Možnosť výberu polohy počas finálnej fázy v Břeclave

lolita65
27. feb 2019

Ahojte maminky,
ktoré rodili v Břečlavy, mám ešte jednu otázočku. Je tam naozaj možnosť vo finálnej fáze porodiť dieťa v akejkoľvek polohe? Absolvovala niektorá z vás inú polohu ako na chrbte alebo v polo ľahu bez toho, že by na vás PA alebo iný lekár tlačil, aby ste túto polohu zaujali?
Ďakujem vam 🤗🍀

damolly
28. feb 2019

@lolita65 ahoj v Břeclave iba v I. a II. dobe pôrodnej si môžeš zvoliť akú chceš polohu.. z vlastnej skúsenosti prvú dobu pôrodnú tráviš aj tak v lôžkovej izbe prvej doby pôrodnej pokiaľ má žena kontrakcie ale je málo otvorená. Aj na ich stránke to píše. Ja som rodila akútnou sekciou takže z vlastnej skúsenosti neviem povedať. Ale žienky čo so mnou boli na izbe prvej doby pôrodnej tak mi vraveli že rodili na chrbte. Treba si pred pôrodom zistiť obsadenosť pôrodného oddelenia lebo ak je plné tak im klesá rapídne starostlivosť o rodičky.

zuzanadolyx
1. apr 2019

ahoj, ja som tam rodila. Áno, ponúkli mi aj inú polohu, ako na chrbte. Ja som bola síce na chrbte, ale zošuchnuta uplne dole, aby som mala pôrodné cesty uplne volné, vo vzduchu.. to mi najviac v tom momente vyhovovalo. Pýtal sa ma pôrodník, či nechcem ísť napr nabok a pod.
Z vlastnej skúsenosti ti však odporúčam rodiť tam iba v prípade, že tam budeš mať zazmluvnenú pôrodnú asistentku. Inak môžeš veľmi ľahko natrafiť na puču, ako sa stalo mne. Pôrodník príde už iba na finále, celé to má pod palcom pôrodná asistentka. Mňa ako prvorodičku presviedčala, že nemam kontrakcie (že mám bolesti z Hamiltonovho hmatu) a musí ma sledovať na monitore (2h), tj celé kontrakcie som preležala, čo je najhoršie. Ale inak aj tak to bolo super a rýchle. Sestričky z neonatologického oddelenia sú tak 50-50. Buď uplne super a zlaté alebo úplne staré kravy. Nám si nechali v pôrodnici dokopy až 5 dní, lebo dcérke vyšli hraničné hodnoty žltačky. V BA by to vôbec neriešili a pustili nás domov na slniečko a bolo by. Rodila som min.rok v júli. Druhý pôrod zvažujem v Ružinove u Dr. Chudu. On je perfektný a umožňuje zmeny polohy. Držím palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre