Môj bývalý mi nechce dávať rodinné prídavky

zdenkabartakova
26. feb 2022

Dobrý deň... som 7 rokov rozvedená a môj ex mi nechce dávať rodinné prídavky. Stále ich poberá on. Deti sme mali v striedavke tak, že cez týždeň ja a on víkend.

Musím to riešiť len súdnou cestou?

Uspejem na súde?

On je ten typ človeka, ktorý o spraví všetko preto, aby som prehrala.

Ďakujem

azurova99
26. feb 2022

@zdenkabartakova dala by som ho na súd, keď je taký typ človeka inak to nejde

veronikaszabova
26. feb 2022

@zdenkabartakova staci ist na UPSVAR, ukazat papier, ze deti su v tvojej opatere a zmenia ucet poberovatela.
Ziadny sud, nic.
Vyriesis to za 5min

alenah31
26. feb 2022

@zdenkabartakova tiez nechapem, ak mas zverene deti vezmi rozhodnutie a chod na UPSVaR to zmenit. Jeho suhlas fakt nepotrebujes.

lienka.7
26. feb 2022

@zdenkabartakova ako píšu zeny, na upsvar s rozhodnutím a prehlásiť na teba, detto danovy bonus ak pracuješ. Nahlásiť v praci na mzdovom, ze budeš poberať ty, jemu len oznámiť ze to budeš poberať ty, nech si to zrusi. Ako matka mas pred nim prednosť. Ak nie, daňový úrad sa s nim uz porozprava👌

ibrunova
26. feb 2022

Ak to máš písomne v rozsudku,tak to vybavíš sama na úrade.

makova333
26. feb 2022

@zdenkabartakova Kedze mate striedavu starostlivost tak je to takto: Ak je viac oprávnených osôb a spĺňajú podmienky ustanovené týmto zákonom, prídavok na to isté dieťa patrí len jednej z nich , a to podľa ich dohody.

Ak súd zverí maloleté dieťa do striedavej osobnej starostlivosti obidvoch rodičov alebo ak súd schváli dohodu rodičov, prídavok a príplatok k prídavku sa vyplatí oprávnenej osobe, ktorej sa prídavok a príplatok k prídavku vyplácal pred zverením maloletého dieťaťa do striedavej osobnej starostlivosti obidvoch rodičov alebo pred schválením dohody rodičov, pokiaľ sa rodičia maloletého dieťaťa písomne nedohodnú na zmene oprávnenej osoby.

Ak sa rodičia, ktorým bolo dieťa zverené do striedavej osobnej starostlivosti, písomne dohodnú na striedavom poberaní prídavku a príplatku k prídavku, môže si nárok na prídavok a príplatok k prídavku uplatniť každý z rodičov avšak najmenej na obdobie šiestich po sebe nasledujúcich kalendárnych mesiacov.

ibrunova
26. feb 2022

@makova333 myslíš, že sa jedná naozaj o striedavu? Cez týždeň u mamy, víkend u otca? Mňa zmiatlo aj to, že píše v minulom čase.

makova333
26. feb 2022

@ibrunova vychadzala som z toho, ze deti su v striedavke. Ale minuly cas aj mne prisiel zvlastny. Ak je striedavka potvrdena rozhodnutim sudu a stale trva, tak plati ten prispevok, co som dala. Ale ak je to inak...to nevieme, autorka musi upresnit, lebo potom sa neda radit.

zdenkabartakova
autor
26. feb 2022

@veronikaszabova niesu v mojej opatere, mame striedavu starostlivosť... Takto sme si to my dali pri rozvode týždeň ja on víkend

zdenkabartakova
autor
26. feb 2022

@alenah31 nie mame stale striedavu starostlivosť

zdenkabartakova
autor
26. feb 2022

@makova333 aha takže keď pred rozvodom poberal on prídavky tak neuspejem ani súde... Keďže sme sa žiadnom písomne nedohodli a nespomenuli sme to ani pri rozvode

zdenkabartakova
autor
26. feb 2022

@ibrunova zle som sa vyjadrila stále máme súdom potvrdenu striedavku... Takto sme si to my sami pri rozvode dali ze tyzden ja on víkend...

sense
26. feb 2022

Prídavky du pre deti, ak máte striedačku 5 dní ty à 2 on tak zrejme ti platí aj nejaké výživné. Chod sa najskôr spýtať na Upsvar

matullienka
26. feb 2022

@zdenkabartakova a kto si uplatňuje daňový bonus? Neberie to on tak ,že ty daňový bonus on prídavky?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre