Otec dieťaťa pri pôrode - PCR test

2. sep 2021

Dobrý deň, ako to je s testom otca pri pôrode ? Spravia ho v danej pôrodnici alebo si to musí vybaviť sám dopredu ? Či je to individuálne a záleží to od pôrodnice ?

sweet20
2. sep 2021

preco sa nespytas v tej konkretnej porodnici? zavolaj tam.. podla mna kazda nemocnica ma to inac

janinah
2. sep 2021

Nemyslím.ze majú čas a priestor robiť testy oteckom tam.pozrite stránku konkrétnej nemocnice.

petamich
2. sep 2021

je to individualne a riadia sa vacsinou podla aktualnej vyhlasky - v BA UNB nemocniciach napr. teraz netestuju otecka vobec, donedavna im robili antigen, u Kocha vyzaduju PCR na vlastne naklady nie starsi ako xy - cize sa treba informovat ked to bude pre teba aktualne a v tej porodnici kde chces rodit

matkahelka
2. sep 2021

@janinah a preco by nemali cas, ved tam nestoja oteckovia po stovkach v zastupe a jeden test netrva hodinu predsa.
autorka- zisti si v konkretnej nemocnici, u nas robia oteckom cerstve antigeny, s PCR testom otecko musi prist.

angel993
2. sep 2021

@janinah bez negatívneho testu nepustia k pôrodu. Väčšinou si otec musí doniesť zabalený antigen, v nemocnici ho otestuju, počká 15 minút za výsledkom, potom môže k pôrodu. Ale stáva sa, že otecko nestihne pôrod, kvôli testu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
2. sep 2021

@angel993 neplati to vsade, je to rozhodnutie konkretnej nemocnice, v BA aktualne netestuju vobec a pred tym robila antigen nemocnica na svoje naklady

matkahelka
2. sep 2021

@viestta a kde som pisala, ze v spitali robia PCR?

petamich
2. sep 2021

@viestta myslela to asi tak, ze negativny PCR nie starsi ako 7 dni ma napr. Koch podmienku, "to je to prist" - ze uz pride s vysledkom a pre istotu spravia antigen

autor
2. sep 2021

Dobre, ďakujem za odpovede 🙂

maris5
2. sep 2021

Pozri dnesne spravy. Myslim, ze to.bola trencianska nemocnica, ze chcela pcr test nie starsi ako 72 hodin od sprevadzajucej osoby. Co je nerealne, ked zena moze zacat rodit hocikedy.
Potom ako ich oslovila jojka to zmenili a staci aj ag alebo pcr neviem kolko stary.

renab
2. sep 2021

Nemocnice sa riadia od 25.8. tymto
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...

simonamunk
19. feb 2022

@petamich odkial mate info u kocha s tym pcr? Nas odbili hned s tym ze pokial nieje ockovany ze to musim zvladnut sama ziadnu inu alternativu nam neponukli co ma celkom vydesilo 😢

matkahelka
20. feb 2022

@simonamunk ale ved v septembri bola uplne ina epidemiologicka situacia ako je teraz. nemocnice/porodnice sa "prisposobili" prave tej situacii

simonamunk
20. feb 2022

@matkahelka ano lenze ja sledujem kocha uz cca rok a podmienky maju stale tie iste akceptuju len ockovanie. Pochybujem ze sa to zazracne do maja zmeni. Uplne to brali ako nieco obtazujuce ze preco to vlastne ziadam, pritom podla mna normalna uplne prirodzna vec resp poziadavka

petamich
20. feb 2022

@simonamunk prispevok som pisala v septembri 🙂 a vtedy to tak mali - ockovanie vyzaduju az so zhorsenim epidemiologickej situacie a tak to maju teraz vsetky porodnice v BA nielen Koch (mozno sa to o par tyzdnov zmeni)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre