Papierovačky pri pôrode v ČR

dana2017
3. máj 2019

Mám otázku na mamičky-slovenky, ktoré rodili v ČR - dostali ste aj príspevok pri narodení dieťaťa? Alebo čo všetko ste si museli vybavovať/riešiť naviac kvôli tomu že ste rodili v ČR?
Ďakujem za odpovede

damolly
3. máj 2019

@dana2017 podľa toho či žiješ na SR a šla si len rodiť do ČR alebo si slovenka žijúca v ČR 🙂.. ak si len prišla porodiť sem do ČR a tvoje záujmy a záujmy dieťaťa sú na SR čo znamená trvalý pobyt na území SR a doktori tak určite ti ho schvália myslím si že to že dieťa bolo narodené v ČR nieje nejaká prekážka keďže na dieťa máš určite slovenský rodný list a zdrziavate sa na SR 🙂 nič špeciálne k tomu nepotrebuješ iba klasické veci čo potrebuješ k žiadosti..ťažšie to je v prípade ak si slovenka (pracujúca) žijúca v ČR. Tam už potrebuješ ku klasickej žiadosti vyplniť papier dotazník o bydlisku kde sa vypisuje od kedy si v inej krajine a tak ďalej.. a potrebuješ potom z úradu práce sociálnych vecí a rodiny v ČR papier o tom že nemáš nárok na tento príspevok na území ČR ( tu v ČR to dostava iba žena alebo rodina v hmotnej núdzi nedostáva to každá žena ako na SR). Tento papier ti vystavia v ČR keď si zažiaadaš o tento príspevok inak ti môže úradníčka napísať že si iba nepožiadala o prídavky na území ČR. 🙂 Ja som si práve prešla druhou variantou a este neviem výsledok ale pravdepodobne mi ho zamietnu keďže na SR mám iba trvalé bydlisko ale moje dieťa a ja máme už doktorov túto v ČR 🙂. Snáď som ti pomohla 🙂. Presnejšie info ale asi aj tak dostaneš na danom úrade na SR 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre