Pôrod v Trnave alebo v Galante

niklouka
22. jún 2021

Ahojte, termín pôrodu sa neskutočne blíži a ja sa stále neviem rozhodnúť kam rodiť, aj keď som nepočula zlé skúsenosti ani v Galante ani v Trnave. Aké sú Vaše skúsenosti? Ďakujem za každý koment

michaella24
22. jún 2021

Ahoj. Ja som pôvodne chcela rodiť v Galante, no odradilo ma, že nemajú k dispozícii možnosť pichnutia epi hocikedy, čo mi vadilo, pretože ma každý plašil, že mám veľké dieťa a bez neho nech ani neskúšam rodiť. Na poradne do nemocnice som chodila najskôr tam, neviem, nepáčila sa mi ani tá ambulancia, kde som si zvliekala gaťky rovno pred doktorkou a mala tak kostnaté prsty, že mi tak podráždila vnútro, že som už mohla na cvičenie s aniball zabudnúť, pretože mi praskali cievky. Druhá vec čo mi vadila, keďže boli obmedzenia, k pôrodu mohol ísť iba manžel, no ja som tam chcela maminu, pretože manžela mám dlhodobo mimo krajiny a nechcela som tam byť sama. Boli síce ochotní mi vyjsť v ústrety, no pridali aj kopec vyhrážok ako mi dajú popodpisovať všetko možné a manžel nech sa k nemocnici ani nepriblíži. Ani som také nemala v pláne, veď by nebol v čase pôrodu ani na Slovensku a nie som hlúpa, aby som ohrozila seba a novorodenca, tiež iné mamičky a ich detičky, aj keď sa manžel pravidelne testoval. Takže tam som aj skončila a začala riešiť pôrod v Trnave. Tam to nebolo zlé, epidurál som dostala, aj keď prestal zaberať a mala som ťažký pôrod. No lekári aj asistentky robili všetko možné, len aby mi pomohli porodiť prirodzene a bez nástrihu. Jedna síce smrdela ako popolník, keďže si počas môjho pôrodu dobiehala na jednu, no ale asi nie všade môže byť všetko perfektné 😀 Neskôr už na šestonedelí ma prístup trošku sklamal, ušiel sa mi aj pološtandard, kúpeľňa bola za mňa nedostačujúca, mala som veľké bolesti z natrhnutia, problém chodiť, pýtala som lieky proti bolesti a dostávala som len paralen, lebo vraj budem kojiť. No nekojila som, nemala som mlieko a syna som mala na JISke, čiže som ho videla na pol hodinu denne. Toto bolo už pre mňa dosť zaberák, nakoľko som sa liečila pred pôrodom na úzkostno-depresívnu poruchu a môj stav sa v nemocnici rapídne zhoršovať a nechala som sa prepustiť do domácej liečby, lebo by to asi zle dopadlo. Čiže pôrod fajn, zvyšok veľmi zle. Ale ak je žena po pôrode v poriadku a nie ako keby ju zrazilo auto a všetko sama zvláda, tak je to okej.

eliska191920
22. jún 2021

@niklouka umňa Trnava Top, zatiaľ najlepší prístup 🙂

lelluska
22. jún 2021

Velky rozdiel tam necakaj. Keď už sa rozhoduješ práve medzi týmito dvoma porodnicami skor sa zameraj na to, čo Tebe osobne môže počas pôrodu pomoct. U niekoho je to zazmluvneny lekár, alebo pôrodná asistentka. Ak nič takéto neriešiš tých pár dni vydrzis aj tam aj tam.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre