Podobnú tému som tu už našla, ale bola z r. 2009 a chcela som si prečítať aktualnejšie informácie 🙂
Chystám sa rodiť v BA, ale neviem si vybrať pôrodnicu...
Druhá vec je, že nemáme auto... odvezie ma tam taxík? Alebo ísť autobusom (teoreticky by som mala mať od odtečenia plodovej vody po pôrod dosť času 🙂 )? Či kôli tomu volať sanitku? Tá ma asi neodvezie do tej pôrodnice, ktorú nadiktujem šoférovi, ale do najbližšej (v mojom prípade Kramáre).
Ďakujem za odpovede 🙂
@spln Ahoj, ja som sice este nerodila ale caka ma to. Vybrala som si na zaklade toho, ze som bola v oktobri na operacii na Antolskej a bola som spokojna so vsetkym. Starostlivost, jedlo, hygiena... Dalsia vec, na Antolskej podla mna netreba priplacat nadstandart, 2 izby maju spolocnu kupelnu a wc, co je super. A pracuje tam vela porodniciek, cize je vacsia pravdepodobnost, ze budem mat pri porode zenu ako v inych porodniciach a to mi velmi vyhovuje.
Sanitka ta vezme asi uz keby boli kontrakcie a inu moznost nemas a do najblizsej porodnice. Pocula som, ze na Kramare chodi rodit vela romiek ale neviem co je na tom pravdy.
Taxik ta vezme.
A odkial si?
ahoj ja som este nerodila...ale autobusom urcite nie....!!!to je ozaj ta posledna moznost a absolutne nevies ako to bude po odteceni vody..mozes porodit aj o desat hodin ale aj o hodinu...a urcite by som teda nestala a necakala na zastavke na autobus..., bud taxi alebo sanitka
Autobus si teda škrtám 🙂 asi by som na to aj tak nemala odvahu... bývame v Dúbravke.
@spln hehe, prvorodicka 🙂 😉 - ale nie, v dobrom, nespoliehaj sa na odtecenie vody a pod. Mne ani raz neodtiekla voda, a to som rodila 3x. Navyse voda moze odtekat aj postupne, cize napr. aj v tom buse...
Kazdopadne, porodne bolesti mozu prist pomaly a postupne, moze to trvat dlhe hodiny, ale tiez rychlo a hned silne, nemozes vediet, ako sa sprava tvoje telo, mozno hodinu od prvej kontrakcie budes mat problem sa vobec premiestnovat po byte, nie to este vlacit tasku a cakat na bus.
Takze bus by som urcite vylucila, najlepsie by bolo mat niekoho znameho, kto ta odvezie (nie je taka moznost?)
Taxik je urcite ok, so sanitkou skusenost nemam.
A drzim palce.
Inak ja som rodila na Kramaroch a bolo to OK (ziaden zazrak, ale v ramci moznosti dobre, vselico co som chcela, som si presadila)
Nerob paniku mozno ti ziadna voda neodtecie ;) a co sa tyka porodnic odporucam ruzinov,nadstandart izby.
@spln ahoj, máš ešte čas, pozri aj sem
https://www.modrykonik.sk/vyber-porodnice/
a viem, že na www.babatko.sk porovnávali tento rok pôrodnice ... tak pozri aj tam ... ak to bude akútne a posádka sanitky to vyhodnotí, že ..."máme ešte čas, stihneme to"....😀, tak ťa sanitka odvezie do pôrodnice, ktorú im určíš ... ale aj tak by bolo najlepšie, keby si si zavolala niekoho z rodiny, kamošku ...t.j. dohodla sa s ním, že bude na telefóne...😉 ...alebo aj taxík...to je normálne, len to budeš musieť zacvakať ...
PS: na "plodovú vodu" sa príliš nespoliehaj...lepšie je prísť skôr ako len-tak-tak😉
ja som rodila v ruzinove a mam len dobre skusenosti a to som 3 tyzdne lezala na gynekologii a naozaj dobri lekari aj sestricky a na porodnici taktiez
Ahoj , ja som rodila na Kramároch a bola som veľmi spokojná. Pôvodne som chcela rodiť na Antolskej, ale keď som si predstavila, ako sa "trepem" s obrovským bruchom MHDckou z Karlovky na Antolsku, bolo rozhodnuté! Kramáre boli bližšie a neľutujem.
@laraaurora Suhlasim 🙂 tak isto som rodila na Kramaroch a možem len odporučat 😉
Ahoj, ja som rodila na Antolskej a bola som velmi spokojna. Kedze som mala planovany cisarsky (maly bol nozickami napred), hned som hovorila dr. ze chcem nadstandard. Vdaka tomu sa mi aj usiel - len som jeden den pockala, kym sa uvolni izba a potom ma prestahovali. Nemam problem delit sa s niekym o WC a sprchu, ale na nadstandarde bolo vsetko nove, co mne osobne velmi vyhovovalo. Taktiez bolo super to, ze sme boli na izbe len 2 - ked som rodila, bolo velmi vela rodiciek a na normalnej izbe boli po 3 maminky (cize pri zdielanych WC 2 izbami to vychadzalo az 6 mamiciek na 1 sprchu a WC). Ak sa rozhodnes pre Antolsku a budes mat ozatky, pokojne sa pytaj. Rodila som minuly rok v oktobri.
Sanitku máš výhodnejšiu, je zadarmo, záchranári ci sanitkari ta odprevadia az po dvere gynekológie, odnesú ti tašku, pomôžu ak ti bude zle, vedia pomôcť ak sa vyskytne komplikácia, normálne sa ta spýtajú, do ktorej pôrodnice chces ísť
Taxík ta môže odmietnuť, aby si mu neznecistila auto, nemusí sa dostať do areálu nemocnice, ale len po nejaku rampu, ak budes mat napr bolesti, taxikár ti určite nebude pomáhať az kdesi na pôrodnicu, bude sa ponáhľať za ďalším kseftom a ak by sa nedaj bože vyskytla nejaká komplikácia, zastaví auto a bude ti volat sanitku, ako mojej susede
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@spln Ahoj, ja ti poradim k tej doprave. Kludne mozes zavolat sanitku a povedat do ktorej porodnice ides. Oni ta tam odvezu. Mna sa rovno pytali, kam ma maju odviezt 🙂 Aj taxik mozes zavolat, ale sanitka je gratis, mas na nu narok, tak preco nie 😉