Ahojte baby,som v 32.tyz a uvažujem nad porodnicou v NR ,no som zmätená čítam 20 názorov a z toho 10 nespokojných a 10 spokojných 🙂. Neviem čo a ako teraz mám zmiešané pocity,ležala som tam 3tyz na gynekologickom a nemôžem krivé slovo povedať,len neviem ako to je na sestonedeli.Môžte mi poradiť tie čo ste tam rodili?Partner pri pôrode môže byť bez problémov?A návštevy na izbe sú povolené??Počula som,že vraj v pohode a iné vraveli,ze vôbec.Tak ďakujem 🙂
@havana_frost prečo niesu povolené návštevy???tak sa dá povedať ze malú nikto ani neuvidí až kým nepôjdeme domov?nevies náhodou čo stojí nadštandard???
@henikapetko Na oddelenie proste nie sú povolené návštevy. Môžeš ju "vyniesť" ku dverám oddelenia a tam ukázať cez sklo, ak ju nechceš priamo ťahať do toho prievanu na chodbu. Ale inak sa k nej nikto nedostane, to máš pravdu. Nadštandard stojí od 22 - 35 €, podľa toho akú máš izbu. Za 22 máš samostatnú izbu ale bez WC, potom je drahšia samostatná s WC/sprcha a za 35 je samostatná s WC/sprchou, kde môže prespať aj 1 doprovod. Ale tá izba je najmenšia a prespatie je rozkladacie kreslo. Takže keď tak odporúčam "obyčajnú" nadštandardnú izbu. Tam môžu návštevy neobmedzene.
@havana_frost super ďakujem za info a ešte sa spytam ideš do nemocnice uz pred termínom ci čakáš doma kým ta chytia bolesti???
@henikapetko Tak opravujem, cenník je takto:
Nadštandardná izba č. 6 (bez WC) 20 €, nadštandardná izba č. 19 (to bude asi s WC, lebo nepíšu nič) - 25 €, nadštandardná izba č. 18 vrátane rodinného príslušníka 35 €. Ja som mala tú 18. ale druhýkrát by som si radšej vybrala tú za 25 €. Aj tak tam muž nikdy neprespal.
A ozaj, nedá sa rezervovať, obsadenosť môžeš zisťovať až keď tam prídeš rodiť a požiadaš o takú izbu. Ak nie je práve voľné, môžeš čakať, či sa počas tvojho pobytu uvoľní.
@henikapetko Tak to ti neviem povedať, lebo ja som mala plánovanú sekciu, na ktorú som prišla deň vopred. Ak nie si riziková, tak v Nitre do nemocky stačí prísť až "na pôrod", teda s bolesťami a kontrakciami. Nemusíš sa tam nikde vopred hlásiť ani objednávať, len prídeš na príjem, kde ťa buď príjmu alebo pošlú domov. Ak si riziková, chodíš tam na rizikovú ambulanciu posledný mesiac každý týždeň. Ak prenášaš, tak už si myslím automaticky považovaná za rizikovú a chodíš na rizikovú ambulanciu tak 2-3x týždenne a oni už určia, či ďalej čakať, či nastúpiš do nemocnice. Až po pôrod si na gyn. oddelení, potom na pôrodnicu a až odtiaľ putuješ na šestonedelie, aj keby si mala na gyn. stráviť aj len 1 noc. Bez decka von z brucha ťa na šestonedelie nedajú.
Ahoj, podelim sa s tebou so svojou osobnou skusenostou z novembra 2011. Je tam vsetko krasne prerobene, ciste, tri porodne boxy, vzdycharen. Ale: manzel mal zaplatene byt pri porode a porodna asistentka to nedovolila - az kym sa netlacilo , pritom tam nikto nerodil a rovno som bola na boxe. Jednoducho som mala smolu na staru dievku porodnu asistentku, ktora mi len nadavala, bola neprijemna, mala navrch. Nutila ma len lezat, nerobit ,,tie blbe polohy, co sa ucime na predporodnych kurzoch", nevymyslat a pod. Nekricat, lebo v nemocnici sa len kludne dycha. Navyse som mala neskusenu mladu lekarku, ktora ked nam maly zacal odchadzat, spanikarila, nevedela co robit, nakoniec volala primara, vtedy p. Uharcek, ktory nam vlastne zachranil syna. NAstrihla ma mimo kontrakciu, co bolelo asi zo vsetkeho najviac, cely cas sa dohadovala s tou neprijemnou sestrou, vadili sa, ako zasivat a pod. Nakoniec mi obe vynadali, ze to bola moja chyba, ze porod dopadol, ako dopadol, lebo som zle tlacila. Pritom maly nechcel ist von kvoli omotanej pupocnikovej snure a ich panike a hrdosti zavolat primara skor. Este mi vycitali, ze urcite som dietovala, kedze maly mal v 39 tt len 2700 g a ja som pribrala 12 kg, co je si myslim normalne. Kvoli tomuto zazitku idem teraz rodit (som v 37 tt) do Banskej Stiavnice. Som skalopevne rozhodnuta, ze do Nitry nikdy viac, ale to je len kvoli mojim skusenostiam. Inak sestry na sestonedeli boli super, jasne, vzdy sa najde nejaka, ktora ma blby den alebo volaco. NAvstevy len na nadstandarde, co je jedna izba (vtedy to tak bolo, teraz tusim baby hovoria, ze sa da ist aj na tie ostatne dve nadstandardne). Inak vonku na chladnej chodbe, kde je prievan. Babo nemas vtedy kde nechat. JEdine u sestier. Ale aby som nevyznela uplne zle, mam dve kamosky, co tam rodili (jedna pred tromi tzydnami) a boli spokojne, mali stastie Este mi prekazalo, ze pri porode stale studenti a ti samozrejme chodili aj na izbu a rusili tak sukromie. Mala som pocit, ze dvere sa nezatvoria. O vizite, kde na teba cumi 9 ludi, pricom ty musis byt pripravena 10 minut vopred na posteli, ci kojis, nekojis, ci dieta place neplace, to nikoho nezaujimalo.
Este pridam nazor mojho gynekologa, ktory bol vtedy primarom, ze je tam vela mladych lekarov a porodnych asistentiek a su neskuseni. On mi neodporucal tam ist podla mojich skusenosti. Ale samozrejme zalezi od porodu pokial je bezproblemovy, natrafis na mily tim ludi a skuseneho odbornika, den ked sa rodi malo deti, urcite tam budes spokojna!
@kvietok333 ahoj ďakujem za radu ale pouvazovala som a rozhodla som sa pre levice,majú lepšie referencie,nižšie ceny,lepší prístup návštevy na izbe takze u mňa vyhrali LV.Dúfam,ze neolutujem 🙂
@henikapetko O Leviciach neviem ako to tam chodi, ani sme nezistovali, aj ked tiez to mame z Nitry rovanko daleko ako do Stiavnice. Verim, ze sa ti tam bude pacit a potom sa urcite ozvi, ci bolo rozhodnutie spravne 😉
@kvietok333 vieš čo rozhodla som sa pre LV,lebo majú oveľa lepšie recenzie ako NR je tam kľud,niesu tam napchane izby ako v NR,VIP izba stojí 16.6e,ocino si priplati 15e a môže tam byt s nami a za stravovanie v LV si priplati 4e a v NR stojí VIP aj s ocinom 35 + 15e strava preňho čo mi príde smiešne,lebo ja som 3 tyz lezala n'a gyn odd v NR a to,čo tam podávali sa nedalo nazvať stravou za 15e mám obed pre 2 na dva dni 🙂 .A tiež sa mi nepáčilo,ze večere boli o 15:30-16hod takze doslova hladujes ,lebo ja som to mala tak bobo,ze ku mne cez týždeň nikto nestihla všetci boli do vecera v práci.A ďalšia vec v NR si za VIP izbu platis 35e a ocino celý čas spí na kresle kdezto v LV mas postel à aj TV,sprchu,wc n'a izbe.A zažila som z rozprávania aj to,že maminka porodila večer o 22-23hod a do rána sedela na invalidnom vozíku,lebo ju nemali kam dať,tak doslova ráno sa cakalo,kým nejakú prepustia aby mala kam ist :((( čo mi príde v dnešnej dobe dosť smutné.Ja som v NR ležala 3tyz bola som na gyn odd.,ale zase zeby som bola extra spokojná sa nedá povedať,čo sa týka sestriciek klobúk.dole milé,ústretové,ale lekári,po 2 tyz mi spravilo sono,inak vyšetrenie žiadne.Na výsledky krvi som čakala 21 dní :((( nemám viac čo dodať..
@henikapetko Ano, podobne zazitky s vysetreniami som pocula, ze dlho cakas, kym pride na teba rad. Ja som tam lezala 4 dni v 7 tt pre krvacanie, ale na gynekologickom, tie vizity, kde je 10 ludi, no hroza. Ale tak vydrzala som aj vecere o 16, to mas ale pravdu, ze ked ti nema kto co priniest, je to hrozne vydrzat zase do pol deviatej rano. Vraj je to natrieskane tieto dni, vela porodov, nestihaju a maju sa co obracat. Tak ak ma niektora skusenost co teraz rodila, baby, napiste.
@kvietok333 no mne kamoska varila bola z NR ale akurát mala malú chorú tak musela čakať za mužom kým príde.z.pravda postará sa o malú tak mi asi 3x doniesla jesť okolo 19:30,no sestrička mi nedovolila ani vyjsť pri dvere,aby mi dala tašku s jedlom,takze po 3 pokusoch to vzdala,ešte som prosila sestričky,ze nemôže prísť cez navstevne,ze len otvorím dvere a dá mi jesť proste nie.To mi dosť vadilo,lebo denne nechávať v bufete 10e kde je všetko drahé aj tak tan nic poriadne na jedenie nemajú mi príde.choré a hlavne ked vas sestrička nepustí ani do bufetu.Začala som krvácať,a nikto nič absolútne s tým nič nerobili,doniesli mi po 3. Dňoch kvapky proti krvácaniu a na kvapkách napísané,ze sa nesmie užívať v tehotenstve.A kanilu z ruky mi vybrali po 11 dňoch,takze nemusím ani nikomu asi opisovať v akom stave som mala ruku :((( .
som 7 týždňov po pôrode v nitre. na šestonedelí sú návštevy zakázané kvôli bábätkám. povolené ich majú iba ženy, ktoré ležia na VIP izbách. personál je skvelý, aj ženské, aj detské sestry. ochotné, milé, veľa mi poradili ohľadom bábätka. odporúčam. ohľadom otca pri pôrode neviem povedať
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@henikapetko Je veľký rozdiel medzi gynekologickým lôžkovým oddelením a šestonedelím 🙂 Partner neviem, ja som rodila sekciou a pritom nemôže byť. Návštevy nie sú povolené ani na izbe, ani na chodbe oddelenia, iba na chodbe pred oddelením pri výťahoch. Návštevy na izbe sú povolené len do platených nadštandardných izieb. Inak je to celkom v pohode, oddelenie fajn a to ja som dosť kritická. Nespokojná som bola len s novorodeneckým oddelením, s lekármi aj s niektorými sestrami. Lekári sa všetci boja Ďurišovej, takže sa deje len čo ona schváli/dovolí, čo je často dosť sadistické. Väčšina doktoriek má čerstvo po škole.
Ak nebude mať dieťa seriózny zdravotný problém, tak je to úplne v pohode a dá sa prežiť relatívne spokojne.