Ahojte v akej polohe sa môže rodiť v rooseveltke? Čakám druhe dieťa , prvé som musela tlačiť v ľahu na chrbte -ako prvorodička som nevedela ze sa môže aj v iných polohách no nie všade preto ma zaujíma rooseveltka...ďakujem za odpoveď
@nevenka ďakujem za odpoveď a s bondingom je to ako za predpokladu ze je dietatko ok? Treba si ho pytat alebo dajú automaticky? Prvé som mala podchladene tak išlo do inkubátora cize bonding nebol tak neviem čo mám očakávať
No mali sme bonding, ale pri vsetkych 3 taky kratsi, lebo oni maju porodne saly na inom poschodi ako novorodenecke a sestodenelie a maju len 2 sestricky na oddeleni, jedna ide k porodu a druha musi ostat hore pri matkach a detoch...pri 3 navyse bol covid a prisla rodit pozitivna, to bol december 2020 a syncek bol studeny, tak ho radsej brali na box, bala som sa, aby sa nenakazil hned. Pri cisle 4 som mala asi najdlhsi bonding, viac ako hodinu s tym, ze hned po porode mi ju dali na brucho, potom este prestrihli pupocnik a vzali ju vysetrit, bola tam s nou svokra (bola so mnou pri porode), a potom mi ju este znova priniesli nahu pekne na hrud. Ale potom ju odniesli na novorodenecke, ja som sa este navecerala a doniesli mi ju az rano lebo som bola na takej tej normalnej izbe, az rano sa uvolnila nadstandardna. No mozno by ju dali aj skor, ale ja som sa vzdy bala grckania a "kdyby neco", mala som vysoky tlak a radsej nech ju sestricky skontrolovali. Trosku som si podriemala aspon do rana. Deti sa mi narodili - 2 v noci a 2 vecer.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
4x som rodila v Rooseveltke a v popolahu-polosede. Ale predtym mi dovolili chodit, cupiet, cokolvek. Ked mi posledna mala nahle zostupila uplne dole, rychlostou blesku som vyskocila na to kreslo a bolo mi uplne jedno, ako som, slo zo mna ako na tobogane a kedze mala pupocnik okolo krku, bola som rada, ze doktor vidi a robi, co treba. Na nohach by som sa neudrzala, priserne sa mi triasli a potom mi strpli na totalku vsetky koncatiny, ani malu som nemohla drzat, ked mi ju dali.
Ine polohy netusim, ci su ochotni, skor asi to maju uvedene na stranke, ze teoreticky, ale prakticky ta zaverecna faza je asi rozne polohy pololahu-polosedu...Ale neviem, nepytala som sa 🤷♀️.