Poraďte dobrého gynekológa v Bratislave

susanitta
27. aug 2013

Ahojte, viem, ze je vela diskusii o gynekologoch v BA, ale videla som vacsinou starsie reakcie..
Medifem sa Mytnej sa oplati? Videla som, ze rocny poplatok tam je 50 EUR... Plati sa este nieco navyse? Ked napr. musim chodit dvakrat do roka na cytologiu, videla som na stranke, ze ked su nejake ukony na ziadost klientky, tak si za ne doplaca... Ked vsak zo zdravotneho hladiska treba castejsie prehliadky, priplaca sa nieco navyse?
Dakujem za rady 🙂

zuzzzzzka
27. aug 2013

ja chodim do medifemu..za poplatok 50 eur som mala ako tehu vsetko...ale ako netehu si troska myslim, ze je to vela 50 eur..lebo ako netehu pridem len raz za rok...co sa tyka lekarov...tak to si nevyberas...aspon ja som taku moznost nemala...kazdy den ordinuje niekto iny...a tym padom v den, kedy ma objednali som mala dotycneho lekara...su tam dve lekarky a jeden lekar...taki starsi su ti lekari...sestricky su mile...maju tam inak vsetko uz priamo tam...

moj nazor je, ze ako netehu neviem ci sa oplati ten poplatok..nejde mi o sumu, ja som chodila ku dr janekovi, co ma za jednu navstevu 70 eur...ale ide mi o to, ze janek sa mi zda, ze pan doktor...len ako tehu som si k nemu nemohla dovolit chodit...

susanitta
autor
27. aug 2013

@zuzzzzzka no ja som netehu, ale musim chodit aspon 2krat rocne na prehliadku kvoli HPV, cize preto by som chcela zmenit, mam mudr hvizdaka, ale tam je to na dlhe lakte, sestricka je stalv strese, lebo je tam vela zien, ked tam prides, mozes sa stat, ze ta vlastne ani nevezme dovnutra.... a cakas tam cely den, ja by som si zaplatila v pohode 10 eur na urcitu hodinu, len tym, ze mame nepravidelne menstruaciu, nikdy presne neviem... on je fajn odbornik, ale cely ten pristup je hroznyy a velmi dlho mu trva aj vsetko.... mne by nevadilo, ze sa meni lekar, len ten pristup, ci je fajn, ci sa doplaca, ked tam zena zo zdravotneho hladiska musi chodit dvakrat do roka...

miriem
27. aug 2013

@zuzzzzzka 50€ je na BA dobra cena. Kopec lekarov ma za beznu starostlivost rocny poplatok 100€ a za tehu aj cez 250€...

simsalabim
27. aug 2013

Ja tam chodim uz roky a myslim, ze to je OK. V cene 50 euro za rok mam aj sono a mamografiu prsnikov. Ak mam akykolvek problem, staci zavolat alebo napisat mail a vzdy ma skoro okamzite vysetrili (co sa neda povedat o mieste, kam som chodila pred tym). Pristup lekarov je rozny, mne osobne najviac vyhovuje stary doktor Kovac, ktory vsak robi iba ultrazvuky panvy (aj tehu, aj preventivne vysetrenie panvy ultrazvukom). Zda sa mi velmi ludsky - doteraz nezabudnem, ako ma vzdy ukludnoval v tehotenstve, ked som mala zle vysledky (jednak z krvi, jednak aj na samotnom ultrazvuku). Celkove, ak nemam nijaky problem, chodim do Medifemu 2-3x do roka - pretoze usg aj mamografia sa robia v iny den, ako ordinuje moja lekarka. Navyse som nikdy nic neplatila, iba ten rocny poplatok...ak je dovod, vzdy vysetrenie urobili...a ak nie su vysledky v proiadku, zatelefonuju (takze nemusis vyvolavat ty).

susanitta
autor
27. aug 2013

@simsalabim dikes, prosim ta a ta kovacova je naozaj taka sekera, ako tu o nej citam? lebo zvazujem ten medifem, tak este toto posledne mi vrta v hlave, ze ti gynekologovia, co tam su, ci su v pohode a ci su taki detailisti, ze ked nieco je, riesia to... lebo mudr hvizdak je odborne super, detailista, vsetko skumal super, ale system jeho fungovania mi nevyhovuje, neviem si predstavit, zeby som tam chodila ako tehu.... 😀

zuzzzzzka
27. aug 2013

@miriem ved nizsie som pisala, ze mi ani nejde o cenu..lebo za 100 eur poplatok mas uz inych lekarov...mne osobne neboli pani doktorky az take sympaticke...ja mam rada taky ludsky pristup plus trosku posrandovat, ale mne pripadali take odute, cely cas tam bolo ticho ani jedno slovo ......spominam, ze doktor Janek ma len za jednu navstevu 70 eur..ale ten jeho pristup je na nezaplatenie...len tehu starostlivost ide az nad 1000 eur...preto som zvolila medifem...to je moj nazor...ako tehu odporucam, objednana presne na cas, vsetko v jednej budove...sestricky uplne fajn, mile...a ked som mala nejake pochybnosti som mohla hned dojst...

miriem
27. aug 2013

@zuzzzzzka Uff, 70€ za jednu navstevu? Tak to uz su ine palky. Pre beznu zenu priam uplne nedostupne...A este ak caka druhe a je na rodicovskom prispevku, ze? 😀

simsalabim
27. aug 2013

@susanitta ved nemusis chodit ku Kovacovej, ordinuje tam tusim 5 roznych lekarov, kazdy v iny den, takze s nou nemusis prichadzat do styku. Ja chodim k nej, ku mne je vzdy mila, ale to asi aj preto, ze s mojou mamou boli kedysi susedky (ostatny presonal s vynimkou jej manzela o tom netusi, co viem, podla pohladov, ked mi tyka alebo ma oslovi krstnym menom). Aka je k inym pacientom, naozaj neviem. Ale jej manzel je, co pocuvam, velmi prijemny vseobecne. Ja som tam u ineho lekara ako je ona, ani nebola (ak neratam odborne vysetrenia na usg a tak), ale viem, ze ked som mala akutny problem, tak mi recepcna v telefone ponukala okamzite vysetrenie u lekara, ktory prave ordinoval (co som odmietla, lebo toto konkretne sa dalo tie 2 dni vydrzat).

karamel
27. aug 2013

Odporucam MUDr. Magdaléna Mayerová vo Figare🙂

dadulik
27. aug 2013

do medifemu som chodila ako tehu, vtedy bol poplatok este nizsi, max. spokojnost ako s mudr. kovacovou, tak s jej manzelom - on jediny vedel a diagnostikoval dcerke 2x omotanu pupocnu snuru okolo hrdla a ramienka a odporucil zvazit cisarak, co bohuzial na kramaroch nebrali do uvahy, nakoniec som po x hodinach tazko porodila prirodzene...cize ja len odporucam...ale ako netehu som tam prave koli zvysenemu rocnemu poplatku prestala chodit, ked ides 1x rocne neoplati sa to....a ak nemas problemy...

matuskova003
27. aug 2013

Mudr. Miroslava Závodská GPN Ružinov , inak gynekologicko pôrodnícka doktorka v sanatóriu Koch . je to úžasná osobka a aj doktorka. odporúčam všetkými 10 timi 🙂

susanitta
autor
9. jún 2015

@dadulik @simsalabim @zuzzzzzka baby, prosim Vas, chcela by som sa opytat, zistila som, ze som tehu a volala som so sestrickou v Medifeme a mi povedala, ze prvy ultrazvuk sa bude robit v 10. tyzdni, ze ak chcem ultrazvuk na potvrdenie tehotenstva (ved to sa bezne robi u inych lekarov cca v 6-8 tyzdni, co pocuvam od kamosiek), ze to sa plati 20 eur... Popravde som zostala zhrozena, akoze tehotna zena si u nich plati 100 eur a sestricka mi povie, ze mam narok na 3 ultrazvuky za cele tehotenstve, ktore ovsem preplaca aj tak poistovna... Mozete mi povedat, ako ste to mali v medifeme vy? Mali ste na kazdej poradni sono? Ak ano, platili ste zan? A 20 eur??? KAmosky platia tak max 8 eur... Zaujimaju ma naozaj tieto sono na kazdej poradni, lebo podla mna kazda mamicka chce vediet, ci babo je oka a vidiet ho, ale myslela som, ze to je uz v tom poplatku. Dakujem

simsalabim
9. jún 2015

@susanitta ja som bola tehotna uz davno, mozno sa to zmenilo a ani si to riadne nepamatam. Pri poslednom tehu som bola u lekarky v 8. tyzdni, potvrdila tehu a urobila aj ultrazvuk, dala mi fotku. Ja som sa na ultrazvuk ani nepytala, iba som prisla s tym, ze som tehotna.... po vystereni ma este zobrala vedla na ultrazvuk. Potom som bola normalne na dalsich ultrazvukoc h- tych predpisanych, ale urcite ich bolo viac, ako iba 3 a tie uz robil MUDr. Kovac, nie moja lekarka. Neskor som mala aj komplikacie - zle prietoky - a na ultrazvuk som chodila castejsie. Nikdy som neplatila viac, ako ten rocny poplatok.

zuzzzzzka
9. jún 2015

Ano chodi sa v 10 tt, obidve tehu som tak mala..osobne je to najlepsia vec, lebo mam aj nastudovane o ultrazvukoch a teda netreba ich vela. Pri prvom tehu som aj ja bola zhrozena,ze tak neskoro,ale pri druhom som uz vedela, ze netreba skor..po prve aj tak niekedy ani srdiecko Nieje vidno a vacsina kamosiek chodila do 10 tt aj dva krat na ultrazvuk..co ja som absolvovala prvy oni uz treti...keby si krvacala, tak ak maju ordinancne hodiny mozes k nim hned dojst...inak co si citam, co som pisala v roku 2013, tak druhe tehu som si s nimi uzila. Sestricky na nezaplatenie, tolko srandy...

susanitta
autor
9. jún 2015

@zuzzzzzka dakujem, ty si teda absolvovala len tie 3 ultrazvuky pocas tehu? Mne to pride strasne malo... aj ked viem, ze su diskusie pre a proti ultrazvukom, mne to pride take normalne, ze zena chce vidiet na poradni to male... 🙂

zuzzzzzka
9. jún 2015

Tri u nich, potom mas v nemocke pred porodom..v statnej myslim raz(ja som ju kvoli vianocnym sviatkom nestihla), druhe som rodila v kochu tam kazdu poradnu..
@susanitta

plmko
27. júl 2015

@susanitta prosim ta a objednala si sa na ten ultrazvuk? Mne vysiel pozitivny tehu test. Kedze sme sa o babo snazili, cela stastna som sa objednala mailom na potvrdenie tehotenstva. Na moje prekvapenie mi vsak teraz v piatok zobrali len krv a ze mam prist az 27.8. Na po radnu kde mi daju uz aj tehotensku knizku. Mam si zavolat zajtra o vysledky krvi tak zvazujem aj to sono. Bude to nase prve babo, tak pre taky moj vnutorny pokoj ze je to tam kde ma byt by som to sono radsej chcela.

susanitta
autor
27. júl 2015

@plmko ja som uz aj odisla z medifemu, celkovo sa mi ich spravanie nepacilo, ze som sa sestricky pytala, ze co je vlastne v poplatku 40 eur navyse v tehu, sestricka mi povedala, ze 40 eur navyse sa uz neplati, nemaju to nikde na nete updated... proste potom mi sestricka povedala, ze teda za to sono nebudem platit v tom 6. tyzdni a pritom najprv mi povedala, ze 20 eur... bola som zhrozena z tych roznych odpovedi... cize som presla k inemu gyndovi... to sono mi vtedy robili v 6. tyzdni, ale bol tam iba vacok a napr kamosky ked im videli lekari iba vacok, ich objednali este o tyzden napr, aby tam videli plod a srdiecko, predsa nech sme my buduce maminy v pohode 🙂 ale v medifeme ne, povedala mi doktorka, ze vak tam je a ze kedze maju dofcu v juli, dali mi kontrolu o mesiac a pol!!! tehotnej zene, ktora na zaciatku chce vediet, ci naozaj vse oka... s terajsim dokym som max spokojna, medifem uz nikomu neodporucam... nechapem naozaj, preco nerobia sono aj na zaciatku, tak od 7. tyzdna, ako ja by som sla na sono uz najskor v 7. tyzdni, nech je tam aj srdiecko vidno, lebo 2 kamosky mali bezplodove tehotenstvo, ze na zaciatku tam mali iba vak a chybal tam plod, cize zbytocny stres pre zenu ist na sono skor ako v 7. tyzdni... a plus jedine podla sona sa da urcit, ci sa nejedna o mimomaternicove tehu.... ja nechapem, ze v medifeme ho robia najskor az pomaly v 10. tyzdni... byt tebou spytam sa ich, ale nesla by som na sono skor ako v 7. tyzdni, ja teraz koncim 12. tyzden, ale uz by som nechcela zazit ten stres, ked som chcela sono, ale zatial tam nic nebolo vidno, iba vak... od 7. tyzdna uz by malo byt srdiecko a mala bodecka = plodik 🙂

plmko
27. júl 2015

@susanitta dakujem ti za odpoved. Tiez chcem to sono hlavne kvoli tomu vyluceniu mimomaternicoveho tehu. Ja som momentalne podla poslednej menstruacie 6+3tt.

susanitta
autor
27. júl 2015

@plmko to im skus zavolat ze by si chcela sono buduci tyzden, som zvedava, ci ti povedia ze 20 eur za sono.

plmko
28. júl 2015

@susanitta ahoj, takze vysledky z krvi mam pozitivne a mam prist buduci stvrtok na vysetrenie usg. Sono je za 10e. Uvidim aky budu mat dalej pristup ak v pohode, zostanem tam. Ale zatial mi to k spokojnosti staci.

clementine171
27. dec 2015

@plmko ahoj, prosim ta, zostala si v tom medifeme alebo si odisla?

plmko
17. jan 2016

@clementine171 zostsla som tam. Zatial som tam spokojna

jane107
22. mar 2016

Ahojte, viete mi poradiť dobrú lekárku v KOCH? Patrila som K Ondačkovej, ale som z nej sklamaná. Tým, že u mňa sa už žiaden pôrod nepredpokladá (mám 41 rokov), ako keby so mnou strácala čas. Zakaždým, keď som mala časovku, som sa ocitla v skĺze aj hodinu a pol a potom rýchlo vyšetrenie za 5 minút, lebo ponáhľala sa na "sedenie" - poradu (o 15 hod). Mávala som šťastie, že som sa objednala v piatky, kedy mala voľné termíny. Inokedy mi dala pocítiť, ak sa vychytala utorok, že som v čakárni s tehotnými, ako som sa objednala.... Pritom na recepcii sa nikdy nepýtajú, či som alebo nie tehotná.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre