Môžem mať gélové nechty pri pôrode vo Zvolene?

duda283
2. máj 2014

mam spravene nechty a chcem sa spytat ci ich mozem mat v porodnici v zv. lebo ak nie tak aby mi ich dali dole. a ak ich mozem mat tak asi iba francuzsku manikuru, asi nie cele farebne. lebo som niekde citala ze pozeraju ci nemodreju nechcty alebo co. dakujem za zverejnenie a odpovede 😉

lorela
2. máj 2014

Keď, nedajbože, na sále niekomu modrejú nechty, je zle - nedobre... Ide o život.
Z tohto dôvodu by som ani na sekundu nepolemizovala nad tým, akú manikúru si zvolím na deň pôrodu.

evita123
2. máj 2014

asi je naozaj lepsie neriesit, ci su necchty " dovolene" alebo nie. Pocas porodu je lepsie mat bezfarebne, aby mali vsetko pod kontrolou...

mowinka1
2. máj 2014

ja tebou si ich dám dole, už len z praktického dôvodu, aj klasické nechty kážu zostrihať na krátko a odlakovať, aby si sa pri kontrakciách nepoškrabala a neskôr aby si nepoškrabala aj malé a je to podľa mňa aj lepšie, kedže za nechtami sa rado drží kade čo, ja sa chystám ostrihať aspoň po bruška.

masinka
2. máj 2014

ked som isla na jeden zakrok v narkoze, tak v pokynoch od anesteziologa bolo, ze treba mat aspon jeden necht odlakovany - ak skoncis s akutnym cisarskym, tak ti daju na prst taky stipec, co bude sledovat, ci sa ti dost okyslicuje krv...

matafen
2. máj 2014

Ja som rodila vo ZV pred 6 rokmi a vtedy bolo v pokynoch do porodnice, ze nechty musia byt nenalakovane a nakratko ostrihane. Ale poradila by som ti skor jednu prakticku vec - aby si sa tam dole nahladko vyholila, lebo sestricky na porodnej sale to robia teda dost nestrtne 🙂

zita19
2. máj 2014

Modrajuce nechty (cyanoza) su jednym z prvych priznakov hypoxie, nedostatku kyslika v krvi. Tento nedostatok vazne ohrozuje plod aj matku. Takze zakaz nalakovanych nechtov nie je dosledkom nedostatku estetickeho citenia zdravotnickych pracovnikov ale je v zaujme pacientov. Nalakovane nechty su zakazane pri kazdom vaznejsom zakroku v nemocnici, v niektorych nemocniciach dokonca pri kazdom pobyte bez ohladu na diagnozu. Takze neries. Maximalne priesvitny bezfarebny lak.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre