Ahojte,prosim vas,uz zacinam byt zufala s vyberom pôrodnice. Som v 31.tyzdni a planovala som ist rodit do martina. Lenze dozvedam sa škaredé veci,ze v prvej dobe porodnej,kedy zena kvoli kontrakciam nezvlada lezat a najlepsie je pre nu dat sa do roznych vyhovujucich polôh, pouzit fitloptu atd, tak v MT to vobec nedovoluju,proste zena musi lezat lebo ju monitoruju... Uz som kontrakcie raz zazila,zial,bolo to pri spontannom potrate doma a veru lezat som teda nezvladala. Neviem si predstavit,ze nebudem moct byt v inej polohe nez po leziacky. Som zo ziliny ale v ziline rodit nechcem. No a martin je zrejme jedina volba,lebo tam mam rodicov a nie je iste ze ma do porodnice bude moct odviest manzel,kedze v case terminu bude mozno pracovne odcestovany,prelozit sa mu to neda... mate niekto skusenost s martinskou porodnicou,ze vam tam aj dovolili polohovanie? Ide ma uz z toho porazit... dskujem vam 🙂
@monro no a presne takto to tam funguje.lezis cely cas...
@barboritta 😲to fakt ja som rodila v CA a to bol luxus fit lopta, sprcha, prechádzky po izbe radosť tam bolo rodiť a keď prišiel doktor a ležala som tak hneď sup sup hýbať sa žiadne ležanie
@martusik2305 3x to bolo tak...
@pauli_cka inak dnes som si pisala s kamoskou,co rodila v ZA pred 4 mesiacmi a chvalila ZA porodnicu.vraj je vsetko pomenene a nove.ja tiez zvazujem ci Za,ci Mt.ja som 23tt
@barboritta tak to by som nedala
@martusik2305 cakam piate,haha
Ja som rodila v januári v Žiline a mohla som použiť fitloptu, ísť do sprchy kedy chcem aj predychavat v akej polohe chcem. A celkovo som tam bola spokojná.
ja som prišla otvorená na 8 prstov ....jasné už ma nechceli pustiť nikde ani na WC...
rodila som v MT 2krat...prvykrat, ako pises, len napojena na monitor...ale to bolo 10rokov dozadu , bola som prvorodicka, nevedela som, co ako, druhy porod, 4,5r. dozadu, vacsinu casu sice napojena na monitor, ale v pohode som bola aj na fitlopte a skoros tale v sprche, kde mi rpaveze sestricka aj poradila, do akej polohy sa dat,a by som sa rychlejsie otvarala a fakt......
Tak teraz som v šoku. Práve som ukončila predpôrodnú prípravu v MT a pôrodné asistentky nám ukazovali pôrodné boxy, sprchy, fitlopty a hovorili nám o tom, že to máme využívať, že tá prvá doba sa takto ľahšie znáša. Som teda zvedavá na skúsenosti mamičiek čo tu nedávno rodili
@martyzpp kedy ides rodit? Ja 22.5. Mam termin. Pred dvomi rokmi tiez slubovali fitloptu ale v reale som bola na pase alebo som mohla chodit po izbe, ked ich manzel uprosil, ze sa mi fakt zle lezi. Nastastie som bola v pôrodnici 4 hodiny a z toho hodinu na klistire. Teraz s druhym, chcem ist este neskor do porodnice
Ja som rodila v Mt pred 6 rokmi. Vtedy je pravda ze som ležala len na monitore ale videla som ze sa ženy aj prechádzajú aj na lopte boli a dokonca aj sprchu si dali. Ja som musela ležať lebo som sa nemohla otvoriť a mala sa začínala dusiť. Preto aj akutka sekcia. Keď ti mam povedať pravdu tak personál na sále nič moc. Ale personál na jiske a u detičiek úplne úžasný. Hlavne pri tých detičkách.
@evkao v ziline som bola raz na gynekologii v nemocnici na pohotovosti a bol to ten najtraumatizujucejsi a najponizujucejsi zazitok v mojom zivote. Nechcem tu nemocnicu ani vidiet a po tom co som si tam zazila si neviem predstavit,ze by som tam priviedla na svet babo a este sa tam aj citila dobre. Navyse ma vela mamiciek z vlastnej skusenosti od ziliny odhovara
@martusik2305 naozaj je to v cadci taketo? Lebo uz zvazujem aj cadcu. Len ci nezostanem trcat v zapche na ceste :D
@barboritta to je hruuuuza tieto rozhodovacky. V ziline mi rodila kamoska ale planovanym cisarskym rezom,takze ona ani kontrakcie nezažila, navyse mala zaplateny nadstandard,tak jasne ze chvalila
@pauli_cka ved toto.keby sme dopredu vedeli co bude no.ja to mam o to horsie, ze ja to do Mt ani stihnut nemusim.naposledy mi odtiekla voda a o necele tri hodky som mala dcerku v naruci
K nemocnici sa neviem vyjadrit, ale nechapem na co monitorovat 2 hod. Ja som mala pasy postojacky asi 15 min. Najprv boli kadejake hodnoty, lebo som zle dychala. Ked mi porodna asistentka povedala, ako dychat, vsetko sa upravilo a o 5 min som sla na izbu. Vraj mam zazvonit, ked sa nieco zmeni, pocitim bolest alebo tlaky. Po 2 hod v sprche a roznych polohach som ju zavolala a uz dalu epidural a zachvilu sme sli na to.
@martusik2305 ty si mala luxus v cadci, ja si pamatam, ako som bola posledne dve hodiny na stole na pasoch pripnuta, že oni zle počujú srdiečko. A keď mi plodová voda odišla, to len bola sranda poležiačky.
@ruzasipova tak keď sa im niečo nezdá to je iné
Rodila som v Ziline a bola som spokojna po kazdej stranke a to ja nie som taka poddajna ze kam ma polozis tam budem.Chcela som ist na nadstandard ake nakoniec som sa vdaka ich pristupu rozhodla ze ani nejdem,fakt sa nemam na co stazovat.Na vzdycharni mohol byt so mnou manzel,mali sme k dispo sprchu,fit loptu,priebezne ma Monitorovali ale pomedzi to som si mohla robit co som chcela.Bolo to super,lebo u mna ta prva doba porodna trvala na vzdycharni 10 hodin.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
nechce sa mi veriť, že by niekde nútili celú prvú dobu pôrodnú ležať. ja by som to nevydržala...