Pôrodnica Banská Bystrica - skúsenosti

matilda1990
7. sep 2017

Ahojte, je tu niekto kto nedavno rodil v BB? Aka je tam aktuálna situácia? Kto je teraz primár? Stále su problemy s cisarskym ze ho nechcu robiť kvoli štatistikám? Kludnemi napíšte vašu skúsenosť, zaujima ma kazdy nazor. Dakujem za kazdu a akúkoľvek informaciu.

1988majka
7. sep 2017

Rodila som v r.2016. Primar sa odvtedy zmenil takze neviem aky je ten novy. Cisarske urcite nadalej robia len v nevyhnutnych pripadoch ale indikuju/ neindikuju ich naozaj rozumne. Na nezaplatenie je mat VIP izbu ale tie su stale plne takze treba mat stastie. Velmi dobre je si pred porodom zabezpecit s novorodeneckym bonding ak je zaujem aby nerobili problem. Podpora kojenia -100b takze najlepsie je predtym absolvovat kurz dojcenia a ist si podla seba.

evka26714
7. sep 2017

Dobry den,kamoška mi minule rodila v BB a nebola spokojna,nahali ju dlho vytrapit a po 6tich hodinach trapenia,kontrakciach atd. jej oznamili ze ma aj tak uzku panvu ze ide sekciou.primar je tam novy nejaky z MT.ja mam termin o mesiac a tiez tam idem rodit,nemam na vyber tak som aj ja zvedava co to bude lebo pri prvom to bola kalamita,ak sa rozhodujete pre BB tak neodporúčam

matilda1990
autor
7. sep 2017

@1988majka
@evka26714
No to ste ma ženy nepotešili, vravela som si ze nejdem vymýšľať a ostanem v BB ale ako tak počúvam tak katastrofa. Som z toho nešťastná, nad VIP izbou neuvazujem, v podstate neočakávam nejaký komfort na izbe, skor ten porod samotný ma zaujima aby sa malemu nic nestalo.

1988majka
7. sep 2017

No na porode snad prekaza len to ze nemozes si zvolit polohu ale to skoro nikde a to ze v 1. dobre porodnej nemoze byt pri tebe blizka osoba co tiez skoro nikde na SR nieje mozne. O babo bude dobre postarane keby sa daco dialo novorodenecke je fakt spickove. Pre mna bola ta VIP izba super lebo jednak cele dni bol pri mne manzel a pomahal so vsetkym spoznaval maleho a ja som si mohla aspon pospat. A tiez sprcha na izbe bola super vec. Tiez nie kazda nemocnica ma rooming in. A co sa tyka bondingu a kojenia je to vo vacsine nemocnic tragedia. A nad akymi inymi uvazujes? Ak ti nezalezi na bondingu tak odporucam Zvolen 🙂

alchemilkazltozelena
7. sep 2017

@matilda1990 ja som rodila vo februari a spokojnost...mala som nadstandard izbu...pri prvom porode v 2014 som nemala tak teraz som chcela...aj ked ta cena 30€/noc je dost vysoka...
strava v pohode, zlepsilo sa to oproti r.2014
sestricky aj doktori sa uz k druhorodicke inak spravaju beru to tak ze zena uz vie do coho ide, co ju caka...mne to vyhovovalo, nevadilo mi to...pri prvom porode som vkuse musela malu vazit a hlasit vsetko...teraz nic
porod ok v podstate vsetku pracu urobila porodna asistentka dr prisla az na zaver - az na hotove ako sa hovori
neviem este co by ta zaujimalo

buba1811
7. sep 2017

Ja som rodila r.2016,a uprimne pokial tam nemáš rodinu tak spravanie neprofesionalne sestričky( tvoje gyn.) tak nula bodov chovanie otrasne. Bohuzial niesom jedina :( poznam asi 5 bab co rodili 2016 a to iste Ja som tam bola 5 dni (celý čas bol malý na JIS ) a ja som bola sama na izbe normálne. Informácie štýlom " Vy dieta pri sebe nemate ok... dovi" na dennom poriadku. Ziadne vysvetlenie , poucenie o kojeni nic. Iba moja snaha s odsávačkou kedže malý pri mne nebol. Nanestastie tam nebola uzasna p. Panicová cely cas bola PN ale v posledny den prisla dala kontakt adresu kde ju zastihnem aby mi pomohla aj doma ako laktacna. Iba moja snaha s odsávačkou kedže malý pri mne nebol. Az potom ma pustili za nim aj to som mohla ist skor lenze naco mi to oznamit. Ale starostlivost o deti podla mna super. Teda aspon na JIS co je samozrejmost. Ako keby to bola uplne ina nemocnica na oddeleniach. Aj pristup.

matilda1990
autor
7. sep 2017

@1988majka práveže som bola rozhodnutá od začiatku pre BB nad inymi mestami ani neuvazovala. No co sa tyka toho bondingu som nejako pripravená a zmierena s tym ze dietatko mi daju len po porode na brucho a potom ho zoberú. Neviem ci som kvoli tomu zla matka, ale az tak mi to nevadí snad krpec nezabudne na mna za tych par hodin 😀 najviac co som sa bala je, ze primar vraj nechaval maminky trápiť a nechcel povoliť sekciu aj ked to obcas bolo nevyhnutné a ešte sa obavam ze sa mi nebudu dostatočne venovať predsa som prvorodicka a neviem comam robiť.

buba1811
7. sep 2017

A porod super, podpora velka zo strany asistentiek. Strava tiez dobra podla mna. Len ma mrzel ten pristup sestriciek.

alchemilkazltozelena
7. sep 2017

@matilda1990 prvorodickam sa venuju az az toho sa bat veru nemusis
zoberu ale ked ti ho daju budes ho mat uz stale takze toto by som neriesila
po porode budes vycerpana budes rada ze mas chvilu pokoj ver mi

matilda1990
autor
7. sep 2017

@buba1811 okej vypisala si vsetky moje obavy v jednom prispevku. Myslíš ze v inych mestach je ten personal lepsi?

matilda1990
autor
7. sep 2017

Baby cize porod super a sestonedelie katastrofa? Viete aj odporučiť nejaku laktacnu poradkynu, pripadne mi opisat ako mi ona pomoze, ako to prebieha a ci ju mam kontaktovať este pred porodom alebo az po?

buba1811
7. sep 2017

neviem ja som tiez nad tym nikdy neuvazovala.
Ten pristup tvojich sestriciek je taky no . Nepridalo mi to a uz vobec nie ked nemas babo pri tebe vedla teba je mama s baby hned po porode ma ho pri sebe a ty nie a pride a takto sa chovaju vies a dieta na JIS so zapalom silnym . Mozno som len vychytala zle.Vela urobilo to ze p. Panicova tam nebola. ona je laktacna . Ja som hlavne s tym mala problem ako prvorodicka s kojenim rozbehnut to vysvetlit a tak. :(

buba1811
7. sep 2017

https://www.facebook.com/denisa.panicova
ona je tam. ak sa tedanic nezmenilo . Ona ti da aj cislo ja ho myslim aj mam niekde . Pozriet ti ? ale mala by ti ho dat ked tam budes

alchemilkazltozelena
7. sep 2017

nechapem preco myslis hned na lakt.poradkynu...nezamestnavaj mysel negativnymi vecami...ja neviem podla mna su to vsetko vymysly..tam ti sestricky povedia ako kojit...nalad sa pozitivne a vsetko bude dobre
porod super urcite nie je je to makacka ale to ti nejdem opisovat...zvladnes to ako vsetky zeny pred tebou

buba1811
7. sep 2017

Ja by som sa najradšej vratila kvoli tomu pocitu po porode. To je neskutocne nieco. 🙂 tes sa na to 🙂 🙂

alchemilkazltozelena
7. sep 2017

@buba1811 presne ❤☺

matilda1990
autor
7. sep 2017

@alchemilkazltozelena vies co pytam sa lebo som uz od vela zien pocula ze ich nenaučili tu v BB poriadne kojiť. Tak ja hned myslim na najhoršie ze nam to nepojde 😅 ved som bola pozitívne a potom som si zacala čítať skúsenosti a bolo, ale v každom meste je asi nejake minus

buba1811
7. sep 2017

uprimne ja som si nemyslela do poslednech chvile ze take nieco ako kazda mama vravi " ze to sa neda opisat a podobne " pocitim a zazijem no fakt sa neda opisat 🙂

buba1811
7. sep 2017

@matilda1990
necitaj nic a hlavne nie o porode kolko trva a podobne... tes sa nato ze to co v brusku citis bude coskoro "hmatatelne " :D :D :D tych par dni ti ubehne ani nevies ako . A pytaj sa ich na hocico aj ked ofrflu. Pomysli si ze par dni aj zabudnes kto okolo teba behal . 🙂

buba1811
7. sep 2017

a doma budes mat napr. takehoto dubáčika.🙂

matilda1990
autor
7. sep 2017

@buba1811 ja sa práveže porodu samotného nebojim, tesim sa presne na to co tu popisujete 🙂 ani na sekundu ma strach z porodu ako takeho neprepadol. Vlastne ani sama neviem čoho sa bojim. Možno sa bojim prave toho, ze sa nebojim a nakoniec sa to poserie 😂 a ze to nebude podla mojich predstav. Uz mi hormony asi udieraju

matilda1990
autor
7. sep 2017

😍😍😍❤

1988majka
7. sep 2017

@matilda1990 ak naozaj netrvas na bondingu a vybere porodnej polohy tak BB je co sa tyka porodu OK 🙂. Co sa tyka kojenia za seba odporucam jednodnovy kurz dojcenia co robia baby v ramci mamily - byva v BA ale aj v BB myslim koncom oktobra alebo v novembri by mal byt. v BB je inac laktacna co viem Miska Prazienkova. S.Panicova je zlata ale nieje oficialne laktacna s diplomom + ostatne sestricky v kojeni davaju velmi zle rady. Poznam vela bab co vdaka zlemu startu na sestonedeli v BB nekojili vobec alebo to po case vzdali. Napr. preto ze im radili pausalne klobuciky dalej kojenie v casovych intervaloch nie na poziadanie dalej dokrmovanie flasou cumle a pod.

buba1811
7. sep 2017

Ja som bola presne taka ista :D :D
som si nenormalna pripadala .. ani som sanetesila ze uz budem "lahsia" ani som sa nebala porodu nic. Ani ked som stala uz s kontrakciami v boxe na doktorku som sa nebala . :D

alchemilkazltozelena
7. sep 2017

@matilda1990 chod do skupiny Porodnica Banska Bystrica tam sa vela dozvies...tam je vela pozitivnych ohlasov

matilda1990
autor
7. sep 2017

@alchemilkazltozelena jeeej dakujem, presne to som hladala 🙂 super avidim ze su naozaj pozitivne ohlasy

arthemiis
8. sep 2017

@buba1811 sestra NESMIE informovat o zdravotnom stave dieťaťa takze vinu ze vás neinformovali o dietati hadzat na doktorov poprosim a nie na sestry

nika898
8. sep 2017

@matilda1990 ahoj ja som sice v BB nerodila ale mozem si povedat chvalabohu. Podla toho co som pocula otras vlastne aj skusenosti z rodiny. Svagrinej skoro ZABILI dieta a aj ju, kamoska pocas toho ako isla na wc dostala kontrakciu a spadla na zem sestricka sa iba vyklonila z izby a zakticala na nu nech sa jej tam nevala po zemi, dalsiu kamosku nechali trapit 23 hodin. Trosku z ineho ale moja vlastna skusenost mala som popalenin 2-3 stupna na stehnach a doktor na chirurgiu mi povedal ze to mam opalene od slnka bolo leto a dal mi na to iba daky obvaz a ked som sla na druhy den do novamedu tak sa doktor chytil len za hlavu, manzel tam bol s vyklbenym ramenom zvonil na sestricky ze mu dotiekla infuzia potreboval dalsiu a sestricky prisli az ked tam jeho oco narobil bordel a on odpadol od bolesti. Dalej zase z novoredeneckeho znamemu zomrelo dieta lebo si lekari nechceli dat poradit od ineho skusenejsie lekara ktory im radil iba jedno trapne vysetrenie. Takze moj nazor do BB nemocnice len nohami napred aj to by som mala strach. Radsej by som zvolila asi ZV alebo ak je to prve babo tak BS znama tam rodila a vravela ze uplne super.

matilda1990
autor
8. sep 2017

@nika898 BS vraj uz zrusili, osobne si neviem predstaviť sa trmacat niekde po zakrutach ked budem rodiť. Velmi ma mrzia tvoje skúsenosti, ale poslednu dobu je to tam vraj lepšie. Uz som rozhodnutá pre BB, ale dakujem za info. Ty chces ist kam rodiť?

buba1811
8. sep 2017

@arthemiis ja som nepovedala ze ma nechceli info o stave dietata . Ja som pisala ake bolo chovanie ku mne celkovo . Ja som icho to ani neziadala ale ked sa slusne opytam za kym mam ist aby mi poradil ako zacat s kojenim a podobne tak reakcia. Ved vy dieta us eba nemate tak naco vam to bude ?.. je smutna :/

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre