Pôrodnica a lekári v Trebišove

dkablasova1
17. feb 2014

Ahojte.Chcem sa spytat na Vase skusenosti s porodmi v Trebisove. Ktoreho porodnika by ste mi odporucili,alebo popripade nieco poradili.
Mam totiz strach :(

Dakujem 🙂

krassavec
17. feb 2014

Ahoj. Nemusíš sa báť rodiť v nemocnici Tv. Ja som tam rodila pred 9r. prvé dieťa a bola som prekvapená s lekármi aj s personálom. Boli príjemní odrodili rýchlo aj starostlivosť o mňa bola perfektná aj o bábo. Sú tam vip izby. Mam tam známu MuDr. Martu Dráľovú. aj Kováčovú. Sú to noví lekári a mladí ale majú už za sebou dosť praxe.Odporučam.

magic08
17. feb 2014

obe deti som odrodila v TV a velka spokojnost.. rodit dalsie, opat TV... coho konkretne sa bojis?

dkablasova1
autor
17. feb 2014

Dakujem za vase prispevky.Na Mudr.Dralovu som pocula aj ja chvaly,okrem ineho aj ja som Dralova,zhoda mien 🙂 Nevem je to moj prvy porod tak mam strach z toho co ma caka a k tomu som aj citlivka ;/ tak uvidim,ale dakujem 🙂

euka210
17. feb 2014

mladi lekari su mili, primar tiez, len sestricky niektore v pohode, niektore menej. Ja som mala obe sekcie. Co poradim, o dojceni ci toho zisti sama, lebo je to tam mizerne. Ani odsavacku nemali, ked som pri druhom potrebovala, lebo maleho odviezli do KE. Jedine co povedali, ze odstriekavajte si.

mireckaaa
19. feb 2014

no o dojčení si to pozisťuj poriadne ako vraví @euka210 ... ja som mala sekciu a kým som bola na pooperačke, tak deti nakŕmili Nutrilonom a naučili mi deti na fľašu...ja som už potom len jedno (mám dvojičky) horko-ťažko naučila prisať sa (ale až doma). Prajem nech všetko dobre dopadne! 🙂

lady_lea
19. feb 2014

Ach, baby a babičky... 🙂 Ona sa vás nepýta na kojenie, ale na lekárov v Trebišove. Moja skúsenosť je taká, že jednoznačne MUDr. Kováčová, čím nechcem povedať, že ostatní sú menej schopní. Odporúčam ju ale kvôli ľudskému prístupu. Nie je falošná, nie je drzá (aspoň k pacientom nie), dá si záležať. Vidno, že práca ju baví, našla sa v tom, čo robí. Nie som sama, ktorá si ju vybrala.
Stretla som už veľa lekárov, ale táto má v sebe šmrc, charizmu a energiu.
Tu niekto písal, že niektoré sestričky sú v pohode, iné menej..., tak asi je to ako v každom kolektíve (hlavne sa to prejavuje u podriadených, ktorí sú pod tlakom zhora). Keď si nejaký primár alebo primárka nevedia vážiť svoj kolektív a nemajú zmysel pre spravodlivosť, férovosť, tímovú hru a utužovanie vzťahov na pracovisku, nečudujem sa, že sestričky sa idú medzi sebou pozabíjať a lekári sú odmeraní. Keď všetci nadriadení budú najviac uprednostňovať tých, ktorí sa im najviac vopchajú do zadnej časti tela, nastane v práci znechutenie. V tom so mnou musí každý súhlasiť. Vytráca sa profesionalita a ľudskosť..., stúpa rivalita a primitivita vzdelaných ľudí.
Čo sa týka lekárov, dobrých a snaživých vytláčajú zakomplexovaní a žiarliví. Lekári - malí bohovia - aspoň takto sa mnohí správajú, pritom v kolektíve sa žerú ako psy a pacientom prejavia len nevyhnutnú starostlivosť, nič navyše..., a keď zaplatíš, tak ti spravia aj niečo dobré ako bonus, možno sa aj usmejú. Iste, nie sú dostatočne motivovaní a takých pažravých sme si ich vychovali. Ja si vždy volím lekára, pre ktorého je práca povolaním - ktorí v práci "žiari" a snaží sa hltať vedomosti.
Pôrodu v TV sa nemusíš báť. V KE to nie je o nič lepšie. Picce a coccoti sa nájdu všade, aj v Šaci. Treba sa vedieť cez to preniesť, a treba si vybrať takého lekára, ktorý možno nezožral všetku múdrosť sveta, ale má ochotu s tebou zdieľať a normálne sa baviť. Potom napíš, ako to dopadlo. Držím palce.
PS: Ja som rodila v TV a predtým v Šaci. Mám dve dcérky a tie mi robia neskutočnú radosť. Svoje som si odtrpela (hlavne pri prvej), ale stálo to za to.

tianka
19. feb 2014

@lady_lea rodila som v Saci a ani jednu pi a co som tam nenasla .
Nerodila som v TV no bola som tam na navsteve jedna velka katastrofa ubytko z 89 teho , kojenie a laktacna je dolezita vec porod prebehne raz dva kojenie je dlhodoba zalezitost ak sa to posere na zaciatku tak dovi dopo v Saci tomu prikladaju velky doraz aby mamicka odchadzala a kojila.

lady_lea
19. feb 2014

@tianka Ja sa bavím o lekároch a ich prístupe - tak ako znela otázka. Ak si si nevšimla, v každej nemocnici sa nájdu aj pribrzdení lekári. Jasné, že vybavenie je lepšie v Šaci, ale na to sa tu nikto nepýtal, to snáď každý vie.

tianka
19. feb 2014

V pohode neprezivaj pisala som tebe nie autorke zaregistrovala si sa len preto aby si toto napisala ? 😎
@lady_lea

lady_lea
20. feb 2014

A hlavne, aby som si popisala s milou babou, ako si ty. Mam tu stary nick, ale uz ani neviem heslo, co nemusim nikomu vysvetlovat.
Vcera vecer som este pisala jednej kamoske, ktora rodila v TV pomerne nedavno - budem citovat jej nazor:
"Trebišovská pôrodnica je vlastne v malom okresnom meste poznačenom temperamentnou komunitou ľudí tmavej pleti (napriek tomu celkom pekné a čisté mesto). Vybavením nie je na tom tak dobre, preto prvorodička väčšinou zvolí Šacu. Čo sa týka lekárov, veľa sa ich v TV pomenilo a sú tam prevažne mladí. Moja top trojka v kombinácii starších skúsených a mladých je PRIMAR-FANTAZIROVA-KOVACOVA. Bez tých troch by to tam vyzeralo oveľa horšie. Šaca je súkromná klinika a je tam viac lekárov na oddelení plus modernejšie vybavenie plus iný štandard, no kto si myslí, že tam nestretne rómku, je na omyle."
K tomu kojeniu - ja som si prvýkrát musela aj tak vybrať svoj spôsob kojenia - akurát som dávala pozor na to, aby som malej neupchala prsníkom nos. 🙂 Dieťaťa sa netreba báť a správnu techniku ti ukážu všade aj viackrát, keď ich poprosíš.

tianka
20. feb 2014

@lady_lea romsku som tam nestretla ale to preto ze som bola na nadstandarde 🙂 bodaj by si mala pravdu s Tv nemocnicou viem ze tam bol jeden lekar postrach pre vsetkych meno neviem kazda bola z neho vyklepana velmi zly pristup k zenam takze ak sa toto zmenilo tak nie je co riesit .

saska.j
28. feb 2014

@dkablasova1 ja som rodila pred rokom v Tv porodnici a som bola velmi spokojna, sice mi porod museli vyvolavat, nebolo to nic hrozne, kto ma videl neveril ze prave rodim, nejako som nepocitovala bolesti, odrodil ma mlady doktor Zdij, kedze ma museli aj sit tak mu pomahal aj primar, bol tam aj Szilagy ten mi porod vyvolaval,takze som si uzila vsetkych troch doktorov 🙂 s nikym som nemala ziadny problem, vsetci boli mily a tak isto aj sestricky, nemusis sa bat, len musis pocuvat co ti hovori doktor pri porode a tak isto aj porodna asistentka,

michaela317
9. apr 2014

...ja som uz dvakrat rodila v TV a bola som vcelku spokojna...mala som zaplateny nadstandard, pristup lekarov bol dobry, sestricky vcelku tiez ok...teraz planujem zase ist do tv,tak snad trafim zase dobreho lekara, nakolko sa stale menia,tak ani nemam predstavu, kto je tam teraz....

luc_ika
16. nov 2014

Ja tiež rozmýšľam nad TV, hoc som z Mi, no u nás ma porodnica nenadchla. Vyžila niektorá tu vaňu na pôrod ci nadštandard pôrodnú sálu? Ešte zvažujem VnT.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre