Ahojte, mamičky , tehuľky ktoré ste rodili v Nitrianskej nemocnici , aké máte skúsenosti s doktormi , sestričkami , pôrodným týmom .
Ak by ste mali ísť rodiť ešte raz vybrali by ste si práve túto pôrodnicu .
Som v 29 tt a uvažujem nad výberom pôrodnice . Ďakujem za odpovede , názory . 🙂
ja som rodila v nitre dva krat, na porodnici uplne super, len ten prvy krat na sestonedeli boli trosku neprijemne sestricky, ale asi im porobili dake bububu, lebo ked som tam potom znova rodila o 2,5 roka tak tie iste sestricky boli uplne mile, ja byvamna dedine kusok od Nitry ,takze ja by som si urcite znova vybrala Nitru, nie len kvoli lekarom ale aj kvoli vybaveniu, pre pripad necakanych udalosti
Moja znama tam rodila nedavno. Nechali ju dlho cakat, sestry prisli na salu zafajcene (asi si najskor odbehli "na cigu"), dieta sa skoro udusilo, maminka cela dotrhana, zasivali ju bez oblbovaku a po nejakom case dokonca zistila, ze v nej zabudli 15 cm kus placenty... Nemam co viac dodat.. 🤐
ja som tam rodila a nikdy viac..radsej porodim doma na zahrade... ked mi dali vyvolavacku sestricka po mne len hukala ze sa mrvim a nevie mi namerat babo...ja som sa za hodinu otvorila o 5cm.. to bola bolest v jednom kuse tak nech mi prepacia ze som sa mrvila ked sa to nedalo vydrzat.. ine kricia a dobre je..ja som bola ticho.. potom ked som jej povedala ze rodim ma sprdla ze nemozem tak rychlo a odisla odo mna prec! vtedy som uz kricala a prisla ina, ta ma pozrela a poplach lebo ja som rodila..ake necakane.. bol obed a nevedeli zohnat doktora a ked prisiel tak neviem kde bol problem lebo so mnou sa nikto nebavil ale poplach najdite prednostu.. malu som porodila na druhe zatlacenie, nastrihli ma medzi kontrakciou co sa nema lebo vsetko citit.. a na druhe zatlacenie mi na brucho skocila sestricka! pri siti ma zle umrtvili ak vobec..lebo som cele sitie plakala a jajkala..a trvalo to hodinu.. a po 2 hodinach sa dr ponahlal a ked ma pozeral ma roztrhol..ale skoncila mu smena a odisiel.. jedine stastie ze nastupil uzasny dr. Lajtman a ten mi povedal ze som zle zasita, ale tak uzasne ma napichal, ze ked to PRESIVAL, tak som skrikla len pri poslednom stehu aj to ma upozornil ze to bude bolet lebo to musi dobre utiahnut, ale ze to je konec uz.. a pekne mi vysvetlil co a preco ide robit..este vysiel na chodbu a vysvetlil to muzovi ze co so mnou ide robit.. takze tak.. takze odporucam si vybavit dr. Lajtmana, alebo od NR porodnice utekaaaaaat.. a celkovo od celej nemocnice utekaaaat.. pre zvedavost prisla som z pohotovosti na detske s malou, ktora mi zo spodu krvacala a primarka nas odmietla vysetrit a prijat, lebo pred mesiacom mala rotavirus.. a nakazime im tam deti... hodinu bez vysetrenia som cakala na papiere aby nas vzali na infekcnom.. a tam nic ine neriesili len stolicu..s ktorou nebol ziadny problem.. takze NR nemocnica pre mna neni nemocnica ale mesiaren
Ahoj.... Ja som rodila v nitre 2krat hned po sebe 2012, 2013... A isla som tam aj druhy krat len zato ze to mam blizko a nemala som financie ist niekam dalej.... Nemam absolutne dobre skusenosti... Ani pri jednom porode sim nemala lekara... " lekarovi skoncila sluzba ked som bola v boxe... Pozrel na hodinky, ze mne konci majte sa" nemal ma gdo nastrihnut poriadne som sa roztrhala.... Pri druhom ma prisiel pozret doktor ked som uz bola v boxe a povedal, ze ete stihne jeden cisarsky... Do piatich minut som porodila... Zase bez lekara a ete aj bez sestricky lebo ta utekala volat doktora... Babatko mohlo aj na zem spadnut, strasne uzke stoly... Takmer som aj ja spadla nemala som sa absolutne coho chytit.... Ale druhy krat ma aspon sili znecitlivenu....inak sestricky v pohode vacsinou.... Pokial nic nepotrebujes tak ta maju vsetky radi....
@drobec_l nadmieru spokojná,rodila som v roku 2012 a odrodil má mladý doktor dlugoš,aj na sestonedeli a aj na porodnom som bola spokojná 🙂
Genykológia, pôrodnica aj šestonedelie OK, tiež odporúčam zazmluvniť Dr. Lajtmana (stojí to 215 €), ale novorodenecké.. nechcela by som mať problém s bábätkom, lebo by to aj mohlo zle dopadnúť. Možno sú odborníci, neviem posúdiť, ale všetci sa boja doc. Ďurišovej (to je tá, čo zabielila zdravotnú dokumentáciu a potom ju odvolali, ale nepísane tam kraľuje ďalej), ktorá má na môj vkus dosť fašistické názory. Ale tak počula som už aj na ňu chvály. Ostatné detské lekárky vyzerajú tak na 17, nie sú ani atestované ešte.
Ja som rodila v nr v novembri 2013 a max spokojnost od prijatia na porodnickom prijme az po prepustenie s miminkom v naruci. Lekara som nemala zazmluvneneho, akurat mal sluzbu dr.brestansky - velky strandista i ked prisiel az k samotnemu porodu na posledne 2 kontrakcie. Na porodnici boli velmi mile 2 porodne asistentky, ktore ma odrodili (rodila som v noci a boli sme dve rodicky, najprv som porodila ja o 2hod druha). Sestricky zo sestonedelia i novorodeneckeho odd. boli velmi mile, napomocne a ustretove. A to iste plati i o lekaroch. Ja som bola velmi spokojna a ked budem raz cakat tretie dietatko, tak si porod rada zopakujem v nitre.
@drobec_l prvy porod som mala Matejku. len tak mi pichli oxytocin, ani sa ma nepytali. ked som sa pytala co mi to pichli, tak tiez nepovedali co to je, len ze mi to pomoze. je fakt, ze som sa neotvarala, ale toto bolo divne, ako keby som ani nemala pravo o sebe rozhodnut. doktor ma zasival tak, ze ma to bolelo viac ako porod, brutalna bolest. na sestonedeli mi priniesli maleho 4 hodiny po porode, sestricka mi ho strcila k prsniku a kedze som ani nevedela co mam robit, pytala som sa ci saje. bola tma, ani sa nepozrela, len sa ma opytala, ze ci to ona ma vediet. ani naznak ochoty mi pomoct. len mi maleho zobrala prec. vratili mi ho rano o 4, len mi ho tam zaparkovali, s tym, ze je prebaleny. ani slovko o starostlivosti, ako o den neskor vsetko vysvetlovali mojej spolubyvajucej. maly stale plakal, nevedela som co s nim mam robit, nakoniec som pozrela plienku a bol pokakany. nemala som sajnu ako to cele urobit, proste som si len davala pozor, ako som tu zavinovacku rozbalovala, aby som ho potom vedela zabalit. kazde rano mi maleho 3x zobudili, ze vrestal ako najaty. najprv upratovacka, potom gynekologicka vizita, pediatricka vizita.....hlavna ta pediatricka bola uzasna. nabehla dr. v rukaviciach, maleho spiaceho necitlivo rozbalila, chudacik sa tak zlakol, ze celu vizitu strasne plakal a mala som potom co robit, aby som ho nejak utisila.
druhy porod zase Matejka, uz mi nedali oxytocin, bol to rychly porod. len napriek tomu, ze som ho poziadala, aby ma pred sitim umrtvil, asi to neurobil, lebo zase ma to strasne bolelo. nie som nejaka padavka, citila som vsetko, kazde pichnutie, nie je mozne, ze som bola umrtvena.
nastastie sestonedelie uz bolo v pohode, upratovacka dverami netrieskala, vizity prebiehali vo vacsej pohode, ani ta dr. uz nebola taka neprijemna. upozornili nas sestricky, ze pride vizita, aby sme si deticky same pripravili. nastastie som uz bola druhorodicka a vedela som, ako sa o malu starat, ale aj tak mi vsetko vysvetlovali
@zebra41 kks že ponožky,to len ja som rok dozadu dostala škaredé boxy? ☹
ja som tam rodila pred cca 3 rokmi a zrejme budem aj druhýkrat... a teda na personal sa nemožem sťažovať a to som vraj vychytala nie velmi oblubeneho lekara... síce som rodila 16 hodín... ale na porodne asistentky sa nemožem vobec sťažovať uplne super a to sa pri mne vystriedali dve smeny... skoro ma odrodili same lebo dlho dlho nič a potom zrazu hups a bolo to ....dr. prišiel na poslednú kontrakciu a maly bol vonku.../musim podotknuť že sme tam od rana mali rošambo lebo rodila spolu so mnou jedna mladulinka romka a ta tam robila cirkus od rana až do večera- nervy tiekli už aj nam rodičkam čo sme tam boli nie to ešte lekarovi a sestričkam/ zašívanie tiež uplne vpohode- necítila som takmer nič...akurat mi bolo povedane že možno ak by som mala zazmluvneneho lekara tak by mi ten porod hadam aj nejako urýchlili... nemohla som sa otvoriť ani za svet... a aj na šestonedeli upne vpohode... dve noci som mala horučky a maleho mi zobrali... tu druhu noc mi ho rano doniesli lebo sa im vtedy narodilo za noc 5 detí a mali frmol... ale inak super prišli- spýtali sa čo kojenie ukazali mi čo a ako... všetko fajn... pri druhom si už asi zaistím nejakeho lekara.. len horšie že ja tam nijakeho nepoznam... budem musieť dať na odporučanie niekoho ale ešte neviem koho... 😀
V NR dosť záleží, na akého Dr. natrafíte asi. Mnohí sú mladí, jeden povie to, príde starý prednosta a povie ináč. A to, že Vám tam pichnú niečo, alebo podajú niečo, a ani Vám nechcú sestričky povedať, čo Vám dali, nebavia sa s Vami,som už viackrát počula, ako keby sme boli nesvojprávne, alebo hlupane, že by sme to aj tak nepochopili, to ani nekomentujem.
Osobne neviem, do akej porodnice pojdem, ale do NR určite nie. Ale možno inde je to horšie. Ja už som na NR-nemocnicu, aj na porodnicu počula kadečo zlé, ale ktovie, kde je pravda.....Zlé chýry sa rýchlejšie šíria ako dobré...
ja som počula je ako jedna babka povedala a pritom nezažila ...ja som si túto nemocnicu vybrala pre pôrod môjho 3tieho dieťatka ,bez vybavenia akéhokoľvek dr. a protekcie a bola som spokojná ,mali veľmi veľa pôrodov ,bol sviatok a predl´žený voľný víkend a rodilo sa ako na bežiacom páse ,personál aj napriek tomu bol milý a ústretový .....ja a aj moje švagriné ,ktoré tam odrodili detičky dávame tejto pôrodnici jednotku .....inak neviem či mamičky sú tak vzdelané tj.medicínsky ,aby hovorili do práce dr. tj mu diktovali čo chcú a nechcú ..to si majú riešiť na prijme ,kde sa pospisuje informovaný súhlas tj .treba si zistiť alebo sa spýtať čo to znamená tj jeho podpis a je to priestor aj na vytýčenie si a danie na papier čo ano a čo nie ,ale tým pádom rodička preberá zodpovednosť za svoje rozhodnutie jeho následky ....
Viem to len zo skúseností mojej kamarátky, známej a sestry, tak hádam neklamali...
No ak sa opýtam sestričky, čo mi pichá a ona mi odmietne odpovedať, že nech len ležím, tak to sa mi veru nepáči...To je možno o ľudoch, alebo aj o systéme...
A akceptujú v NR pôrodný plán??
@pppeeetttaaa No ty môj bože, tak to si mala ozaj velmi zlé ... Už som 34 tt . a tiež počúvam hocijaké názory , niekto povie že nikdy viac , druhá povie že ona si nevie vynachváliť ani nemocnicu ani pôrodný tým, ani sestričky na šestonedelí , tak já neviem 🙂 Bývam v Nitre , a nejako ani o inej nemocnici neuvažujem , som prvorodička , uvidím ako mi dopadne pôrod, ak to bude velmi zlé určite pri druhom budem rozmýšlať nad inou nemocnicou , ale možno vážne záleží len na tom ktorého doktora dostanem , ktorý bude mať službu a sestričky tak isto 🙂
Ale každopádne ďakujem za tvoj názor 🙂 Beriem ho aj každý iný názor každej mamičky 🙂
A ešte sa opýtam čo treba dopôrodnice 🙂 Iba viem že maličkému veci netreba , že dostane nemocničné, veci treba iba na cestu domov , plienočky (pampers alebo ktorá čo uzná za vhodné) , bavlnené plienky neviem či treba , ani vlhčené obrúzky .. 🙂
a pre mňa viem iba o nočných košeliach na zapínie vpredu , dojčenské podprsenky , hyg. potreby , pôrodnicke vložky , pôrodnícke nohavičky ,
Na čo som zabudla ? 🙂
Ďakujem :za radu 🙂
@drobec_l hlavne sa neboj.. a ked si rozhodnuta pre NR, tak bez ohladu ako sa budu k tebe spravat, maju spickove vybavenie pre deticky.. ja som tiez vedela ze to tam nebude ruzove, ale robila mi tam dlhe roky sesterka a ona mi povedala, ze co sa tyka deticiek, tak ked je problem, vsetky deticky vozia k nim.. takze vedela som ako sa tu spravaju k mamickam, ale hlavne pre ten pocit ze dietatko bude v bezpeci som isla predsa len do NR.. mozno ak mozem jedine doporucit, ak mas moznost si vybrat a zaplatit dr k porodu, tak to urob.. pripadne si chvalia VIP izbu.. ze tam sa potom tiez inak spravaju k mamicke.. ale tak mne to uz bolo potom jedno.. na obycajnej izbe sa to v pohode dalo vydrzat.. sak je to nemocnica tak nejdem tam ako do wellnes.. a k tomu zoznamu co potrebujes si zober neperlivu mineralku este.. na mliecko bude treba veeeela pit, podprsenku som nenosila v nemocnici, ani nohavicky.. vlozku som mala len medzi nohami, ale tak mozno vyuzijes to uz je fakt individualne.. ale este ak ti mozem odporucit urcite si zober velke nepremokave jednorazove podlozky.. treba ich aj ked budes cakat na porod, a potom po porode na tom budes lezat..sitie sa najlepsie hoji ak "vetras", ja ked som lezala ze som sa nemusela o malu starat, tak som mala rozkrocene a pokrcene nohy, vlozku len pod zadkom a na holo aby sa to vetralo a hojilo.. to bola najoblubenejsia poloha, a samozrejme ked krvacas a vlozku mas len na posteli pod zakom polozenu, vytecie aj vedla, tak treba tie podlozky nech nemas stale spinavu plachtu... ono to asi neni velmi esteticke ale tak mne to bolo jedno, hlavne ze mi dobre bolo a nic nestipalo a nebolelo :D takze k tomu zoznamu tie podlozky a vodu dojcensku.. drzim palce
@pppeeetttaaa ďakujem ti moc za rady či názory . A nevieš poradit nejakeho doktora k pôrodu ?? 🙂 ja ani netusim aký doktori sú tam. A hádam keď to príde a malý bude na svete a hlavne bude zdravučky budem kludnejsia . A nejako tych par dni v nemicnici vydržime 😉
@drobec_l no ja tam tiez nepoznam doktorov, jedine dr. Lajtman.. ako ten je úžasný podľa mňa.. to je ten čo ma prešíval, a dokonca som sa s ním stretla pred vianocami, lebo on je aj detský gynekológ, bola som u neho s malou a bol zasa super.. mal plnú čakáreň, zobral nás prednostne lebo sme boli hospitalizované, pracoval síce rýchlo nech to má vybavené ale napriek tomu mi všetko vysvetlil.. na urológii keď som bola s malou na vyšetrenie ma dr. ani neodzdravil keď som ho pozdravila len mi strčil papiere do ruky a dovi dopo.. určite je tam viac dobrých a ľudských doktorov ale bohužiaľ nepoznám.. a neboj zvládneš.. možno povieš že takto rodiť by si mohla každý rok, alebo si potom dobre zanadávaš... uvidíš keď budeš mať drobčeka na rukách nebudeš už nič riešiť.. :D ja si stále nadávam že mohla som povedať toto a tamto, ozvať sa, ale v tom momente som len chcela nech je malá už vonku, zdravá a živá a potom keď mi ju dali som zasa myslela len a čo ja teraz s ňou mám robiť :D
Hehe no tak isto si to aj já predstavujem , utrpenie radosť a starosť čo teraz s drobcom 🙂 Nakoľko moje skusenosti s maličkými sú minimálne 🙂 Ale zvládla to každá žena zvládnem to aj já aj keď mám straach 🙂
@drobec_l Brešťanský je môj kamarát, určite odporúčam k pôrodu, ja som si vybrala Lajtmana a dávam tiež vrelé odporúčanie. Rodil viacero mojich kamarátok a nepočula som nič zlé. Nad inými by som nerozmýšľala, hlavne primár je úplný sadista, robil mi len vyšetrenie pred pôrodom a bol to najhnusnejší zážitok z celého pobytu, krvácala som jak prasa. Mala som aj VIP izbu za 35 €/noc, kde môže nocovať aj otecko, ale nikdy sme to nevyužili. Dobré je, že tam môžu takmer bez obmedzenia chodiť návštevy, priamo na izbu. Do ostatných izieb nemôžu, len na chodbu pred oddelením. A máš vlastnú kúpeľňu/WC, telku, chladničku, mikrovlnku.
K tým veciam pre bábätko - zober plienky a vlhčené obrúsky, to nenafasuješ. Ostatné potrebné dostaneš a keď budeš chcieť niečo vlastné, niekto ti prinesie. Napríklad tie ich látkové plienky sú pekne hnusné, ja som dávala svoje - však mi ich aj postupne pobrali haha.
Ahojte, Ja som rodila v Nr v júli 2013 a napriek všetkým peripetiám, by som znova šla do Nr. Nemocnica je pekná, dobre vybavená, aj sestričky na šestonedelí ( až na jednu, takú staršiu pani ) sú skvelé. Na "vzdycháreň" som prišla presne o polnoci a na moju veľkú smolu mal práve službu Dr. Matejka. Mala som obrovské bolesti a kontrakcie každých 8 min, ale vôbec som sa neotvárala. Veľmi mi vadili tie "pásy", ktoré monitorujú tlkot srdca dieťatka - mala som ich na sebe celých 11 hodín. Prosila som sestričky, aby mi ich aspoň na chvílu dali dole - potrebovala som sa trochu schúliť do klbka, lebo tie bolesti boli nenormálne, ale nepochodila som. Až jedna študentka z UKF - Radka - bola taka milá a niekedy mi ich dala dolu a pomohla mi ísť do sprchy - bolo to ako balzam na ubolené telo. Dr. Matejka zatiaľ veselo fajčil vedľa a bol veeeeeľmi nepríjemný, až arogantný. Po 11 tich hodinách som porodila bez nastrihnutia 2600 gramoveho syna a bolo po bolesti. Šitie som vôbec necítila. Ako sa vraví : na všetko zlé sa zabudne, tak aj ja si odnášam z Nitry len pekné spomienky aj keď niekedy.....................si spomeniem................
@drobec_l
Ahoj, ja som rodila v NR pred necelym mesiacom a nemozem ani minimum kriveho slova. Co sa tyka personalu nemocnice od lekarov, cez sestricky az po upratovacky. Samozrejme, ze su veci, ktore by mohli byt na vacsej urovni (toalety, sprchy, strava), ale da sa to tam zvladnut. Najviac na mna zaposobila porodna sestra (Liskova)- jedna perfeknta sestra. Co sa tyka porodu, je velmi dolezite spolupracovat s lekarmi. Spravne dychanie a spolupraca dokazu velmi pomoct a urychlit porod. Ak budem este tehotna, urcite tam budem rodit znova a rozhodne budem nemocnicu odporucat. Apropo, nemocnica ma jedno z najlepsich novorodeneckych oddeleni a detske sestry su suprove:o)
@reddy13 mám po pôrode tri týždne a rodila som v nitre a mám presne taký istý nazor ako ty nemožem povedať ani jedno krivé slovo , odrodila ma tiež pôrodná asistentka kedže vtedy tam bol frmol a rodilo sa tuším na každom boxe tak doktor behal hore dole ale nespomeniem si na jej meno ale bola neuveritelne profesionálna a milá , pôrod ako taký mi trval hodinku na tri zatlačenia a malý bol vonku .. 🙂 takže ja som spokojná nad mieru 🙂 sestričky ochotné milé vždy pomôcť doktori tak isto 🙂
Ahojte baby viete mi poradit ktorého doktora by som si mala zazmluvit ...počuvat tu same zle veci na Dr.Matejku a chvali na Lajtmana...viete mi povedat aj kolko beru za porod ???? a nemáte tu žiadna skusenost s Dr.Urbanom ?? dakujem velmi pekne za každu odpoved 😉
@pampuli Dr. Urbana odporúčam 🙂 podľa mňa je najlepší v Nitre, skvelý prístup, včetko vysvetlí, čo sa deje..tuším cez 200eur sa platí za zazmluvnenie lekára, ak sa to nezmenilo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
rodila som tam4 krat a nemožem sa stažovat na personal a aj nemocnica je už prerobena