MUDr. Škurla - poliklinika Šustekova

go850
15. jan 2013

Aký máte názor na MUDr. Škurlu z poliklinike v Petržalke? Hľadám totiž nejakého gynekológa v Bratislave, najradšej v Petržalke.

alena16
15. jan 2013

@go850 Urcite nie! Ja som od neho odisla. Absolutne s pacientkou nekomunikuje, na otazky neodpoveda...

go850
autor
15. jan 2013

@alena16 a nevieš o nejakom dobrom doktorovi / doktorke v Petržalke? Najlepšie, ak bol zároveň aj pôrodník.

alena16
15. jan 2013

@go850 No neviem, ak chces zaroven aj porodnika, skus si zistit niekoho na Antolskej, co maju aj normalne bezne pacientky, to ti neporadim. Ja chodim k dr. Fellnerovej na Zaporozsku a som spokojna.

go850
autor
15. jan 2013

@alena16 platíš u nich aj paušál na rok? alebo to majú priamo cez poisťovňu? Ak by priamo nebola pôrodníčka, možno by mi to ani nevadilo, len nech je príjemná a ľudská a dobrá odborníčka.

nikolet_89
15. jan 2013

ahoj aj ja k nemu chodim naozaj toho moc nenahovori, je ako skala, ale je to odbornik...moju mamu operoval a vsetko dopadlo super...bola spokojna...ja u neho ostavam len z tohto dovodu, ze keby daco tak viem, ze ma aj zoperuje v Hodonine...a ked mu otazku polozis tak odpovie...ked som bola tehotna chodila som na poradne na antolsku k dr.Malovej a s tou som bola neskutocne spokojna...len riziko tam je vzdy ze budes cakat este dlhsie ako u Skurlu, kedze porody a celkovo nemocnica...

alena16
15. jan 2013

@go850 Pausal neplatim, platim za objednanie na konkretnu hodinu, da sa samozrejme ist aj zadarmo bez objednania, potom napr. za povinne ultrazvuky.... Ale vychadza to kazdopadne menej, ako tie pausalne platby u inych lekarov...
Tu je ich stranka: http://www.femmesro.sk/

go850
autor
15. jan 2013

@alena16 Ďakujem za pomoc pri rozhodovaní

alena16
15. jan 2013

@nikolet_89 Neodpovie na otazku, ked mu polozis. Ja som mala napriklad zhorsenu cytologiu, ze vraj mam HPV, tak mi hovori, ze sa mam objednat okamzite na ockovanie. Ked som sa ho spytala co je to HPV, ze o tom nic neviem, na to mi povedal iba ze: "Dajte sa zaockovat".
A ked som si do dalsej navstevy precitala o tom kopu veci na internete a spytala som sa ho, co si on mysli o ockovani, hlavne ze sa uz nemaju ockovat zeny, co uz maju HPV a ze to ockovanie je skodlive, tak ma vysmial, ze : "Dalsia, co cita blbosti na internete. Dajte sa zaockovat" A nic mi nevysvetlil.
Magor, hlavne, ze on by mal z toho mal prachy.
A ked som od neho odlisla, nejako zazracne sa mi zlepsili vysledky, hned z mesiaca na mesiac, a to uz ich mam 3 roky dobre. A islo to aj bez ockovania...

go850
autor
15. jan 2013

@nikolet_89 Dr. Malová ordinuje spolu s Škurlom?

alena16
15. jan 2013

@go850 Malova je porodnicka na Antolskej.

go850
autor
15. jan 2013

má aj nejakú vlastnú ambulanciu?

nikolet_89
15. jan 2013

@alena16 no tak ja mam ine skusenosti s nim vzdy mi vsetko vysvetlil...

@go850 ano je to porodnicka 🙂

alena16
15. jan 2013

@go850 To neviem, mam pocit ze robi iba poradnu pre tehotne na Antolskej a porodničku.

gabriela4
28. feb 2013

ahojte dievcata.viem ze je to trosku neaktualne ale aspon poradim dievcatam ktore zvazuju dr.skurlu.moj nazor je nikdy viac uz!cakam teraz druhe dieta.pri prvom som hned prestupila na antolsku k doc.korbelovi a dnes som si uvedomila ze som spravila chybu ze som tak neurobila zase.islo len o to ze sustekovu mam hned pri dome a predsa uz s jednym malym dietatom mi to bolo lahsie ako cestovat na antolsku.no ale k veci. Skurla vam nic nepovie.jeho dve vety su dobry den aky mate problem a potom dovidenia.ak sa nieco opytate,pozrie na vas ze hm...no a odpoved si ma clovek asi precitat na jeho cele.dnes som bola na prvom skriningu pri ktorom ani necekol.dobre ma super novy utz ale co snim ked na nom ani poriadne robit nevie.NT mi vyslo 2,39.ok neni to najhorsie ale znepokoji to.prvy skrining je aj v tom ze vam presnejsie stanovia vek plodu,to vobec netusim v ktorom som.podla mna je to 12 tyzden ukonceny ale podla poslednej mrchy je to 13+3.a tym to pan dr.aj ukoncil.ziadne ze podla utz to vyzera na tolko a tolko.proste nic.viem ze mne to podla ms nesedi nakolko mam 35 dnovi cyklus.krv by sa mala brat v ten isty den ako robia utz.nehrozi!!!v tejto ambulancii urcite nie.krv mi budu brat s trojdn.odstupom.tesim sa na vysledky...
takze som sa po tejto skusenosti rozhodla nadobro odist z tejto ambulancie a pre pokoj duse a stanovenie naozaj kvalitnych vysledkov absolvujem tento skrining este raz u dr.cunderlika.som zvedava ako to dopadne tam.pristup pana dr.bude urcite iny ako u skurlu.sice si nieco priplatim ale pojdem veselsie do tohto tehotenstva a hlavne budem vediet ze je vsetko v poriadku a budem pocut nazor doktora a nie len mlciacu tvar sledujucu moje babo a nic mi k tomu nepovie.Skurla nikdy viac,aspon v tehotenstve nie

gabriela4
28. feb 2013

a este jedna pikoska ma v suvislosti s tymto "panom" dr.napadla.pred 2tyzdnami mi vola sestricka ze mam infekciu v moci a ze treba to preliecit.tak som hned preluskala internet ze ake su priznaky pri infekcii a atd...no a mne nic nebolo,ani palenie,rezanie,ci caste mocenie.jednoducho nic.tak som si vydupkala u sestricky ci ten moc nemozem priniest znovu lebo ze si myslim ze musela niaka chyba nastat.no tak suhlasila a hadajte co?moc bol v poriadku...a o tom ze mi uz chceli atb nasadit a este take co ked som si precitala pribalovy letak tak mi nebolo vsetko jedno.jednoducho sa mali pouzivat len vtedy ak bol uzitok vyssi ako riziko.dakujem neprosim.som stastna ze som si vtedy vybojovala svoje a necpala do seba lieky.

kmarketa
25. jan 2014

@go850 Ja chodim k dr. Fellnerovej na Zaporozsku a som velmi spokojná

nipastelka
11. júl 2014

Skurla- Nikdy viac. Po odbornej stranke velmi nizko

ihned13
30. apr 2015

Neodporucam is na 3D/4D ultrazvuk, k Mudr Skurlovi, ma sice na to stroj ale nevie na nom vobec robit, a hlavne sestricka vas bude prehovarat ze najlepsie snimky su okolo 26 tt, ale nie je to pravda, najlepsie 3D/4D fotky video su v 21tt- 23tt, nedajte sa prehovorit, mne robila pri dcere 4D Radma na strecnianskej a uplne krasny zaznam, no a Skurla len plno reci ze mi narobi fotiek kolko chcem a sprepacenim hovno z toho mi urobil, ani len jedno poriadne foto, a ze vraj 4D teraz nevie urobit, no len mam mrzi ze som dala na sestricku, a nedala som si to spravit v 21tt, no co uz cas sa neda vratit spat a tehotna uz nikdy viac nebudem, moja skoda, ale odporucam Radma na strecnianskej,

mala_zuzu
9. máj 2015

Asi už je toto stará téma, ale tak si čítam na nočnej a nedá sa mi nevyjadriť sa. K dr. Škurlovi už nikdy viac!! Chodila som tam na preventívky od svojich 15 rokov, pravidelne 9 rokov vkuse, nikdy som nemala žiadne gynekologické problémy takže moj jediný kontakt s ním bol na preventíckach ktoré mi urobil, maximalne napisal recept na HAK a tam to prenho haslo, ozaj nic nevysvetlil neodpovedal. Ale to aky je som zistila az ked som otehotnela. OBROVSKA katastrofa!! Prehliadky u neho znamenali pre mna len odchod s placom permanentne. Robil problem aj tam kde nebol. Ked som otehotnela prisla som za nim do ambulancie, som 1x tehotba nechcela som nic zanedbat, s tym ze mam pozit tehu testy. Vtedy som mohla byt v 3 tyzdni (teraz si uz uvedomujem ze sa nevyplaca chodit tak skoro ale ako vravim som 1x tehotna nechcela som nic zanedbat). Tak pan dr mi urobil uzv s tym ze tam nic nevidi a ze sa urcite jedna o mimomaternicove, absolutne nebral do uvahy moju poslednu menstruaciu a 35 dnovy cyklus, co vlastne znamenalo ze som bola v 3 tyzdni a babatko sa este len neukazalo. Vobec nebral do uvahy ze je to len velmi skoro a presviedcal ma ze s urcitostou ide o mimomaternicove a ze mam rychlo utekat ba antolsku kde mi budu na druhy den robit laparku!! Vystrasena som bola jak hovado, rozplakala som sa mu tam a on ma este zdrbal ze on tam nieje od toho aby mi hovoril dobre spravy! No pristup ako hovado. jedine stastie; ze sme s muzom utekali nie na antolsku ale na kramare, kde mi urobil uzv dalsi dr. a jeho pristup bol teda o 1000x lepsi, ludskejsi, ten mi povedal ze sice tam nic nevidi ale ze si mysli ze to sa casom ukaze; ze mam prist na kontrolu ze o nic nejde; nekrvacam nemam bolesti. Do tyzdna sa mala fazulka ukazala krasne v maternici. Aha a slova dr . Škurlu na rozlučku boli, že teda mi drzi palce aby to dobre dopadlo, ale ze ob sa nezvykne mylit a teda je to urcite mimomaternicove 😀 😀 do dalsieho komentu pridam situaciu c.2

mala_zuzu
9. máj 2015

Ale aj napriek tomuto som si povedala, ze mu dam druhu sancu, ktora dopadla este horsie ako ta prva. Vravela som si ze je to doktor, ze radsej chodit 100x po vysetreniach ako nieco zanedbat, a ze je to len doktor ze chcel byt opatrny. Omyl!! Prisla som uz v 9 tyzdni, za prve mi zle urcil tyzden, a za druhe mi tam zasa zacal splietat, ako ma on nechce strasit ale ze jemu sa nieco nezda na hlavicke. V 9 tyzdni prosim pekne mi isiel rozpravat nieco o vyvojovych vadach na ktore sa robia skriningy az najskor od 15 tt!! Samozrejme zasa ma poslal na uzv na antolsku. Ale vrchol vsetkeho bol, ze som sa ho asi 6x pytala co sa mu moze nezdat na hlavicke a on mi absolutne neodpovedal! Ked som sa dozadovala odpovede tak vsetky jeho vyroky boli same on nevie on si nieje isty...povedzte mi ako moze tehotnu zenu postrasit takymto sposobom a odpovedat jej na otazky neviem?? A nepovedat absolutne nic o mojom zdravotnom stave a o stave mojho dietata??! Samozrejme som sla zas ba kramare, a ked mi prednosta robil uzv; ked som mu povedala ze dr. Skurlovi sa nezdala hlavicka tak ho vysmial, a povedal ze v takomto skorom tyzdni by si on ako velky odbornik s dlhotocnou praxou netrufol povedat nieco o vyvojovej vade, ze je to uplne zdrave skore tehotenstvo. Na sustekovu uz nikdy viac ani nepachnem, radsej si to odrodim sama v jaskyni ako by ma mal tento pan odbornik rodit. Este na dovazok by som dodala, ze nejde o to ze ma stale posielal po vysetreniach, ja som povedala radsej 100x podozrenie s dobrym vysledkom ako keby mi mal vraviet ze vsetko je ok a malo by to zle dopadnut; ale ide o princip ako sa chova ku pacientkam, nic nehovori, odmieta vysvetlit zdravotny stav; a
Zbytocne pacientku strasi s vecami na ktore ani sam nevie odpoved. Nikdy viac!!

gabriela4
9. máj 2015

@mala_zuzu gratulujem k babatku a verim ze je vsetko v najvacsom poriadku.pan Dr.Škurla by mal vrarit titul...v ambulancii ma rozvesane svoje diplomy ale netusim za co ich dostal...nerozumiem tomu.ak niekoho prestane robota bavit nech s tym skonci..a nie strasit mamicky,ktore si maju tehu uzivat...ja som od neho odisla ked mi prisli akoze vysledky z tripletestov.viem ze vychadzaju zle...ale v tomto pripade islo o jeho pristup...sestricku zastupovala niaka ina,ktora podla mna ani nevie co je gynekologia...volala som si tam na vysledky a tato pani sestricka mi vravi ze vsetko je v poriadku,tak som sa jej asi 3xeste pytala ze naozaj a niake cislo tam nieje a atd.a ona furt ze nie,ze vsetko je ok....tak som stastna prestastna volala muzovi ze je vsetko v poriadku.lebo pri prvom nam vyslo riziko na downa 1:250.bala som sa a bola som na amnio.maly je zdravy....no a preto sme sa tesili ze to nebude treba absolvovat...u mna hlavne tie nervy a stres a nekonecne cakanie na vysledku z amnio......no ale nasa radost trvala asi hodinu.po hodine mi volala ta uzasna sestricka ze je tam velke riziko na downa.ze 1:20.baby ja som skoro umrela...tak som hned vyletela na nu ze pred hodinou hovorila ze je vsetko ok...ale isla som teda tam po papier od pana dr.skurlu....bola som tak nabrusena ze tej sestricke tak podakujem....ale ked som ju videla...ju bil zivot sam.ona nemala ponatia o tom co robi...urcite nebola z odboru gynekologie..a vysledky...myslite ze mi ich referoval doktor?sestricka mi ich davala vonku v cakarni pred vsetkymi pacientkami a este som jej cosi podpisovala na tych hnusnych bordovych kreslach.otrasny pristup.jak keby islo o lentilky a nie o ludsky zivot....takze mi zacalo peklo na zemi....ja viem ze tie testy vychadzaju zle...ale ja som taka ze by mi to nedalo ani po troch super ultrazvukoch...rozhodla som sa opat pre odber plodovky ale v zeleznic.nemocnici a doplatila som si zrychlene vysledky....krasny pristup tam...fakt.vysledky mi volali 4.4 na moje narodeniny...dostala som ten najkrajsi darcek...volal mi docent zo zeleznic.nemocnice.....ze mamicka mozete sa tesit na zdraveho chlapceka...skurla nikdy ale nikdy viac....

mala_zuzu
9. máj 2015

@gabriela4 tak gratulujem ku zdravemu babatenku 🙂 mne dr. Škurla tak pokazil celý nástup a začiatok tehotenstva, že teraz sa obávam všetkeho možneho. Aj o dva tyzdne mam ist na ten geneticky uzv a aj ked iny dr povedal ze je vsetko okej, uz sa toho celkovo obavam ako cert kriza. Na preventívky už chodím so strachom, aj keď ku inèmu dr a nemožem si pomocť, ale tehotenstvo sa pre mna nestalo vobec šťastným obdobím, som celá zakriknuta ustrachana a stale ako keby v hlave ratam s tym že niečo nebude dobre, niečo sa pokazi..aj to udajne mimomaternicove...on mi proste stanovi diagnozu bez toho aby mi vzal krv na hcg, a absolutne nebral do uvahy a nevysvetlil rozne alternativy, ze moze ist len o velmi skory tyzden...namiesto toho vyriekne ortiel bez toho aby sa k tomu nejako inak vyjadril a posle ma na antolsku ku inemu dr. aby sa zbavil zodpovednosti. Ja sa cudujem pri tych stresoch ktore som zazivala, ze to dieta nie ze ma podla neho vadu na hlavicke, ale ze tie hlavicky nrma rovno 3 😖 ozaj ako si povedala diplomy ma len na okrasu. A ta sestricka co zastupovala, myslim ze to vola jeho dcera, ak bola mlada, ja som ju tam par krat tiez videla a mimochodom, ona nieje zdravotna sestra ale zdravotnicky asistent, chodila somnou na strednu len bola o 3 rocniky nizsie, cize ak to bola ona, absolutne nebola kometentna ti vraviet vysledky tripletestov.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre