Ahojte, chcem poprosiť o pomoc, v januári by som mala rodiť a vybrala som si nemocnicu v Nových Zámkoch. chcem sa opýtať, ako to tam funguje. Je potrebné si zazmluvniť dopredu pôrodníka? ak áno, koľko to stojí? Máte niekto skúsenosti s MUDr. Renckovou?. Aké sú pôrodné asistentky? Na čo sa mám pripraviť?
@ perdiem, ďakujem pekne, tak toto som napríklad ani nevedela, že tam nie je. Je potrebné si zazmluvňovať lekára? ty si mala? lebo počúvam, že je to istota a od iných zase, že to nie je potrebné...nevime sa rozhodnúť. Hlavne neviem, koľko si taký lekár vypýta za pôrod. Keď už by som si ho mala zaplatiť, rada by som vedela, kto je fakt dobrý. Aké sú sestričky?
Ja mam.zasen.dilemmu.či nové.zámky alebo Nitra....na zámky.som počula.toľko.zlých veci že fakt neviem
@kolett.... Do prcic..Ja neviem
Ja som sa rozhodovala medzi Nove Zamky ci Komarno, vybrala som si Komarno lebo na NZ som tiez pocula vselico, v KN som nikoho nemala zamluveneho, nikoho som tam nepoznala a vsetko bolo perfektne 🙂
ahojte, na MK je skupina porodnica nove zamky, popozerajte tam prispevky, rodila som obe dcerky v NZ, nemala som nikoho dohodnutého, prisla som, ked to na mna doslo, bola som max. spokojna, urcite nelutujem
@trajamusketiery a na predpôrodné vyšetrenia si chodila do komárna alebo tam si išla len rodiť?
@kolett.... Mne kamoska hovorila....že teraz jeho.to tam.sami.Ukrajinec
@kolett ano gynekologicku mam v NZ a na predporodne vysetrenia som chodila do nemocnice v NZ nikto neriesil ci tam budem rodit 🙂. A potom pred porodom som sa isla kuknut do KN je tam taka akoze predporona priprava a ta pozostavala stoho ze mi vsetko poukazovali, popytala som sa a potom uz len isla rodit 🙂
@kolett zasa mi neodoslalo jeden príspevok. Nemala som zazmluvneného nikoho, prvé dieťa odrodil zhodou okolností môj gynekológ, akurát prišiel do služby, teraz je v KN. Druhé dieťa odrodila taká mladá doktorka, zaúčala sa, navigoval ju doktor ukrajinec, ale bola milá a snažila sa. Nemôžem sa sťažovať. Bol pri mne aj muž, pri oboch pôrodoch, preto som sa aj tak trošku spoliehala na to, že k tomu budú pristupovať zodpovedne. On si tiež pochvaloval. Ono problém podľa mňa nie je ani tak pôrod, ale starostlovosť po pôrode. Ak je všetko v poriadku, nikoho nevidíš pomaly celý deň. Mne to však vyvovalo, ak nikto neotravoval a mohli sme spinkať a zvykať si na seba. A na oddelenie nikto nesmie, takže musíš ty ísť von. Malú som si vzala so sebou do takého vozíka čo tam majú na tieto účely, nechala som si ju za sklom, aby som videla na ňu. Venovala som sa návšteve, to sa dá vydržať aj na chodbe. Dieťatko nesmie ísť von, takže si ho rodina neužije. Môžu sa iba pozerať. Vraj inde môže ísť rodina aj na návštevy. Mne vyhovalo práve toto. Na izbe sme mali pokoj a nepreháňalo sa stádo ľudí po chodbe. Dokonca som ju niekedy odniesla späť na izbu a s mamičkou na izbe sme boli dohodnuté tak, že keby sa zobudila, hneď mi zavolá a som za minútu tam. Druhý raz som bola sama na izbe, takže malá musela so mnou furt🙂
@lyzzy @kolett baby nerobte paniku 🙂 akoze sami ukrajinec? Baby ved na nete je zoznam lekarov aj s fotkami z novozamockej nemocnice. Je tam az jeden ukrajinec, ale nechapem preco niekoho odsudzovat podla toho odkial je.... Cim ho neobhajujem ale ani nehanim... budem rodit vo februari v nz, pokial mam spravne info tak zazmluvnit sa lekar v nz nemocnici neda. Tato info je tiez na oficialnej stranke nemocnice. Treba najskor kuknut stranku a mozno az potom sa spytat 🙂
A ja som zvolila nz nemocnicu hlavne kvoli kvalite neonatologickej klinike ktora je tu vyborna.
Na tu som pocula same chvali a ked budete rodit napr v komarne a deticky budu mat nejaky zdravotny problem automaticky ich prevezu do nz... Vravim, pozri stranku nemocnice nz, budes mudrejsia 🙂
http://www.nspnz.sk/odd-nov.html
Dakujem vam velmi pekne za informacie 🙂. Mne je v podstate jedno, ci je tam Ukrajinec alebo Ina národnost, len som chcela vediet ako to vlastně chodi. Člověk začíná asi stresovat už a potom vymysla :D. Este raz vdaka!
S lekárom Grygoryk mám aj ja dobru skúsenosť, nie síce pri pôrode, ale čistil ma po spontánnom potrate, empatický prístup, všetko čo ide robiť mi vysvetlil .. ja som bola spokojná. ..
@rybkanz dobry den nemozem najst fie fotky lekarov, akurat foto toho ukrajinca by som potrebovala, pretoze zachranil zivot mojmu dietatu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@kolett No koník, nevien odoslať príspevok. Ahoj, ja som tam odrodila obe deti a v pohode, sestričky ťa navigujú, čo a ako. Zazmluvniť si môžeš ale Renčková teraz už Stanková prešla do Komárna a toho času je na materskej, neviem o tom, že by chodila k pôrodom a určite nie do NZ. Čo konkrétne ťa zaujíma, nech nepíšem toho zbytočne veľa?