Nová nemocnica v Košiciach a vaše skúsenosti s pôrodom

wiki20
7. dec 2012

Je tu síce téma z NN v KE ale dost stará. Ja by som sa len cela opýtat kto rodil v posledných mesiacoch v novej nemocnici? bábetko beru len na vyetrenia alebo aj v noci aby si mamička oddýchla? cca kolko plienok vám bolo treba? ako dlho ste boli v nemocnici? strava? personál? vybavenie,? 😀 ja sa len chcem pripravit čo najlepšie. Chcem vediet čo mám vobec očakávat 😉

slavka86
7. dec 2012

ja som rodila v novej nemocnici v KE v juni 2011 a budem tam rodit aj v marci 2013 🙂 izby zodpovedaju veku stavby, takze nie su bohvieako pekne ale vies si tam zaplatit aj nadstandard za nejakych 24 eur/noc a mas izbu s vlastnou telkou, chladnickou, gaucom ...ako v hoteli 🙂 da sa zaplatit aj jednopostelova izba s vlastnou sprchou (chap vykachlickovana miestnost podla projektu zo 7Otych rokov ale ocenis sukromie 🙂) taka izba stoji 10 eur/noc, strava neocnicna... chybala mi sol ale krupica bola uzasna 🙂 ja som mala skvely personal, sestricky pri porode boli uzasne a jemne, taktiez aj potom na oddeleni sa starali a novorodenecke bolo uz uplne super. mali sme velky problem s papanim. drobec sa nevedel prisat a laktacne sestry ale aj ine sestricky a dokonca aj lekarky pri mne boli aj hodinu a pol a pokusali sa vsemoznymi sposobmi pomoct pri kojeni. boli ozaj uzasne. velkou vyhodou v NN je neonatologicke oddelenie, takze aj v pripade nejakeho nepriazniveho stavu novorodenca mu okamzite poskytnu potrebnu starostlivost. ak je velky problem s novorodencom v inych nemocniciach tak ich presuvaju do NN presne kvoli tomuto oddeleniu. ak si chces vybrat konkretneho porodnika, tak platis 166 eur (z toho 100 ide NN a 66 lekarovi) ale ak mas rodinneho prislusnika zamestnaneho v NN tak poziadas o odpustenie poplatku a 100 e ti odpustia a 66 zavisi od toho ako sa rozhodne porodnik. ja som vyuzila aj tuto sluzbu :D uvazovala som aj nad sacou, predsa len su tam krasne izby,ale odradilo ma dochadzanie na kontroly pred porodom a tiez aj neskutocne vysoke ceny. takze opat volim NN. uvazovala si uz aj nad porodnikom? izby su rooming-in, ale prvu noc ti babatko nedaju, aby si sa pokojne vyspala a ked poziadas, aby ti babo na noc zobrali a nosili len na kojenie, tak s tym nemaju ziaden problem. ja som mala prcka pri sebe ale kedze sme maly velky problem s kojenim a spala som 2 hodiny denne, tak ma velmi potesilo, ze sa o prcka v noci postarali, aby som si aspon na chvilu oddychla. pocet plienok zavisi od poctu dni ked tam budes, ale tak rataj, ze kazde cca 3 hodinky kojis a zakonite sa po tom babo pokaka :D takze ho musis prebalit. ja som tam bola kvoli prckovi 10 dni ale normalne je to okolo 5 dni. ak by si mala este nejake otazky, kludne sa ma pytaj.

wiki20
autor
7. dec 2012

@slavka86 no kedže niesu financie tak si neplatí ani nadštanart ani porodníka ... všetko nechávam na náhodu
a ihned po porode ti priložili bábo ???? A kedy ti ho doniesli na izbu ??? Kedy ti ukázali ako priložit bábo k prsníku na sále či na izbe ??? a nič proti nim ale bolo vela cigánov???

slavka86
7. dec 2012

hned po porode mi babatko dali na prsia. spravili mu potom vysetrenia a odvazili to ale to trvalo len par minut a potom opat bolo babo na mne a snazili sa navnadit na prisatie. na porodnej sale som bola este dve hodiny a potom ma preniesli na izbu, kde som musela lezat dalsie 4 hodiny. vtedy som babo pri sebe nemala lebo som este nemohla vstat z postele. potom prisla sestricka, sla so mnou na wecko a do sprchy a potom mi babo priniesli na kojenie a tak a potom ho opat zobrali co som aj ocenila, kedze som po 11 hodinach porodu bola vycerpana :D boli aj ciganky, ale tie su separovane v inych izbach zvacsa na konci chodby ak je to mozne a nezdielas s nimi ani wecko :D no na chodbe sa im nevyhnes. ale nebolo to hrozne.

wiki20
autor
7. dec 2012

@slavka86 vdaaka 🙂 dufam že budem na všetko pripravená. Len neskutočný strach mám. A to sa leží na 16 či 17 poschodí ? a jak to je vlastne z návštevními hodinami ? priatel by mohol dojst aj mimo návštevných hodín ???

slavka86
7. dec 2012

po porode sa lezi na 17 tom ale ak je vela mamiek, tak aj na 16tom kde lezia zeny na rizikovom. da sa navstevovat aj mimo urcenych hodin. chapem, ze sa bojis, ale urcite to zvladnes a ked uvidis drobca, zabudnes na bolest a vsetky neprijemnosti 🙂 sestricky ti tam aj ukazu ako sa kupe babo a mozes si to aj vyskusat 🙂 tasku uz mas zbalenu?

wiki20
autor
7. dec 2012

@slavka86 s kupaním a obliekaním a prebalovaním nieje problém :D mám prax z nemocnice kedže som vyučená zdravotáčka. A nie nemám :D som typ človeka čo má na všetko čas ale už tento víkend sa do toho musím pustit 😀

slavka86
7. dec 2012

@wiki20 mas vyhodu 🙂 a na pobalenie je najvyssi cas 🙂 drzim palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre