Overený pôrodník na Kramároch

babulkovo
23. júl 2014

Ahojte baby, chcela by som Vás poprosiť o odporúčanie na milého, chápavého doktora, ktorý má zazmluvnené Kramáre. Hlavne čo sa týka pacientok so zdravotnými komplikáciami a je s nim rozumná reč. Ďakujem 🙂

vege1
23. júl 2014

@babulkovo rizikove tehotenstva tam riesi asi hlavne doc. Plank. Ale s porodom unho skusenost nemam...

babulkovo
autor
23. júl 2014

@vege1 zatiaľ nie som na rizikovom, ale mam diagnozy, ktore by mi mohli sťažiť prirodzený pôrod

keziah
23. júl 2014

Tak potom Plank. Je celkom ludsky a da sa s nim dohodnut aj na priebehu porodu-pokial ide bez komplikacii.

newesta
23. júl 2014

ja by som mala ist tiez rodit na kramare, kedze mi teraz v 8mes.zistili na UZV ze babatko ma raztep na ustach nieco so srdieckom ze nema dobre vyvinuty mozocek a podla mna este sa babo stale vyvija......bola som na odber plodovej vody, ci potvrdi chorobu...:(vysledky budu cca o 2tyzdne strasne sa bojim. tak pevne verime ze bude vsetko ok! stale verime a modlime sa ze bude vsetko ok!je to pre nas sok lebo vsetko bolo doteraz v poriadku a az teraz ku koncu tehot.mi take zistia :((( sme z toho vsetci zufaly :( a vsetky krvne testy od zaciatku tehotenstva vsetko ok!

bamato
23. júl 2014

ja som chodila pri oboch do rizikovej k Plankovi. Zazmluvnit sa ale neda, nakolko ma aj ine aktivity a nevie zarucit, ze bude v tom case k dispozicii. Ak budes mat ale indikovany cisarsky, tak si ta naplanuje tak, aby ta sam odrodil. s prirodzenym porodom osobnu skusenost nemam.

azalka22
23. júl 2014

ja som rodila u Planka, nemozem si vynachvalit. bolo to neplanovane, jeho pristup bol neskutocne ludsky. este ma chodil pozerat na izbu a vzdy sa popytal, ako mi je atd. taktiez jeho sekundantka -dr Mlynarcikova, fakt iba chvaly.

babulkovo
autor
23. júl 2014

@newesta páni, úplne si ma dostala. musí to byť veľmi ťažké a nik z nás, pokiaľ to nezažil si asi nedokáže predstaviť ten strach. dúfam, že bábo bude v poriadku . čo je to za zdravotníctvo, ked nevie zistit takéto závažné veci? fakt smutné

bonaqa2013
23. júl 2014

@newesta ja mám osobnú skúsenosť s odberom plodovej vody, kde bolo mi povedané, že všetko je OK, vlastne celé tehotenstvo bolo OK, dokonca aj porod, narodilo sa zdravé dieťatko, aspoň sme si to mysleli 3200/50, Apghar 9,10. A o niekoľko týždňov prišli prvé problémy a dieťatku diagnostikovali DMO. V súčasnosti má dcéra 4 roky a zopár diagnóz. Takže never ani výsledkom z plodovej vody, pretože čo sa má stať, stane sa... Radšej na to nemysli, pretože si v perm. strese a tým nepomožeš ani dieťaťu ani sebe.

katkakovac
23. júl 2014

Jednoznacne docent Plank. Rodila som pred 3 mesiacmi, ja aj maly sme mali zdravotne komplikacie. Mal uzasny pristup, doporucil cisarsky rez a aj mi vysvetlil preco je potrebny. Naplanoval to tak, ze mal sluzbu, prisla som rano na prijem, a za3,5 hodiny odvtedy bol maly vonku. Prisiel ma 2xpozriet na JIS a tusim dva krat na sestonedelie. Moj maly bol prevezeny do kardiocentra v detskej nemocnici a on sa dokonca informoval o jeho zdravotnom stave a potom referoval mne. Dokonca mi pred odchodom navrhol, ze mi vytiahne o par dni stichy. Jednoducho profesionalny pristup;)

newesta
24. júl 2014

@babulkovo ved praave :( len nam to nejde vsetkym do hlavy ze az teraz pomaly jak sa blizi porod tak mi take zdravotne problemy pozistuju? :( ved ta choroba sa zistuje uz v 4mes.tehotenstva...a ja som mala stale dobre vysledky vsetko, tak teraz nechapem ?

newesta
24. júl 2014

@bonaqa2013 ved snazim sa nestresovat lebo malicka to citi...prihovaram sa k nej ona mi odkopka 🙂 len bojim sa vysledkov z plodovej vody :( nechcem verit nicomu :( verime ze bude ok!

stascha
25. júl 2014

@babulkovo ja som bola prave vcera na rizikovej poradni na Kramaroch u doc. Planka isla som tam fakt s malou dusickou ale musim povedat ze len malokedy sa stretnes s takym pristupom ako mal on. Mna k nemu odporucila moja hepatologycka nakolko mam autoimunitne ochorenie pecene a tym padom musim byt viac sledovana aj moja dr. bola toho nazoru ze to bude lepsie riesenie.

stascha
25. júl 2014

@bamato to ma prekvapilo ze sa neda zazmluvpnit, je to divne ked ma ma rodit niekto kto vobec nebude poznat moj stav. No to je skoda lebo ma svojim pristupom normalka dostal. 🙂

bamato
25. júl 2014

@stascha ja mam vrodenu vyvojovu vadu na maternici a od zaciatku som mala indikovany cisarsky. on si svoje pacientky snazi naplanovat tak aby ich aj sam odrodil. pri prvom nam to nevyslo, lebo den pred nastupom do porodnice mi odtiekla voda. druhy cisarsky som mala hned po ukonceni 36tt. bol uplne super, chodil nas kazdy den aj 2-3x pozerat na izbu. urcite ak uz chodis k nemu, tak sa ho na dalsej poradni popytaj. myslim ale, ze urcite si ta bude planovat tak aby ta sam odrodil.

swifty
25. júl 2014

Mudr. Planka mozem len a len odporucit. Skvely lekar s uzasnym pristupom. Rodila som u neho pred 3 mesiacmi. Odrodil ma po 24 hodinovej sluzbe, lebo porod sa zacal skor ako sme mali naplanovane. Mozem povedat ze z porodu mam uzasny zazitok aj s jeho starostlivostou po porode. Kazdy den ked mal sluzbu prisiel pozriet a popytat sa ako sa dari.

stascha
26. júl 2014

@bamato no uvidime pretoze ztial to nevidi na sekciu napriek tomu ze sem u nho, ale ako vravel uvidi ako sa bude drobcovi darit, kebo moje ochorenie pecene moze skoncit ako kolvek. Ale ako pisu dievcata aj na mna urobil dobry dojem.

evickav
9. sep 2014

@stascha moja, ja som sa ho opytala aj minule a aj teraz, ci ma odrodi a on mi presne povedal, ze normalne k porodom nechodi, ale za sa dohodneme, ze ma odrodi
Mozem fakt potvrdit, ze bol uzasny pri porode a neviem si predstavit ineho pri druhom,,, plne mu doverujem, je to fakt odbornik a hlavne CLOVEK
Normalne sa ho opytaj, ci si ta zaradi do porodneho planu a ak ta bude chystat na to, ze sekcia, tak mu ver,,,
Ja mam po prvom porode stav jaziev taky, ze by som mohla rodit prirodzene a to ma maly len 21 mesiacov, ale koli mojim dg. musim zase sekciou

stascha
10. sep 2014

@evickav dakujem moja, vravel ze pride na oddelenie a dohodneme sa tak uvidim. Ja mam s neho fakt uzasny pocit ide z neho taku pokoj.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre