Ženy zajrea ma čaká druhý pôrod z vyvolavacku aké máte vy skúsenosti???
@lenkamartin mne vyvolavali porad a katastrofa.. zabrala az 2 vyvolavacky.. pri 1 len 4 hodiny zbytocnej bolesti.. hovori sa, ze vyvolavany porod boli viac ako ked to ide prirodzene.. ale nemozem porovnavat, kedze som rodila len raz 🙂 navyse son mala na zadku krvnu zrazeninu o ktorej sa nevedelo, takze som tie kontrakcie mala este o to bolestivejsie.. ale kazda mame iny prah bolesti 🙂 ja som revala, plakala, vsetko naraz, nerada nato vspominam.. Ale prajem vela stastia, snat to Ty budes mat v pohode, hlavne aby babatko bolo v poriadku 🙂
Ja som mala pri oboch a tuzim po 3 neskutocne no coho sa bojim je to ak by to vyslo ze by bol opat vyvolavany..najhorsie je na tom ze lezis a na jednej ruke infuzia na druhej vyvolavacka a este aj monitor na bruchu a ty lezis a nemozes sa pohnut pri tych kontrakciach ako neskutocne za mna nieco..ale prezili vsetke prezijes aj ty a ked mam povedat aj ked sa bojim ak este nahodou raz tak mi to zato stoji pretrpiet aby som mala opat nieco tak krasne pri sebe.Drzim prsty a neboj sa zvladnes to aj ked to neni prechadzka ruzovou zahradou.😘
Oba pôrody som mala vyvolavane prvý trval 10h zabrala až druhá tabletka bolesti trvali asi 2h prišli rýchlo a hneď silné ale šlo to rýchlo, druhý pôrod trval 3h a to bola bleskovka bolesti silnejšie ako pri prvom pôrode ale teda šlo to fakt rýchlo nebol čas ani na " vrieskanie" 😂 ale teda "nevrieskala" som ani pri prvom
@lenkamartin tak toto je dost hlupa otazka, ked mas zajtra rodit s vyvolavackou....mas strach a potrebujes este pridat?
@lenkamartin nedaj sa vystrasit. Ja som rodila tri krát, prvé dve vyvolavane. Nemala som žiadne infuzie, iba mi do krčku vložili oxitocin, čo bolo trošku nepríjemné, ale v pohode. Bolesti boli intenzívne, to áno, ale tak oba pôrody do 5 hodín od vloženia oxitocinu. Tretí pôrod už začal spontánne, je fakt, že zo začiatku tie bolesti boli omnoho menšie, ale vo finále to bolo to isté, akurát to dlhšie trvalo celé. Ja mám teda celkom dobre skúsenosti s vyvolavanymi porodmi. A hlavne sa neboj, treba správne dýchať a nepanikarit a neopustat sa. Zvládneš to.
Povzbudim ta. Ja som mala prvy porod vyvolavany tabletkou.. A trval od podania tabletky 4a pol hodiny 🙂 bolesti som ako prvorodicka nemala s cim zrovnat. Mavala som silnejsi menzes a najprv mi to tak pripadalo. Ani Epidural nestihol zabrat.. Na kazdeho to asi posobi inak. 🙂
Drzim palce
ja dúfam, že sa vyvolávačke vyhnem lebo som tiež počula aj čítala, že bolesti sú o niečo silnejšie ako keď to príde prirodzene ale každá žena to má vraj aj tak inak. takže sa skús proste uvoľniť, byť čo najmenej v strese aby si si to zbytočne nerobila ťažšie
Mne tiez vyvolavali prostaglandinovym cipkom do posvy. Tie bolesti boli velmi neprijemne ale podla toho co som pocula z rozpravania a citala tak som cakala ze to bude oooovela horsie. Zhlboka dychaj aj teraz doma. Je normalne ze mas obavy ale myslim si ze to zvladnes na jednotku. Nadyh vydych dobre bude.
Držím prsty ✊✊✊ Ja som mala prvý pôrod vyvolaný tabletkou..porodila som do dvoch hodín.. takze bleskovka. O chvíľu má čaká další pôrod a dúfam, že bude tiež taký rýchly 🍀
Zajtra ide rodit a vy jej tu pisete scenare, ako z hororu ( niektore ). Mozete byt tiez trochu empaticke.
Mne vyvolavacka nezabrala, robili mi sekciu.
2x vyvolany porod oba porody skoncili sekciou.
Dzim palce ✌🏻☺️
3x porod s vyvolavackou, prvy otras, ale uz tyzden prenasane babo, druby pomerne pohoda, treti, najhorsi aky som mala, rychly nastup kontrakcii, ale neotvarala som sa... Myslim, ze je to naozaj individualne a vela bab sa mozno zbytocne stresuje, ked citaju, ze vyvolavany je bolestivejsi...
Vypni MK google vypni vsetko a oddychuj s vylozenymi nohami a tes sa na zajtra,ze uz budes mat kolo seba konecne to najkrajsie v zivote co moze zena mat.Drzim prsty a potom sa prid pochvalit s akou hrdostou si to zvladla a ze ste uz na svete.❤
@katkalubkova a mame jej klamat? Sa pytala na nazore a myslim, ze vseobecne, nikde tam nema napisane, ze chce pocut "pozitivne" skusenosti.. ako najvacia blbost je tu napisat a pytat sa, pretoze je jasne, ze kazda zena ma stym ine skusenosti a ako som uviedla vyssie aj iny prah bolesti.. ak chcem zostat v klude vypne internet a pre podporu si idem k rodine, priatelom atd.. asi tak 🙂
Mozem to porovnat kedze jeden som mala vyvolavany a druhy nie.... Urcite to boli 1000x viac a musis byt v takej polohe ze bolesti nepredychas prirodzenym sposobom najlepsie sa mi pri druhej predychavalo v stoji ked som bola predklonena. Prvy porod kontrakcie zacali okolo 2 rano do nemocnice som dosla o 7 aa porodila som az o 1 aa vkuse lezat rovno bud na ctgcku alebo uz na sale proste otras islo to dlho pomaly kontrakcia trvala dobre ze ne pol minuty a o par sekund dalsia proste ze oddychuj medzi kontrakciami to medzi tam skoro ani nebolo. Isla som bez epi a mam velmi nizky prah bolesti. Druhy porod prirodzene kontrakcie o 4 rano najprv len take ze sa dali vylezat potom uz som pochodovala dalo sa a potom uz okolo pol 6 take ze som predychavala v stoji v predklone a nakoniec som skoro porodila na schodoch uz neskutocny tlak odspodu naozaj pocit ze nieco z teba vypadne bolelo to ovela prijatelnejsie prisla som na salu a sup mala vonku bolo 6.10 cize kolko to trvalo spolu s kontrakciami 2 hodky aj to placentu som rodila dlhsie ako dietatko
Drzim palce psychika je dolezita pri prvej som sa bala strasne porodu pri druhej som sa drzala v klude porodila som o tyzden skor cize som sa nestihla zacat bat prisli bolesti a uz som to musela riesit na strach nebol priestor a pri prvej som do poslednej chvile rozmyslala ake to bude ako to boli a tak.... Ale tak ci onak je to zazitok na cely zivot s bolesti pominu akonahle uvidis dietatko 💕
Prvy som mala prirodzeny, so samovolnym odtecenim vody. Okolo 9tej som prisla do porodnice 3cm otvorena a o pol 2hej bol maly na svete. Bolesti sa dali pekne predychat, sprcha velmi pomahala.druhy porod vyvolavany cipkom. To som lezala uz na rizikovom. Zabral az o par hodin neskor,ako cakali. Na obed prve bolesti, okolo 3tej ma previedli na salu, 5 cm otvorena. Voda vsak nie a nie odtiect. Islo to pmaly velmi, deti sa narodili az o pol 5tej rano, ked mi ju konecne prepichli. Aj mi hovorili, ze uz by aj bolo vsetko pripravene, len hlavicku drzi ta voda. Bolesti boli neprijemnejsie, nedali sa mi dobre predychat, ale kontrakcie mi skor ustupovali, takze mi stale nieco pichali, aby sa to udrzalo. No unavena som bola hrozne. Rozdiel v bolestiach bol urcite, ale dalo sa to vydrzat. A to mi vsetci doktori hovorili, ze ake to bude rychle druhorodicka, uz sa otvarajuca s dvojkami 😀
@lenkamartin neboj zvladnes, ja som roda len raz a to s vyvolavackoh, lebo mi odtieklo cast plodovej vody a potom nic tak po 24h co sa nic nedialo mi dali vyvolavacku, bolo troslu neprijjne ked mi zavadzali tu tabletku, ale inak celkom v pohode.zavodi o 3, kontrakcia zacali o 3h a babo som mala o dalsie 3h.drzim palce!!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@lenkamartin držím ti palce aby všetko dobre dopadlo..drž sa 🙂 😉