Ahojte, keď pôjdem domov z nemocnice z pár dnovim babom treba ho mat v autosedacke vo vajíčku alebo normálne v perinke na rukách... Keď je ešte také maličké?
Autem to nejde jinak, než v autosedačce - vajíčku. Co bys dělala v případě nehody s miminkem v náručí? Ani o tom nepřemýšlej - vajíčko je jediná volba.
ahoj, urcite v autosedacke-"vajicku", v perinke by v pripade nehody letelo smerom predne sklo
Vo vajicku ak pojdete domov autom..
Určite autosedačka - vajíčko. Ako písali kočky vyššie, v prípade autonehody je dieťatko viac chránené v sedačke, ako keď by ste ho držali na rukách.
Práve preto, že je také maličké a krehké, tak by si ho mala čo najviac chrániť, takže na cestu autom jednoznačne autosedačka. Či máš pocit, že novorodenca chráni neviditeľný obláčik a nemôže sa mu nič stať?
Nechcem byť zlá, ale fakt sa mi rozum zastavuje nad niektorými otázkami 🙈 na jednej strane či sa môžu lakovať nechty a pozerať do zrkadla v tehotenstve a potom či treba autosedačku pre novorodenca 🙈
Suhlas so
@sissy27
@veronika4495 A kto by ma nepustil a kam? Akoze personál nemocnice domov? 😀
Určite vajíčko, zas také skrčené tam nie je. Keď je vložené správne, tak sa mu leží dobre, veď bolo vyrobené pre bábätko. Keď som šla z nemocnice ja, tak mi tam zaspal ešte skôr ako som z tej nemocnice vyšla, a to kričal a plakal keď som ho prezliekala. Doteraz mi v aute do pár minút zaspí.
Určite vajíčko,je to bezpečnosť pre bábätko.
Určite vajičko . Môj mal len 42 cm a inak by ťa nepustili. Alebo teda kočiar . Ak bývaš blízko nemocnice. Neboj nič sa mu nestane v tom vajíčku. Skôr by bolo pre bábätko nebezpečné keby si ho mala len v perinke.
@veronika4495 zas nestraš zbytočne. Personálu nemá ani čas riešiť kto ako ide domov.
No ak nemáš vaničku, kt. sa dá pripevniť v aute, tak vajíčko musí byť.
však si kup vajičko v bazari , bazoši predavaju sa aj samostatne, ja som sa snažila predat vajičko doslova za 5€ a nik ho nechcel kupit a bolo ako nové
je ich tam kopu, však nemusíš mat nove
@domiinikka Kto by ma kam nepustil?
@evittam No takže na oddelení kde som bola ja. To tam majú dosť jasne napísané . Len s doprovodom z nemocnice plus dieťa vo vajíčku alebo teda kočiar. Takže tak. Ak chceš rýpať tak si na zlej adrese
Vo vajicku. Na rukach nemas sancu dieta pocas nehody udrzat. Mojej svagrinej spoluziacka takto prisla o niekolkomesacne dieta. Vyleto von prednym sklom. Nehoda sa stala v meste.
My sme viezli na zadnom sedadle v kocikovej vanicke, ktora sa dala pripevnit pasmi. A prve aj druhe. Vajicko sme vobec nepouzivali az potom autosedacku.
@domiinikka Ja nerypem. Ale som svojprávna a mne nikto nebude rozkazovat ako a s kym pojdem domov s mojim dieťatom. Doprovod? Co keď ho nemam?! Mam podpisanu prepustaciu správu a zvyšok je moja vec. Ale ano niekto potrebuje pokyny aby dokázal co i len z porodnice odist.
Neexistuje zakon co dava pravo personalu na niečo podobné - s tym napisom si tak akurát mozu vytriet ich ctene zadky. Mozu ti to len odporučat. Pekny den.😉
Bud vajicko, alebo ak ho nechces “krkvat”,(ja som tiez protivajickova), tak existuju autovanicky. Kupis na bazari za 20-30€ a dokym v tom vydrzi, mozes zo tak vozit
Baby takto. Sestra je zdrav. sestra v nemocnici. To že babo musí byt vo vajci má len vysoko odporúčací charakter. To nie je prikaz či zákon.
Druha vec je, že ak idete autom, dieťa musí vyť vo vajci či vo vanicke a to zo zákona. Určite nie na rukách.
Mnoho mamičiek ide z nemocnice peši, len si tlačia kočík. Si zoberte že v BA sú 2 obrovské nemocnice súčasťou sídliska. Niektoré maminy fakt prebehli cez cestu a sú doma.
Sú ľudia, ktorí nemajú auto, načo by kupovali vajce.
Tak prosím nestrašte že pokial novorodenec nie je vo vajci, že ju ani nepustia domov
Držme sa zdravého rozumu
@veronika4495
@misik14 veď v maternici dieťatko tiež nebolo vystreté a osobne by som ani neuvažovala nedať dieťa do vajíčka, ak sa ide domov autom
@daganov presne to ma napadlo. Ze ako takato otazka moze niekoho vobel len napadnut 🤣
Moja mama ma drzala v perinke, ked ju moj otec viezol domov z porodnice. Pred tolkymi rokmi neboli ziadne vajicka, ani autosedacky. Dnes ak ides autom, urcite do vajicka, bezpecnost je na prvom mieste.
@evittam no ty sa smejes ale u nas v porodnici to kontrolovali a dokonca aj kontrolovali ci mas dieta v tej autosedacke dobre pozapinane a pytali sa ci ju vies zapnut spravne do auta... Takze nie, u nas v porodnici by ta bez toho naozaj nepustili domov...
@tatiana1329 pred cca 10timi rokmi ked sa bratranec narodil v CZ tiez vraj kontrolovali ci ma clovek autosedacku atd.
@tatiana1329 no u nas sa pytali, ci to vieme zapnut, ja som nevedela, tak mi sestricka ukazala, ako sa dieta do sedacky zapina a poucila ma.
Keby si nemala sedacku, tak ta tam drzia na zaklade coho?
Nechali by ta tam den noc sediet a zamkli, alebo co by spravili? Zavolali policiu? Ako je vrcholne nezodpovedne drzat dieta v aute na rukach, ale co s tym zmozu v nemocnici?
@tatiana1329 Ja sa nesmejem. Pisem k veci. Skus pochopit ze nemajú na to žiadne právo. Zvysok som uz napisala. Mna nikto nebude kontrolovať ako kedy a s kym a kam pojdem. Ta skontroluju ci aj ides domov?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ak autom, tak autosedacku. Ak peši tak do kočíka.