Tie čo ste rodili v Sanatóriu Koch a dieťa bolo otočené KP. Aký ste zvolili postup/ako ste nakoniec rodili/podľa čiho ste sa rozhodli/u akého lekára? Zvažovali ste aj otočenie vonkajšim hmatom? Prosím Vás veľmi o Vaše skúsenosti lebo úprimne som na nervy a každý hovorí iné. Končím 37tt, a dieťa (chlapec) je otočený KP.
Ďakujem 🙂
@kika2810 rodila som KP chlapca pred 6 tymi tyzdnami prirodzene. 3700g. Mala som pokus o obrat v 37tt. Neuspesne. Cakali sme potom, ci sa este neotoci.39+5 som mala naplabovsnu indukciu. Chceli sme este jeden pokus o obrat predtym v ten den. Porod sa mi pustil 2 dni skor. Chcela som prirodzen porod, ale nie na ukor zdravia syna. Doktorke som povedala, ze jej plne doverujem a necham si poradit, co je najlepsie pre nas oboch. Keby trvala na sekcii, neprotestovala by som. Ide o to, ako maly nalieha na porodne cesty a ako ma nozky a kolko vazi. Pre mna lahsi porod ako s dcerou pred 6 rokmi a to sla hlavou a o pol kila lahsia.
Moj syn bol teraz v januari. Dala som si ho otocit. Robil to Mares so Zavodskou. Ved si ho daj otocit,ja som to hned chcela. Ked otocia, hned prasknu vodu a vyvolaju porod-aby sa nestalo, zesa este otoci spat. Aspon u mna tak zvolili
@kika2810 ja som teraz v 22t. cize este mam cas, ale ked som bola na poslednej poradni tak doktor povedal ze je otoceny KP. A ak sa neotoci, ze nemam si ho davat otacat, lebo ze je vraj 50% riziko ze sa poskodi placenta, potom sa aj tak musi robit akutny cisarak a hrozi aj poskodenie babatka. Ale zas som pocula aj dobre skusenosti, ze dula tiez vie otocit babo satkou. Ale ja by som si asi nedala otocit, ak doktor, ktory odrodil xy deti, ma upozornil a jeho sestricka, porodna asistentka tiez kyvala hlavou, ze nemam si davat ho otacat.
@marselita10 Ved toto ze pri tom otacani je mnozstvo rizik a su aj nazory, ze dieta vie preco sa neotocilo. Moj je KP celu dobu a nikdy ani inak nebol. U Kocha sice idem rodit a dokonca u Sebikovej no otocenie som odmietla. Termin na cisarsky uz mam no tlacia ma na porod KP... su tam vsak rizika z ktorych mam velky strach kedze sme sa o maleho velmi dlho snazili (niekolko rokov). Preto sa aj tu pytam na nazory. Lebo moj gynekolog je vyslovene za cisarsky a u Kocha naopak a este aj ked tistili kto je moj gynekolog tak ho poohovarali co mi teda profesionalne neprislo
@kika2810 pozri, ked nie si v komforte s prirodzenym porodom, tak si vypytaj cisarsky. Ked povies doktorke, ze sa na to skratka necitis, ona ti tu sekciu spravi ako akutnu, aj ked sa ta bude snazit presvedcit na prirodzeny este nejaky cas. Ja som bola ok s prirodzenym porodom, ale moj muz bol strasne proti a dostal sa aj do nazoroveho konfliktu s doktorkou a ona mi na rovinu povedala, ze pokial ma porod prebiehat v duchu nedovery, ze ona mi tu sekciu nema problem urobit, aj ked nevidi dovod. Ja som rodila prirodzene na styroch. Ked ides rodit, musis mat doveru v seba a citit sa v komforte s metodou porodu. Alebo si vypytaj dalsiu konzultaciu este u maresa alebo cupanika. Ono to nezavisi iba od nej. Este sa k tomu vyjadruju obaja. Ja som sa obratu praveze nebala, napozerala som si videa. U mna to nevyslo, lebo ma to bolelo, ale aj tak by som to skusila zas.
@kika2810 to presne aj mne povedal, ze je velky risk rodit normalne pri polohe KP. ja sa cely cas pripravujem na to ze budem rodit vaginalne. ale pokial sa babo neotoci, nebudam ja tiez nic riskovat otacanim maleho, alebo nebodaj normalnym porodom. tiez sme sa snazili 3 roky a nakoniec nam pomohla priroda, chvala Bohu nebolo potrebne zasahovanie lekarov. a tiez som si vypocula , ze nikdy sa mi nepodari otehotniet, lebo mam toto toto ..... a povedali sme si s muzom ze kasleme co hovoria, ze vyuzijem co ponuka alternativa a podarilo sa. ale v tejto veci, ked je babo KP som dost opatrna, nechcem si vycitat ze silou mocou som sa tlacila do prirodzeneho porodu, ked sa nieco moze stat. a ty ides rodit, mas na to indikaciu preco by ti mali spravit ten cisarsky rez, tak ak ty sa tiez necitis na to rodit prirodzene, mas pravo si zvolit co chces.
@evitka83 Tu ide o to ze ja ani neviem sama s cim som a s cim nie som OK. Kazdy hovori inak a ja ako prvorodicka mam v tom totalny chaos. Chcem len to najlepsie pre syna a nechcem ho ohrozit. Ja som bola dlho v tom ze ma bude rodit inde moj gynekolog no ten aj ked o tom vedel ma dlho vodil za nos, nakoniec s tym nesuhlasil a este mi aj kvalitne podkopal sebavedomie. Zial mala som ho uz davno zmenit no nemenila som lebo je odbornik aj ked velmi jesitny a naladovy.
@kika2810 ja som bola od zaciatku nastavena, ze prirodzeny porod, ani by ma nenapadlo, ze budem toto riesit. Cely cas bol dole hlavou a zrazu v 35tt doktorka pozera, ze KP. Mne pomohlo vzdelavat sa, videla som strasne vela instruktaznych videi kp porodu, ako to prebieha, nacitala som si vsetko o polohach noziciek. Strasne vela videi s cviceniami na otocenie krpca. Na youtube pozri how to flip breech baby. Skusala som vsetko. Aj tej obrat som mala napozerany a nastudovany, sama som ho chcela. Boli stavy, kedy som sekciu nepripustala, bala som sa, potom som uz z toho bola unavena a povedala som si, ze nejak to skratka dopadne. Dohoda bola, ze idem prirodzene, keby porod nepostupoval, alebo ja by som chytila paniku, tu sekcii mi spravi. Ked som tam lezala, bala som sa ako hovado, ale vnutorne som citila, ze to dam, ze to zvladnem, aj ked to nebude easy. Ak ty sa bojis, povedz jej to na rovinu, ze skratka respektujes jej profesionalny nazor, ale ty mas z toho strasnu paniku a nechces s takym pocitom rodit a chces predsa len tu sekciu. Neverim, ze ta odmietne
@kika2810 ahoj, ja som nerodila U Kocha Ale prvy krat v Holandsku a druhy v Nemecku. Prvy Bol KP a odporucali sekciu, ktoru som prijala. Planovana sekcia je uplne nieco ine ako akutna: mam uplne mini jazvu, za 2 tt som bola fit,jedine ten bonding s babom Bol trochu tazkopadnejsi, Ale nakoniec som dojcila rok a vsetko bolo ok. Druhy bol otoceny hlavickou ale porod skoncil vakumextrakciou, davala som sa 3 mesiace dokopy. Jasne, bonding bol lepsi pri vaginalnom porode ale maly sa mi skoro udusil a ten planovany cisarsky isiel hladsie a s menej bolestou. Nazory gynekologov sa lisia ale vela tych co aj su za vaginalny porod KP to u prvorodiciek neodporucaju. Ak si nie si 100% ista Ze chces rodit vaginalne, zvol radsej sekciu
Mne sa tam narodila dcera 2015 KP prirodzene. Mala som strach, chcela som cisarsky, no nakoniec som neskutocne rada, ze porod bol prirodzeny. Dcera mala 3320g, narodila sa o 4 dni skor. Otacanie som odmietla, mala som pocit ze ma na to dovod byt v takej polohe. Teraz cakam chlapca, som po IVF, tiez dlhe snazenie a niekolko potratov, o to viac mam stres, ako to cele bude ale urcite je podla mna bezpecnejsi prirodzeny porod ako cisarsky. Hlavne posledne roky to bola sama laparoskopia a anestezy, a uz mi ozaj stacilo. Na poslednej poradni som sa spytala lekara, aka je pravdepodobnost ze aj maly bude KP a ze velka, tiez ze vedia otocit, no vzdy pri otacani je pripravena aj sala, pretoze sa moze zacat odlupovat placenta, aj ked u nich sa nic take este nestalo. Tak nam zostava uz len cakat, ci sa babo otoci. A tebe, nech uz akokolvek porodis, hlavne nech ste zdravi 🙂
ahoj. ja som 33tyzden. a moje babo dievca je odvzdy otocene koncom panvovym. fakt som zvedava ci sa pretoci.tiez som koch. dr. sebikova..
Ahojte, mozem vas poprosit o referencie na porodnikov v Koch? za posledny rok je tu velmi malo nazorov a ak ano kazdy spomyna Dr.Sebikova ktora uz neprima pacientky ani nezazmluvnuje ;( vopred dakujem!
@12345julia12345 Zavodska bola skvela
@evkamotka dakujem pekne ;)
ahojte baby a kolko platite v tom sanatoriu za porod? ked ste tam napriklad nechodili gymekologovi ale chcete tam rodit?
@malickamia 1400 eur ci tam chodis alebo nie. Poradne pred porodom, ak si klient, neplatis, ak nie si klient tusim 20 eur jedna, ale to som si nie ista. Na stranke najdes cennik.
@evkamotka Ahoj, môzem sa Ta spytat prosim Ta ci tvoje babo bolo otocene dole zadockom cele tehotenstvo?Mam tiez tento problem a neviem ako sa rozhodnut s tym pretacanim😞
@susanna2020 ahoj moje bolo otocene vzdy dole zadockom
a ano dala som sancu pretoceniu. a nie nepretocilo sa ;)
@susanna2020 kludne napis ip ak chces
@susanna2020 moj sa tocil dole hlavou, priecne a hore hlavou kazdych par dni od 35 do 40tt.
@evkamotka dakujem za odpoved😊
@evkamotka môj je stale zadockom tak tam je asi mala sanca alebo ziadna ze sa da pretocit:(Ja som v 36.tyzdni...
@susanna2020 podla statistiky tam este sanca je. aj do 39.tyzdna. treba ist potom k extra dobremu doktorovi na kontrolu klbikov po porode
@susanna2020 preco by nebola sanca? Ved prave take deti obracaju. Nechaj to na posudeni gynekologa
@evkamotka no lebo aj lekarka mi povedala ze ked je dlho tak otoceny moze mat na to svoj dovod....Kazdopadne samozrejme spravim ako mi poradia ale si zistujem aj info z inych zdrojov, resp realne skusenosti..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@kika2810 ahoj, moja dcera bola kp, rodila som december 2018. V kochovi to automaticky ako sekciu nevyhodnocuju. Mala som zazmluvnenu mudr zavodsku, ta sa na porod kp prirodzene na moje zdesenie🤪 tesila. Dcera mala ale vacsiu odhadovanu hmotnost (1. Porod tusim do 3500g), odhad bol 4000g, takze isla cisarskym.
Pytala som sa aj na otacanie vonkajsim hmatom, to tam v tom case robili 2ja lekari, ale mala som placentu v predu, tak to neodporucala. Kludne sa pytaj este ak ti nieco napadne