Pôrodnica Dunajská Streda alebo Bratislava

marrykem
10. sep 2021

Ahojte baby prosím Vas neviem sa rozhodnúť ..ma niekto skúsenosti.... Dunajská Streda alebo Bratislava... :/ uz sa mi blíži termín a neviem sa rozhodnúť

marianna_peskova
11. sep 2021

Ja bývam pri DS. Prvý pôrod som absolvovala v Ružinove v Bratislave, druhý sa chystám uskutočniť v Dunajskej Strede.

marrykem
autor
11. sep 2021

@marianna_peskova ake mate skúsenosti v BA...

damadama
11. sep 2021

@marrykem obe deti som rodila v DS. Čo sa týka prístupu a starostlivosti pri pôrode a po, som bola spokojná. Primár je Slovák, primárske vizity sú po slovensky, ale nebol problém ani so sestričkami, ani s doktorkami, len sa ich treba pýtať. Akurát, čo som nebola spokojná, že so mnou nekonzultovali postup, keď som bola prijatá pred pôrodom na rizikové odd. Keď sa ti hocikde nejaký postup nepozdáva, môžeš ho odmietnuť, máš na to právo, len si treba nechať všetko vysvetliť. Mne lekári určili zlý termín a nikto ma nechcel počúvať... 🙉 Veď som pri tom bola, bolo to plánované. Ale nakoniec sa druhá malá vypýtala na svet aj bez ich medikamentov 😀

marrykem
autor
11. sep 2021

@damadama počula som ze su tam zle sestričky zevraj to nieje dobra nemocnica ...ale paci sami viac ako Galanta zevraj v DS neradi robia cisarsky ...radšej nechajú zenu trápiť sa preto som dost zmätená uz

marianna_peskova
11. sep 2021

@marrykem Ja sa na Ružinov sťažovať nemôžem, bola som veľmi spokojná so všetkým.
Tentokrát si vyberám DS kvôli dostupnosti. Prvý pôrod som mala extrémne rýchly a keby bol druhý pôrod ešte ľahší, určite by som to do BA včas nestihla.
Čo sa týka prístupu sestier, poviem ti to takto: všade sú ľudia, čo ti nesadnú - škola, práca, nemocnica atď. A duplom, keď si tehotná, hormonálna a precitlivená. Vtedy ti aj obyčajný trochu krivší pohľad sestry príde ako obrovská krivda. Preto nemám rada, keď ženy priam deň po odchode z nemocnice píšu recenziu na modrom koníku, celé na duši ubolené, ako k nim boli sestry rázne, že sa im toľko nevenovali atď. Ja som sa tiež ako prvorodička bála čokoľvek s bábätkom urobiť, stále som o sebe pochybovala. Ale bola som rada, že ma každú hodinu niekto nekontroloval a nestál mi za chrbtom. Niektoré ženy si myslia, že pôrodnica je hotel All inclusive. Ale treba si uvedomiť, že tie sestry majú aj dvadsať pacientok, na ktoré majú dohliadať.
Každopádne ti želám veľa trpezlivosti a nech ti pôrod výjde podľa tvojich predstáv. Upokojím ťa, že to nikdy nie je také zlé a bolestivé, ako sa dopredu nastavíš. 🙂

marrykem
autor
11. sep 2021

@marianna_peskova ďakujem za odpoveď...som prvorodicka tak dúfam ze to zvládnem

damadama
13. sep 2021

@marrykem Na novorodeneckom sú sestričky v pohode, teda, rodila som tam pred 2 rokmi, tak sa to mohlo zmeniť... Ale prvú som rodila pred 7 rokmi a tiež v pohode. Ale je to o nastavení budúcej mamičky. Ak si viac "precitlivelá", napr.: ťuťu-muťu šteniatka atď., tak ti bude vadiť, ako narábajú s bábom, ale v prístupe o mamičky sú v pohode. Pre mňa boli hnusné sestričky na rizikovom odd.,keďže som tam bola 10 dní zbytočne.
Nemocnica v DS ako taká, aj čo sa týka vybavenia je dobrá. Akurát nerobia alternatívne pôrody, aj keď sa tak prezentujú.
Cisárske robia, keď je treba alebo sa dohodne dopredu. Ale áno, sú viac za prirodzený pôrod, keď je dieťa veľké alebo už rodička nevládze tlačiť, indikujú cisarák.
Majú aj heliport, keď je má bábo slabé plúcka, hneď ho vezú do NZ. Pekne a poriadne sa tam starajú o bábätká, aj o mamičky. Podstatné je, to povedia, ísť sa sama osprchovať (niekedy sestrička asistuje, keď je treba) a ako tak sa hýbať, aby si sa vedela postarať o dieťa. Na izbe sú max.3 polohovatelné postele+3 postieľky. V Ružinove bola kamoška, tam boli tuším 4 baby na izbe, ale neviem, či si dobre pamätám...
Pre mňa je to tak, že ak by som znova rodila, tak idem do DS, ale ak by mi znova určili zlý termín, tak radšej do Ružinova

lenuska0075
13. sep 2021

V Ds som rodila 2x, pred 2.5 rokmi a teraz mesiac spat 🙂 pridaj sa do skupiny porodnica dunajska streda, tam je vela cerstvych info 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre