Pôrod pod kardiologickým dohľadom, skúsenosti?

libitka
6. dec 2019

Ahojte mamičky. Prosím Vás je tu mamička ktorá rodila pod kardiologickým dohľadom? Mám jedného chlapčeka a pôrod bol u mňa čistý horor, nakoľko som začala modrať a srdce začalo pri pôrode zlyhavať. Našťastie sa všetko obrátilo na dobré, ale na sále som dostala odporúčania obrátiť sa na kardiologickú ambulanciu, aj som kardiológia navštívila a objavili abnormálne veľký lavopravy skrat. Bola som i v Nusch kde chceli defekt uzavrieť s okluderom, ale keďže mám prudkú alergiu na nikel, nebolo možné defekt uzavrieť. Po 2 rokoch sa defekt zmenšil. Muž zostal po úraze na invalidnom vozíku a i preto sme už o deťoch neuvažovali. Ale mužovi sa zlepšil stav a zostala som znova tehotná. Z bábätka sa veľmi tešíme, ale mám i strach z pôrodu, aby sa neopakovalo to čo pri synovi. Kardiológ mi povedal že rodiť budem pod kardiologickým dohľadom. Rodila niektorá z Vás tiež s takýmto rizikom a ak áno kde ste rodili?

mell_k
6. dec 2019

Ahoj no neviem ci ti pomozem ja som operovana na srdce a rodila som prirodzenym porodom. Vsetko prebehlo maximalne v poriadku nic mi nebolo. Ked tak si skus vypytat sekciu povies aky si mala prvy porod a mozno by ti zvazili to zalezi od doktora.

libitka
autor
7. dec 2019

@mell_k ja som už vi prvýkrát rodila sekciou nakoľko som v mladosti podstúpila niekoľko operácii panvy a mala som už i totálnu endoprotezu bedrového kĺbu a teraz ma lekár upozornil že musím rodiť cisárskym rezom nakoľko by sa pri prirodzenom pôrode mohol zmeniť tlak a skrat by sa zmenil z lavopraveho na pravo-ľavý a to by nedopadlo dobre. A ak sa smiem spýtať v ktorej nemocnici si rodila?

juliet86
7. dec 2019

@libitka nemam skusenost. kazdopadne ti velmi drzim palce!!!

mell_k
7. dec 2019

@libitka v BB ja som pytala aj na cisarsky ale nedovolili mi... tak som sla prirodzene a v pohode co sa tyka srdca tlaku a tak

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre