Ahojte babenky zlaté, mám tri mesiace pred pôrodom a veeeeľmi potrebujem poradiť. Viem, že už boli podobné diskusie, ale keď som nejaké našla, tak už pár rokov staré a chcela by som aktuálne názory a skúsenosti. Spočiatku som myslela, že si ani nebudem vyberať pôrodníka, ale dosť ma od toho odhovárajú, že vraj v dnešnej dobe ťa už bez toho poriadne ani neodrodia. No, tak som sa rozhodla to neriskovať, ale aj tak by som najradšej našla takého, ktorý bude ľudský a ktorý bude, samozrejme v rámci možností, za prirodzený pôrod....to znamená, nepichať hned epidurálku, nenastrihovať za každú cenu a najradšej by som rodila na pôrodnom kresle, nie po ležiačky. Budem vďačná za vaše príspevky, tak píšte, píšte....
Ďakujem GAbika7706🙂 už som čo to čítala, ale tam je debata ppríliš rozvinutá a už je o kadečom, nenašla som tam to, čo hľadám.
Ešte sa opýtam...nerodila niektorá z vás v novej nem. pri žene , napr. dr. rosakova, androvičová, LAZORčáKOVá, Lazurová? Keď som sa dočítala nejaké názory, tak to boli väčšinou skúsenosti pri cisáraku, nerodil pri nich niekto klasicky?
@mimamimi Mudr. Molokac. Skvely ludsky pristup, chodi k porodom mimo sluzby - volala som mu v nedelu o pol noci, o 3:15 som rodila. Rano nastupoval do sluzby... 😅 Nerobi nastrihy ako na pase, prvorady je pre neho prirodzeny porod a ako vzdy vravel: nechame to na prirodu. Nic neriesi nasilu. Prvy porod som mala (pre mna doteraz nepochopitelne!!! 😠 ) nastih a syn bol ovela mensi. U neho som rodila bez nastrihu a cudoval sa, preco som ho mala prvykrat... Netrva ani na klistire - je to na tebe, ako rozhodnes. Pri siti mi vsetko opichol, ako sa dalo, dokonca ked som skuvinala, pytal si od sestricky tensiu ihlu... Po porode ma chodil pozerat kazdy den. Rodila som na novej koze v klasickom porodnom boxe a veru si vobec nepamatam, ci som lezala alebo bola v polosede. 😀 Kricala som, ze uz tlacim a bolo mi vsetko jedno. 😀 Je fakt skvely. 😉 Platili sme za zamluvnenie lekara cca 165e. Navyse nic.
Pridavam sa k predchadzajucej odpovedi - dr. Molokac. Ja som u neho rodila nahodou,dohodnuta porodnicka mi neprisla,bola prilis vytazena a nemohla uz dojst. Tak som rodila u dr.Molokaca,ktory mal prave sluzbu. Bol super,vysmiaty, v pohode,sitie som prezila.Som tehotna a chystam sa opat za nim.
Ja som 2x rodila v novej nemocnici v 2009 a v 2011 r. Pri Murinovi, no ob som mala cisaraky, lebo obe ceticky boli velke🙂🙂🙂🙂 ale bol ludsky, vek okolo 35, ale velky odbornik, aj prednasa na lek. Fakulte. Rodili u neho vsetky moje kolegyne, ktore sme v r. 2009 sli rodit, a bolo nas cez 15 tehotnych🙂🙂🙂🙂 bola som s nimspokojna, aj prisiel pozrieg kazdy den po porode, aj sono i robil po porode on aj odstrihaval stshy na jazve🙂🙂🙂🙂 rodila by som prve dieta klasicky, ale som sa otvarala strasne pomalicky a potom sa trosku ozyvali ozvy srdiecka, tak neriskoval komplikacie a radsej sme rodili cisarskym. Som stastnou maminou 2 deticiek a tebe zelam tiez pokojny priebeh porodu a zdrave babatko, niet nad zdrave deti🙂🙂🙂🙂🙂
@evitka3 dr. Murin ma uz svoju ambulanciu a v nemocnici je len jeden den - tusim stvrtky....
@mimamimi asi budem jedina s tymto nazorom, ale ja som 2x rodila u Dr. Boszormenyiho a nedam na neho dopustit.... Oba porody boli sekcia, staral sa o mna v oboch pripadoch od 13tt a nemozem na neho povedat jedine krive slovo... je to odbornik, velmi mi pomohol, boli chvile, ked ma podrzal aj psychicky a viem, ze keby som nieco potrebovala, tak pojdem len za nim (ak bude este pracovat)
Ja som rodila pri Pani Rošákovej dcerku ku 2 synovi nestihla prísť a odrodila ma nejaka pani lekarka neviem jej meno , ale bola dost namalovana 😀 a dnes som sa dozvedela , ze moja mama mna pri nej odrodila ,, 😉 Pani Rosakova je skvela zena ,,,ja som bola velmi spokojna ,,,dokonca ked som syna porodila a nestihla prist ku porodu na druhy den ma prisla hned rano pozriet ci vsetko prebehlo dobre a prisla skontrolovat ako mi je ,,,a podala mi spravu aj o malom 😉
@mimamimi
@beruska1311 @mireag No, na toho Molokáča sú celkom dobré odozvy, vážne uvažuje nad tým, že za ním skočím. Baby, môžete mi pordiť ako sa vlastne vybeá taký leKáR? Jednoducho prídem no nemocnice za ním a prekonzultujem čo treba? Ale sa terba objednať? A v ktorom týždni by som to mala riešiť?
Ešte jedna otázka...nerodila niektorá z vás na pôrodom kresle v Novej Nem v KE?
NErodila niektorá z vás na pôrodnom kresle v NOvej nemocnici v KE?
@mimamimi Ja som bola v 34.tt prvykrat. Isla som na 17p. Vyhladala som doktorku, u ktorej som chcela rodit,povedala,ze dobre berie si ma na starost,hned ma vysetrila,urobila USG, dala mi cislo na mobil a povedala,kedy mam najblizsie prist.A vzdy,ked som dosla v dohodnutom case som jej volala, ze uz som tam,lebo oni behaju po salach a tak,aby sme sa nasli🙂
@mimamimi Mozno zalezi aj od poziadaviek,ja som nemala nic extra,chcela som len v pohode porodit 😉
@mimamimi Nerodila som sice na tom kresle, ale v beznej porodnej sale mali polohovatelne lehatko, zdalo sa mi uzke 😝 , ale v pohode. To lehatko mi pri tlaceni porodne asistentky dvihli vyssie, myslim chrbat, malo rucky,kde sa dalo chytit a nohy som nemala niekde hore, ale tak pokrcene.
Ja som rodila u MUDr.Rosakovej a pojdem k nej opat 🙂 . Len dufam, ze nebude mat vtedy dovolenku. Ona nerobi automaticky nastrih, ani epi som nemala (aj ked teraz zvazujem,kedze uz viem co ma asi caka). Nemala som ju oficialne zazmluvnenu, ale moj porod "vysiel "rovno na jej sluzbu. Mala ludsky pristup, vedela co robi. Zacala som k nej chodit par tyzdnov pred porodom, ked uz ma moja gyn. poslala.
Dr Rosakova alebo Dr suchanek su spickovy obaja
@mimamimi Ahoj, daj vediet, pre koho si sa rozhodla a ako bolo 😉
@beruska1311 ahoj citala som tvoj prispevok 🙂. Ides znova rodit k Molokacovi??? Ja som k nemu chodila tesne pred porodom na kontroly, ale pri porode nebol - lebo sa mi kryl termin s jeho dovolenkou 🙂. Potom napis, ako prebehol porod, premyslam ze sa mu ozvem k druhemu porodu.
Ja som rodila u Dr. Murína, bez nástrihu bez akéhokolvek zásahu a bol velmi fajn a v pohode. Podporoval ma a upokojil. Aj mne hrozila sekcia nakolko bol malý velký ale zvládli sme to napokon aj bez nástrihu nie to so sekciou. Váha malého 4250g. Mal prehlad a vedel čo robí ja ho možem len odporučiť.
@mimca20 Ahoj, este som sa definitvne nerozhodla, 31.7. idem naposledy k svojmu gynekologovi a dovtedy sa rozhodnem, ale asi pojdem za Molokacom...ak nema dovolenku...Potom dam vediet, ako to dopadlo 🙂 nemas na neho nahodou telefonne cislo? Lebo ja nemam, nenapadlo ma uz po pôrode pytat, som bola presvedcena, ze tak skoro ma tam opät nikto nedostane 😀 Keby nahodou tak mi prosim napis do IP, dakujem.
Tak aj moj druhy porod som mala u Rošákovej a opat som bola spokojna. Pocas porodu krotila porodnu asistentku, ktora napr. chcela urychlit porod tlacenim na brucho a pod. a ona ju upozornila (a to viac krat!), nech nic neurychluje, ze pekne spolupracujem. Velmi som jej doverovala a oplatilo sa 🙂 , doma mam 2 krasne deti aj vdaka nej 😉 . A je jedna z mala, ktora pride skontrolovat zenu aj po porode 😉 .
ja som rodila klasicky pri mudr rosakovej mozem iba odporucit moj pirod trval odkedy mi napuchli vyvolavacku 17hodin a celu tu dobu bola vysmiata a ukludnovala ma pritom niektore sestricky uz hundrali pred polnocou . aj pred porodom som casto chodila na monitor a k nej na ultrazvuk alebo vysetrenie. po porode tiez za mnou parkrat bola , takze z mojej strany maximalna spokojnost
@jajkaa0011 tiez mi hrozila sekcia malej sa vonnechcelo no ona bola trpezliva a robila vsetko.pre to aby som rodila klasicky nakpniec mi pichli epiduralku lwbo som sa ani po 14hodinach neotvarala ale vsetko prebehlo ok
@mireag Ahoj, Prosím ťa nevieš tel. číslo na Mudr. Molokáča? Čaká ma tretí pôrod a veľmi rada by som rodila pri ňom, no neviem sa s nim skontaktovať. Rodila som pri ňom aj druhé dieťa, no bola to vec náhody, keďže mi neprišla k pôrodu lekárka, ktorú som mala vybavenú. Bol skvelý ale nemám na neho kontakt. Dík
Doktor Molokac. Prijemny, usmiaty, najde si cas prehodit par slov, chodi aj po porode za svojimi pacientkami a stara sa.
Ja som si nevybavovala ziadneho lekara, pretoze som ani nevedela koho, kazdy ma ine skusenosti, ale nakoniec som zhodnotila, ze som mala neskutocne stastie na lekara, ktory mal prave sluzbu. Rodila som pri doktorovi Molokacovi a mozem len odporucit, skvely ludsky pristup! Bol za mnou aj niekolkokrat na izbe, aby zistil ako sa mam. Velka spokojnost!
Myslim ze nie je dovod zazmluvnovat, ustnou dohodou je to rychlejsie, pocula som ze dr Knop je fajn.
Moju tretiu odrodil nahodou Dr.Molokac -az v rozkroku na stole sa mi predstavil 🙂. Ma u mna 100 bodov zo 100 -ludsky pristup, zaujima sa aj po porode o pacienta. Doporucujem 😉 .
ahojte ja som rodila u dr.Murína a môžem odporučať 🙂
rikulienka dr.Knop je velmi dobry,ludsky,ochotny mam s nim len dobru skusenost....pocas celeho tehotenstva sa o mna staral 🙂 mozem len odporucit
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@mimamimi v tejto diskusii su aj aktualne rady a postrehy... https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/skusenosti-s-porodom-v-novej-nemocnici-v-kosiciach/