Maminy mate skusenosti v porodom v popradskej nemocnici? Pristup personalu, starostlivost atd???
prikladaju babo hned po porode k prsniku?
@samantha185 pozri tuto temu, je tam vela skusenosti mamiciek: https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/porod-v-poprade-alebo-kezmarku-ake-mate-skusenosti/
Pred 3 rokmi neprikladali hneď po pôrode, teraz pred pol rokom som rodila neplánovaným cisárskym v celkovej narkóze, takže neviem, ale malého mi doniesli až po niekoľkých hodinách odkedy som sa prebrala i keď som ho chcela skôr. Sestričky akože chcú aj poradiť pri dojčení, ale bohužiaľ radia samé bludy, klobúčiky a podobne, bola tam jedna jediná sestrička, ktorá ozaj vedela, bola veľmi ochotná a mne veľmi pomohla, lebo po cisárskom som mala problémy, keďže mi malého doniesli neskoro.
@samantha185 ako mne ho prilozili, nasilu mu narvali do pusy bradavku a potom hned zobrali...cize o nicom
hm..takze nie moc ochotní su ,,
@samantha185 mozno som trafila zly personal, ale ochotni nebol nik. Mala so pocit, ze kazdy len caka kedy mu skonci smena. A ja fakt nie som nejaka povaha, s ktorou su problemy. Ja som radsej ticho ako byt drza. Ale toto bolo na mna vela.Mala som chut sa vykaslat aj na kojenie, kedze mi nik nechcel pomoct, ale ja som velmi chcela, tak som si pomohla sama 🙂
a co sa tyka priebehu porodu? pomahali? alebo len rychlo odbit a dovidenia?
@samantha185 nebolo to uplne ze hrozne, ale nejak ochotne neboli. Iba jedna taka mladucka sestricka, ta mi poradila ako dychat. Sestricka mi napriklad vobec nebola ochotna zavolat doktorku, ked som sa chcela nieco pytat, az ked som sa pomaly zacala vyhrazat, az potom. A absolutne nepocuvali a nebrali do uvahy, co som I'm rozpravala pocas casu na salach. A to, na co som nahnevana uplne najviac bolo, ze som posledne dva dni nemala maleho pri sebe, bol pri sestrickavh, lebo musel byt monitorovany....nosila som im odsavane moje mlieko a oni ho bez mojho vedomia alebo akehokolvek vysvetlenia krmili nutrilonom.
tak to by nahnevalo aj mna.. Ja budem mat pri sebe manzela, tak dufam ze mi pomoze, ale skakat si po hlave nenecham ked tam bude niekto na mna drzi alebo neochotny..
@samantha185 aj ja som mala manzela, ale nie uplne cely cas. Keby tam nebol, tak mi ani kusok vody nedaju. Urcite je dobre, ze tam bude s tebou. Maju potom vacsi respekt. Hlavne verim, ze sa to za tie tri roky zmenilo. Mne tam vadil iba ten pristup, inak by som mala pekny zazito s porodu
Velmi to boli? :(
@samantha185 ako ano velmi, ale ta bolest ma zmysel 🙂. Ja som sa sustredila len na ten okamih, ked drobca uvidim prvy krat 🙂 na to so sa tesila a tu bolest som zvladla celkom v pohode 🙂 ja som sa cele tehu s bolestou zmierovala, bola som na nu pripravena, cize mi to nevadilo, nekazila mi zazitok ako taky 🙂 bolesti sa urcite neboj, ta sa da zvladnut
tak to ja som presny opak... cim je to blizsie tym sa viac bojim ako tesim
@samantha185 bala som sa aj ja, ale viac so sa tesila 🙂 🙂 neskutcne som sa tesila na moje babo, porod som brala ako nutne zlo, ktore chvilu vydrzim 🙂
ako dlho ti trval porod?
@samantha185 asi nejakych sest hodin, take horsie bolesti asi hodku a pol, cize celkom pohoda. Ja som ale prenasala, nechcel sa nejak rozbehnut porod, tak m poriadne nadavkovali oxytocinom a slo to.
tak ja si urcite budem davat epidural...
@samantha185 ja som tiez najprv chcela, ale potom som sa na to vykaslala, citala som aj negativne ohlasy, tk som to nechala tak. Ale zase ja nie so velmi citliva na bolest, okrem zubou vydrzim vsetko. Ak si citlivejsia na bolest je to dobre vec 🙂
Tak to ja som.. velmi... akukolvek bolest znasam zle.. pripadam si ako uplna krava a ciitlivka, ale je to tak no..
Ahoj, ja som rodila obydve moje koceny v PP... a keby som mala zase tak urcite tam.... Personal super a velmi mile sestricky... na novorodeneckom robi manzelova teta tak mi sme nemali z nicim problem.... 🙂 😉 aj pri porode vela pomozu....
@samantha185 ak si povies ze chces tak si myslim ze s tym nebudu mat broblem....
kedy pichaju epiduralku? hned ako zacnu bolesti?
@samantha185 nemas si preco pripadat ako citlivka, vela ludi je citlivych na bolest. Epidural je na to, aby to bolo menaj bolestne, tak preco nie 🙂
a este co vsetko treba priniest do porodnice? pre mna a babo?
@samantha185 uplne si uz nepamatam, ale babu som brala-cumel, plienky, mydlo na kupkanie, krem na telo, krem na zadok. Oblecko az v den odchdu doniesol manzel. Sebe- hygienicke potreby, poporodne vlozky, jednorazove nohavicky, oblecenie. A volala som muzovi, ak som nieco potrebovala. Mali zoznam veci na stranke, podla toho som balila 🙂
@samantha185 ahoj, prave vcera som vo vytahu stretla jednu pani, ktora sa mi prihovorila a velmi si chvalila porod, ze rodila pred tromi mesiacmi, ale vraj super setricky aj doktori, ze sa vobec nemam bat. A pocula som tieto chvaly uz od viacerych..ten personal je vraj naozaj vymeneny, i ked clovek urcite moze natrafit na neprijemnu sestricku...
ahojte... no ja som sa do okolia pp pristahovala.. takze nepoznam absolutne nikoho, ani v pp nemocnici... tiez zistujem, ze ako to tam funguje a stresujem ked citam zle spravy 😒 ..
.. poradte kto je najsamlepsi porodnik.. atd.. co by som mala vediet.. diiik 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@samantha185 ahoj, ja so tam rodila....zdravotna starostlivost ako taka bola dobra. Ale pristup uplne otrasny :( este aj teraz mi je z toho do placu...absolutna neochota pomoct v comkolvek, pomoc pri rozbiehani kojenia ziadna....