Pôrod so spinálom - ako to prebieha?

paulinafabryova
5. dec 2018

Babule ráno ma čaká sekcia spinalom trosku sa aj bojím chcem sa vás opýtať po sekcií keď ste boli na jizke tak dieťatko vam často doniesli ? Na normálnu izbu vás po koľkých hodinách pustili. Aj ste v ten deň mohli aspoň volať z rodinou keď návštevy nebudete prijímať. Ako dlho trvá ten samostatný rez. Prosím trosku ma pozbudtujte

lucka_lucia
5. dec 2018

@paulinafabryova rez aj so sitim celkovo trvá tak 40 min .není to príjemné ale ani najhoršie na svete.navstevy som mala hneď a dieťa na chvíľku za pár hodín

paulinafabryova
autor
5. dec 2018

@lucka_lucia návštevy hneď aj na jizke? Nemuseli ste ležať 24. Hodín ?

mirola
5. dec 2018

@paulinafabryova navstevy na JISke nie su mozne.. jedine, ze by ti to niekto kto ma vplyv vybavil..

lucka_lucia
5. dec 2018

@paulinafabryova lezala som hneď na klasickej izbe a ležať som musela viac ako 24 hod ale návštěva přišla na izbu

verkom
5. dec 2018

Spinal je určite lepšia voľba ako celková narkóza! Neboj saaaa.... 🙂 budes hneď počuť a aj vidieť bábätko 🙂 mna presunuli po SC na pooperačnú izbu a tam som mohla mat návštevu- bábätko mi doniesli uz tam a nosili stále prikladať k prsníku. Ale podľa mna záleží vela veci aj od samotnej pôrodnice v ktorej si.... určite sa však neboj! Vserko bude dobre 🙂

xxxkatka
5. dec 2018

@lucka_lucia spinal u mna ovela ovela lepsi ako prirodzeny porod. Cely spinal trva tak pol hodku so vsetkym vsudy, ano to nemoze dlho trvat dieta musi byt rychlo von a ty rychlo zasita 🙂 Pocas spinalu sa so mnou alesteziologicka stale rozpravala a hned mi aj maleho ukazali. Na druhy den po spinale som sa zacala pomaly hybat, najskor sadnut, potom par krokov atd. Poobede ma uz dali na izbu (ja som mala nadstandard) a az tam mohol muz za mnou a az tam mi dali dieta ku mne. V podstate, skor by som sa mohla na neho íba pozerat, kedze som sa nevedela velmi hybat kym som si necitila nohy. Telefonovat som mohla hned po porode. Netreba sa bat 🙂

jance333
5. dec 2018

https://www.modrykonik.sk/rodim/spinalna-anestezia/ tuto som napisala detailne moju skusenost. prispevok Postpunkcne bolesti 🙂
drzim prsty a neboj sa, bude to v pohodke 🙂

paulinafabryova
autor
5. dec 2018

@jance333 ďakujem pekne 🙂

paulinafabryova
autor
5. dec 2018

@xxxkatka a mali ste večer aj klistir ?

ellieellie
5. dec 2018

Na sálu som prišla o 20:00, príprava, injekcia, 20:05 začala operácia a 20:10 sa malý narodil 🙂 Ukázali mi ho, minútku som sa mu mohla potešiť a zobrali ho preč. Po zašití som šla na JIS-ku. Krátko na to som telefonovala s manželom, ktorý akurát odchádzal od malého. Sestrička bola veeeľmi milá, počula ma telefonovať a dovolila mužovi, aby na chvíľku prišiel za mnou. To mi psychicky veľmi pomohlo. Ráno okolo 5:30, keď sa striedali smeny, mi sestrička ešte na 3 minútky doniesla ukázať malého v perinke, priložiť som stále nemohla. Z JIS-ky ma pustili pred obedom na izbu, mala som sama nadštandard. Okolo 16-tej mi priniesli malého 1.raz na dlhšie, aj na priloženie, čo nedopadlo celkom úspešne. Ďalší raz mi ho priniesli až na druhý deň ráno a odvtedy sme už boli stále spolu 😍 aj kojenie sa potom krásne rozbehlo 😉 Držím palce 😉

miroslava21
5. dec 2018

Ja som presne takto pred rokom bola na sekcii spinalom, 6 na Mikulasa 🙂 neboj sa, zvladnes to. Za mna lepsie ako prirodzeny porod. Sekcia trva tak okolo 30-40min, pocujes babatko ukazu ti ho. Mna odviezli na jisku tam ma muz prisiel pozriet tak na 10 min. A to bohate stacilo, budes unavena a budes rada mat chvilu klud. Mne maleho nosili asi kazde 3 hodinky. Dali mi ho na prsnik, cuckal si ja som lezala. Po 24 hod ma postavili na nohy a hned na normalnu izbu.

yanni
5. dec 2018

@paulinafabryova Musis (mala si sa) informovat prima v tvojej nemocnici. Ako som tu casto citala, kazda nemocnica na SK ma ine praktiky.
Ja som rodila planovanym disarmo pred tromi rokmi v Nemecku a o 3 tyzdne ma to caka znovu. Nevime, preco to inde na sete ide, len na SK nie. Cisar trva so vsetkym vsudy 20-30 minut. Dieta mi heno dali na hrudnik a tak zasivali. Ked ma prevazali, dali na chvilu malu muzovi a on bondingoval. Stretli sa sa na izbe, kde sa rodi normalne (Kreissaal). Tam malu pomerali, povazili a prilozili. Hned sa prisala. Tam sme boli ca. 2 hodiny. Mala sa narodila perd pol deviaou rano a na obed som bola na mojej izbe. Muz aj dieta boli stale somnou (alebo ja s nimi?). Ziadna JISka a bodobne asomariny. Pokym matka a ani dieta nemaju problemy, tak naco. Uplna zbytocnost. V ten isty den o 4 poobede ma postavili na nohy. Na chvilku ale postavili. Cely cas som mala dieta pro sebe. Na druhy den rano uz som normalne fungovala po svojich. Ukazali mi ako sa mam postvat, aby ma nic nebolelo. O dieta som sa starala sama, v noci normalne nakojila, ani vstavat som nemusela. Muz cez den aj prezliekol, aj prebalil, obcas aj sestricka. Na vysetrenia som chodila s dietatom. Po troch dnoch sme isli domov. tiez nechapem, preco by si nemohla telefonovat, posielat spravvy atd. Ved nezomieras.

PS. U nas sa klystyr nedava. Od vecera 10 sa nema nic jest a to je vsetko.

xxxkatka
5. dec 2018

@yanni na treti den sa u mojho rozbehla velmi silna zltacka, keby ma v tento den pustili domov, ani nechcem pomysliet. "Ziadna JISka a bodobne asomariny. Pokym matka a ani dieta nemaju problemy, tak naco." A ako vies, ze nemoze taka situacia nastat? Neviem, ako su vybavene bezne izby ińde v zahranici, ale na SK urcite nie su na urgentne zasahy rovnako ako ked sa v noci zene zhrorsi stav a sestra nie je na izbe (ta byva na JIS). Ja si neviem predstavit mat po spinale dieta hned pri sebe (a to svoje dieta milujem najviac na svete) a to teda si myslim, ze spinal je pohoda oproti klasickemu porodu. Bola som rada, ze tu jednu noc bolo o mna skvelo postarane. Takze je to o preferenciach tej ktorej matky. Btw muza som mala na izbe non stop. Mohol prist a odist, byt s nami 24 hodin ako len chcel.

xxxkatka
5. dec 2018

@paulinafabryova klystir som odmietla, ziadny problem.

paulinafabryova
autor
5. dec 2018

@lucka_lucia a ráno vás dávali ešte na pasi ? Nezvracali ste ?

yanni
5. dec 2018

@xxxkatka To len na SK je problem. Ked nastane nejaky problem, trebars aj v noci, tak je tam dostacujuci personal aj vybavenie a uz sa postaraju. Tiez nie je problem, aby si dieta na poziadanie odlozila na noc do "detskej izby". Nik sa na teba nebude krivo pozerat, ak sa necitis na to, aby si ho mala hned pri sebe. Ale bezna prax to nie je.

lucka_lucia
5. dec 2018

@paulinafabryova na pas má už nedávali .nezvracala som počas operácie ale pár krát mi bolo zle .kázali mi to povedať vždy a keď som to povedala hneď mi pridali trocha kyslíka a hneď to prešlo .zle mi bolo hlavne vtedy keď som si predstavila čo sa deje a bola som v strese takže hlavne kľud .našťastie som celý čas mala pri sebe muža

yanni
5. dec 2018

@paulinafabryova Preco by si mala zvracat? Musis sa na cisar nastavit hlavne psychicky. Aj bude po psychickej strande v pohode, telo sa s tym vysporiada uz same. Mas planovany cisarske, cite vies o nom uz asi dlhsie, takke mala si cas sa s tym vysporiadat. Ja som vedela o cisarskom dost dlhu dobu a isla som di nemocnice a na salu v najlepsej nalade. Povedala som si, bude vsetko OK a aj tak bolo. Po troch dnoch som ani nevedela, ze nieco bolo. Na druhy den po zakroku som behala ako srnka (sice zranena ale v pohode😂), co sa o prirodzenom neda tvrdit. Lepsie mi bolo drat si bruno pri vstavani a sadani ci smiati sa ako sadat si na zasivany s prepacenim zadok.
Ono kazde telo je ine, ale psychika robi vela. Tiez zalezi aj od prostredia a personalu nemocnice. Na SK by som bola v normalnej nemocnici asi velmi deprimovana, podla toho, co tu casto citam (cest vynimkam).Ono jesne, v zahranici tiez nie je vzdy vsetko tip top. Ale clovek si moze vybrat, porozpravat sa, okukat si tu ktoru nemocnicu a nemusi mat strach, ak si otvori usta.

jess82
5. dec 2018

Ja som mala prvy porod v celkovej anesteze a druhy v spinalnej. Druhy bol ovela lepsi, pocula a videla som babo hned pri narodeni, nebola som taka otapena a unavena. Na salu som prisla pred 12 tou a 12:08 bolo babo na svete. Vpich neboli skoro vobec a samotny porod tiez nie. Iba som citila natahovanie, ale nic nebolelo. Na JIS som bola do druheho dna doobeda, den porodu som nesmela dvihat hlavu. Na druhy den ma posadili a postavili. Prvykrat je to tazke, ale treba trenovat. Babatko mi priniesli par krat na JIS. Na izbe uz bolo so mnou stale, ale na prvu noc som ho este dala sestrickam.

xxxkatka
6. dec 2018

@yanni nesuhlasim, radsej nech vidia mozny problem aj tam kde nie je, ako ho nevidia tam kde je. Stalo sa to svagrinej v zahranici. Takze asi tak. A deprimovana som urcite v SK porodnici nebola, nebol dovod.

lilka5566
6. dec 2018

Ku mne pustili manzela na jisku dokonca 2x lebo nevedel kde je malá a potom mi ju doniesol ukázať odfotenu. Doniesli mi ju ukázať naživo až za nejaké 3 hodky. Spinal pohoda keď si trosku na študuješ co ta čaká, alebo ta na to pripravia. Ja pri prvom vôbec som nevedela čo mám čakať, anesteziologicka 0 bodov iba stala nadomnou a dívala sa na mňa. Pri druhom mi vysvetlili že to môže trosku ťahať, kedy vytiahnu babo, anesteziologicka sa so mnou rozprávala ukkudnovala ma. Paráda 😊

hanulienka99
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre