Viem ze tu asi mnohe budete krutit hlavou, ale uvazujem ze si vezmem notebook a trochu budem pracovat aj v porodnici. Pracovat totiz ostavam pocas celej materskej na skrateny uvazok, mam pocitacovu pracu a hovorim si ze aspon nejake maily by som mohla vybavit za ten cas a vyuzit ho.
Skusali ste si brat niektora notebook takto? Vyuzili ste ho, ci blbost? Ja uz mam toto druhy porod, viem co ma caka v porodnici a viem ze pri prvom som mala kopec casu tam a nudila som sa. A na babatko sa 24hodin pozerat isto nebudem 😄😄😄 aj ked sa nan velmi tesim ❤️
Ja som mala iba tablet. Pracovala som. Teraz ma čaká druhý pôrod a veru neberiem tablet. Budem si užívať kľud.
Vieš, čo ťa čaká, ak druhý pôrod bude rovnaký ako prvý. Ale nevieš, či druhý bude ako prvý. Môže a môže byť úplne iný. Ale ak sa budeš cítiť fit a mať na to čas a priestor a chceš ten čas venovať práci a nie sebe a bábätku, nevidím dôvod prečo nie. Je to tvoja vec, nepotrebuješ na to povolenie žien z koníka.
@melanta nepotrebujem, ja len ze ci to nie je zbytocnost, ci ma niektora skusenost, ze mala notebook a realne vyuzila, alebo nakoniec bola tak unavena, ze nevyuzila. Viem tie 4dni v pohode vydrzat aj bez, nie som zas nejaky workoholik, ja len ze keby nahodou, a ze ake su skusenosti.
@catherine87 vidis tablet nie je zly napad, je praktickejsi 👌🏻
@kitycat srat ostatne mamy? To si nemyslim, kazda sa predsa moze zariadit podla seb a tiez si doniest co uzna za vhodne
podla mna v pohode, ked som bola v porodnici, boli sme tam vsetci stale na mobile, takze NB je ok
To je na tebe, ja by som sa skôr bála, že dostane nohy.
@kitycat ako pracou obmedzuje ine mamy? Ja som mala chvilu jednu spolubyvajucu chvilu, co nonstop telefonovala s celou rodinou, ziapali vsetci, ze az doktori a sestricky ju vzdy dosli umravnovat 🙂
@autorka, kludne vezmi a uvidis. Ja som mala asi dva dni, potom som poslala domov. Ale dalsia spolubyvajuca normalne pracovala, robila tusim mzdy, bolo to v pohode.
ved PC alebo tablet si zobrat mozes a uvidis, ci budes pracovat alebo nie, ako sa budes citit, ako bude na izbe, ci bude miminko spinkat a pod.. Pracujem tiez cez PC a chapem ta. Kludne by som si zobrala so sebou a podla realnej situacie sa zariadila, ci by som pracovala alebo nie.
Ja som notebook mala a vyuzila. Kvoli zltacke sme ostali 7 dni. Za ten cas som si dorobila pracovne resty ( rozne maily), uctovnictvo som robila, pripravu na dph a ukoncenie roka. Mala som v podstate kopec volneho casu. Maly spal vzdy skoro 3 hodiny. Tv ma nebavila pozerat a okrem krmenia a prebalovania som nemala co robit.
Mala som, využila som, pracovala som. Dokonca bolo v nemocnici aj wifi. Ale dieťa už bude mať 10 rokov 🤣
ja som ntbk v pôrodnici mala (tenký profi, žiadnu tehlu) a od narodenia som ho nevytiahla ani raz 😀 toto sa oplatí keď si hospitalizovaná pred pôrodom napr.na vyvolanie lebo jedna na oddelení bola už 3 dni a nudila sa, ďalšia - moja spolubývajúca prišla náhle po predčasnom odteceni vody priamo z práce čiže ona ukolovala ešte aj do roboty úlohy, v takýchto prípadoch sa oplatí... ale po pôrode som čuchala svoje dieťa, nieco málo surfovala a na to stačí mobil, inak som oddychovala
Kludne vezmi, v najhorsom nevyuzijes. Ked vsetko bude ok, budes mat casu dost, ja som si tiez vybavovala pracovne maily, ziadny problem. Drzim palce s babatkom aj s pracou popri materskej, tiez to mam tak, 5 mesacne dieta akurat spi a ja si spokojne z domu pracujem.
Tak mna by si tukanim do klavesnice kym odpises na maily isto otravovala. Vacsina mam si chce oddychnut po porode.
A ty si tiez oddychni. Bo jedno dieta aj s prstom v nose, ale dve uz az taka sranda nie su.
Zober a uvidíš, či budeš mat možnosť použiť.
Zober a uvidíš ako budeš.
Ahoj, ja som bola v nemocnici mesiac najprv týždeň na gynekológii a potom 3 týždne s malím. Keďže robím z domu a robím aj teraz (vlastná firma) tak som mala notebook so sebou. Mala som aj spolubývajúcu ale hneď ako sa dalo som šla na samotku a popri všetkom som si porobila aj pracovné veci. Malého som mala pri sebe až posledný týždeň takže som sa aj tak nudila, no i pri ňom som si niečo porobila.
Aj tak je väčšina mamičiek mimo starostlivosti o dieťa a jedlo na telefóne. Buď si niečo pozerá alebo telefonuje.
To je, podľa mňa, úplne individuálne a nedá sa dopredu predpovedať. Ja som pri staršej mala notebook, ani už neviem prečo vlastne (to je už viac ako 13 rokov) a ona tak veľa spala, že som ho využila. Pri mladšom som nemala, a zároveň som mala super mamičku na izbe, tak sme sa veľa rozprávali. A ani syn toľko nespal ako dcéra 😀 Takže pri ňom by som ten notebook nevyužila.
Jasne. Pri najhorsom ho nevyuzijes.
@januska12323 ved jej ho mozu priniest, az ked porodi
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Mozno ak by si mala nadstandard a vlastnu izbu, ale srat tym ostatne mamy, no neviem neviem