Pôrod v Šaci

baska0404
30. apr 2019

Ahojte baby, našla som tu starší záznam o pôrode v Šaci. Chcela by som vás ale poposiť o nejaké aktuálnejšie info. Viem akurát, že nová má jis pre bábätká ale okrem toho sa mi zdá Šaca naj. Som prvorodička a termín mám 1.9. Zaujímajú ma vaše skúsenosti s touto nemocnicou, presonálom, msli ste nadštandard ? A či ste niečo platili lekárom. Posledný príspevok tu bol tuším z roku 2007, čo je dosť dávno. Ďakujem za váš čas.

diaalex
30. apr 2019

@baska0404 mna by este zaujimalo kedy si rezervovali nadštandard, či to bola izba na odd alebo nadštandard čo je zvlášť na poschodí 😊

oli18
30. apr 2019

@baska0404 daj si do diskusie vedľa lupy do vyhľadávača tém "pôrod šaca" a naskočí ti tam príspevkov na 10 strán. Posledný z 2/19

ludkka0407
30. apr 2019

@baska0404 najdi skupinu porodnica Saca a tam kuk,je tam toho na x stran.osobne,rodila som 2x v Saci,2/2017 a 2/2019,este za prerabky,dvakrat bez zazmluvnenia,dvaja lekari a dva super porody.na izbe sme boli dve,telka,kanvica,sprcha a wc a za izbu som platila 18e.bolo to este za prerabky,takze nove izby neviem ako vyzeraju☺drzim palce

carduelis
30. apr 2019

Rodila som tam v januári. Keďže som rodila predčasne, nestihla som tam ísť ani na kontrolu. Avšak s manželom sme už dopredu mali dohodnuté, že chceme nadštandard. Keď mi doma odtiekla voda, hneď nastúpili kontrakcie a išli sme. Na príjme sme povedali, že chceme nadštandardnú sálu (cca 60€). Bol to pekná izba, s vlastnou kúpeľňou a sprchou. Bola tam aj fitlopta. Manžel bol so mnou aj počas kontrakcií aj pôrodu, ktorý prebehol tiež v tej izbe - bolo tam pôrodné kreslo. Počas kontrakcií som mohla byť na fitlopte aj v sprche. Horúca sprcha na podbruško a kríže mi veľmi pomohla. Lekára som dohodnutého nemala, ale tam sú vraj všetci dobrí. Nemala som klistír ani ma neholili. Rodila ma mladá doktorka. Ku koncu pôrodu mi dali oxytocín (po mojom súhlase) lebo dieťatko neschádzalo dolu. Nástrih mi neurobili (som prvorodička). Mala som asi 4 stehy, ale zašívanie som cítila minimálne. Po narodení mi dali dieťa hneď na hruď na chvíľu, potom ho odniesli vyšetriť, obliecť a všetci 3 sme boli potom ešte 2 hod na sále. Bábatko som vybrala z perinky a nahí sme ležali (treba mať so sebou deku). Potom nás presunuli na šetsonedelie, kde sme tiež nali nadštandard (asi 60€/noc). Bola som sama na izbe, s dieťatkom, vlastná kúpeľňa, celý čas tam mohol byť aj manžel a spal s nami na izbe na gauči počas celého “pobytu” (príplatok asi 17€). Strava dobrá, personál veľmi milý. Pre nás to bola skoro ako dovolenka v hoteli. Dokopy sme platili cca 300€ (nadštandard sála, manžel pri pôrode, nadšt izba 3 noci, spanie manžela po 2 noci, 3 obedy pre manžela). Nabudúce si tiež vyberieme Šacu.

baska0404
autor
2. máj 2019

Ďakujem za odpovede baby, idem to poriadnejšie pohľadať. 🙂

tatianatana
1. júl 2019

@carduelis ahoj 😊 my tie zvazujeme Sacu a taktiez nadstandardnu izbu (s manzelom). Ako to ale je s rezervaciou? Ak nebude rodit v stanovenom termine ale o niekolko dni skor/neskor ako si mam rezervovat nadstandard? Ty si pisala ze ai rodila predcastne cize ako si to riesila? Bola si si ista,ze izba bude k dispozici?Dakujem😊

carduelis
3. júl 2019

@tatianatana nemali sme nič rezervované, len pri pôrode sme povedali, že ak je voľná nadštandardná sála aj izba na šestonedelí, tak by sme chceli 🙂

fanyy
3. júl 2019

Ahojte,síce som rodila v Šaci dávno, ale môžem iba odporučiť, všetko bolo super.

kucharsvadby
29. jún 2020

Pôrod saca

katkabii
7. sep 2020

Porodnica saca

mary888
17. okt 2020

Porod saca

sofkabarbie
13. nov 2020

Ahojte, mna b zaujimalo ake su izby na sestodenedli, ako vyzeraju
Rodila som tam 4. 2019 a mala som izbu s jednou pani ale platila som za noc vela (uz nepamatam presne sumu), zaujima ma ako vyzeraju izby za 18€ (tie zevraj boli obsadene) a ako izby bez priplatku dakujem 🙂

gumkac19
14. nov 2020

je tu na konikovi aj skupina porodnica saca a tam su aktualne info aj cenniky
@sofkabarbie

sofkabarbie
14. nov 2020

Mozem poprosit link na tu skupinu? Dakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre