentá robila ovácie, keď som si vypýtala pre dcérku mlieko. Nepríjemna, zlá, arogantná osoba.

pydana
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
emma132
20. máj 2019

Ahojte,aka je momentalne situacia na MY? Okrem Gasparika a Stastneho su tam aki lekari?

grososova
20. máj 2019

@emma132 ,,,uz tam rodí iba Štastný,zauca sa ukrajinec a nejaké tusim 2 mladé doktorky.Tiez neviem kam este pojdem...

simba606
21. máj 2019

A co Kŕč a Gasparik? Tí tam už nie sú?

grososova
21. máj 2019

@simba606 ,,,nie Krč,Tallo a jeho manzelka robia v Pieštanoch.Gasparik iba ruaditela a Štastný je primár.Ja uvidím kam budem stihať keď ma to chytí.
Teraz chodím na kontroly do TN.

denyyyy
19. jún 2019

@mmag prečo ste vsetky 3 razy rodili teda na myjave? Nechápem

hanulienka99
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre