Dievčatá, idem rodiť druhý krát a po skúsenostiach zo Žiliny zvažujem aj nad PB, kedže tam rodila sekciou aj sestra 2x a bola nadmieru spokojná. Aké máte skúsenosti s personálom? Zariadením a starostlivosťou o novorodeniatka? Poptípade tolerancia navštev alebo samostatnéizby? Ďakujem za každú pripomienku🙂
@danana dá sa zaplatiť nadštandartná izba a tam možeš byť aj spolu s manželom a návštevy ti tam možu chodiť hocikedy, čo je super a máš tam aj svoju kúpeľňu s wckom, čo som teda ja osobne veľmi ocenila 😀
@janickacrazy no a teraz kde? Lebo platiť za príjemný prístup nebudem. Ten štandard až tak nepotrebujem 🙂
@danana jaj prepáč, myslela som na PB, len som to zabudla spomenúť, neplatíš za prístup samozrejme, prístup personálu je v pohode, ja len ked si sa pýtala na tie samostatné izby a návštevy, tak som myslela, že tým máš na mysli nadštandard, zase to nie je také drahé, 30 eur za noc a máš tam pohodlie, pre mňa to bolo 100 a 1, no ja som bola po cisárskom a ocenila som najma tú kúpeľňu a wcko len pre seba a tiež tie návštevy hocikedy boli super, ale ved ako chceš sa rozhodni
@janickacrazy úplne si ma teraz riadne prekvapila. 30€ za izbu so sprchou a wckom? Akože to by som brala. V žiline si totižto zaplatíš za nadštandardnú izbu 35€, ale s kúpeľkou a wckom sa môžeš rozlúčiť. Sprchy a wcka sú spoločné a za takúto izbičku sa platí v Žiline 70€!!!! Čo je akože extremne veľa! A plus je tam navyše kanvica a mikrovlnka...čo by som oželela 🙂
Naozaj mi najviac závisí na prístupe. Starostlivosť o bábenkonaovplyvním. A myslím, že obe nemocnice sú na tom v tejto otázke rovnako 🙂
Neviem,či viete, ale v Žiline je to ako v mäsiarni a nebodaj ich otravujete tým, že máte bolesti.... tak sa mi až nechce veriť, ako tú PB ospevujete, lebo som myslela, že všade je to rovnako @monicm
rodila som v pb dvakrat a bola som spokojna.a to ja som teda narocna na vsetko .nadstandard som chcela no neusiel sa mi.bolo to fajn aj na obyc ízbe.
ahojte, v PB som rodila dvakrat, naposledy pred 5 mesiacmi. Za mna spokojnost, bola som na rooming-in, nadstandart som prave nechcela, lebo som nechcela byt sama, chcela som nejake spolubyvajuce 🙂 Ale na tej strane ako su nadstandardy - tam su dve roomingove izby su aj zachody a sprcha krasne nove a su hned oproti izbam.
Porodna sala - lekari super, por. asistentky takmer vsetky super.... Zo dve su tam take raznejsie, ze vas nebudu cicikat a lutovat, naopak "vybicuju" vas k vydaniu maxima pre uspesny porod - mala som jednu z nich pri oboch porodoch a mne to vyhovovalo.
Teraz pri tretom porode lekarka povedala, ze skusime bez nastrihu ak sa bude dat a podarilo sa, takze druhy den som uz behala ako srnka bez sitia 🙂
Sestonedelne sestricky v pohode, pokial nemate problemy, tak chodia len rozdavat lieky a merat teplotu, ale su mile.
No a novorodenecke preslo za posledne roky velkou premenou, ked som rodila pred takmer styrimi rokmi, tak to vyzeralo trochu ako v 1970 co sa tyka pristupu, ale teraz som bola v prijemnom soku.
Pani primarka Mokrasova aj pani doktorka Burikova, ktore chodili na detske vizity su uplne skvele, vsetko povysvetlovali, boli usmievave a prijemne, poradili a povzbudili. Taktiez sestricky boli zvacsa mladsie a velmi mile. Par ich tam je takych menej zhovorcivych, ale v zasade sa dalo so vsetkymi.
Ja som mala sice oba porody ktore prebehli v PB bezproblemove, takze neviem ci som objektivna vzorka, ale teraz posledny moj pobyt bol naozaj prijemny nebyt toho, ze uz som chcela ist domov za manzelom a starsimi detmi 🙂
baby ja naozaj zíram :-O toľko pozití nych ohlasov, až sa mi naozaj nechce veriť...
za mna povazska nie, obrovska nespokojnost, rodila som koncom januara
@gretocka ja som v podstate tiež nemala problém pripôrode. Všetko prebehlo ok, aj zdraví sme boli. Ale tie sestričky.... ako sa to tam menilo, tak mila bola len jedna aj to taká mladá. A ked som o pol piatej rano mala v bolestiach nehodu v posteli, sestrička mi povedala, že mama čakať na sanitárku(do siedmej ráno som sedela na kraji postele)... takže ľudia no... nepríjemní
@danana tak vieš každý má iný názor, mne teraz rodila švagrina v PB a mala riadne ťažký porod, aj primár bol prítomný a všetko zvládli na jednotku
Niekedy mám pocit, že si sestričky pomýlili profesiu s patológiou....
Ja sa tam chystam 2x rodit a su tam super doktorky hlavne dr.Bobanova a dr.thymborska
Nesppkojna s personalom! Spravaju sa k zenam,ktore rodia ako k hyenam!
23.6. 2015 :/ s nietorych starych sestricie ssom bola mimo! :( otrasne sa spravali..
Ja som pred 6 rokmi a boli fajn,az na jednu,blondinu staru ale uz isla alebo tento mesiac ide na dochodok.
Nech mi skusi ktosi,cosi povedat 😀😀
Mozno to bola ta, co bola pri mne a zrejme sa nevedela dockat tohto casu
ja som rodila dvakrát sekciou v ZA a bola som spokojná, žiaden nadštandard ale úplná pohoda 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@danana Ja som rodila v PB 3x, naposledy pred rokom a pol a bola som vždy spokojná. Aj s priebehom aj s personálom. Samozrejme vybavenie je staršie, ale účelné, mne išlo hlavne o personál a ten bol super. Ja sa sťažovať nemôžem. Najmladší mal aj nejaké menšie zdr. problémy, ale lekárka bola super a aj sestričky. Návštevy na izby samozrejme nemohli, ale nebol problém, ak prišiel manžel v inom čase, samozrejme nie o polnoci a nie na dlho 🙂 Samostatné izby neviem, ja som na nich nechcela byť, tam neporadím. A čo sa týka starostlivosť o deti, napriek tomu, že som tam bola tretíkrát, nechovali sa ku mne ako k mame, čo má vedieť všetko. Ako povedali, že vy už máte predsa tretie, to musí byť hračka, ale ak som povedala, že si niečo nepamätám, bez problémov vysvetlili zas a znova.