Dobrý deň... som 7 rokov rozvedená a môj ex mi nechce dávať rodinné prídavky. Stále ich poberá on. Deti sme mali v striedavke tak, že cez týždeň ja a on víkend.
Musím to riešiť len súdnou cestou?
Uspejem na súde?
On je ten typ človeka, ktorý o spraví všetko preto, aby som prehrala.
Ďakujem
@zdenkabartakova staci ist na UPSVAR, ukazat papier, ze deti su v tvojej opatere a zmenia ucet poberovatela.
Ziadny sud, nic.
Vyriesis to za 5min
@zdenkabartakova tiez nechapem, ak mas zverene deti vezmi rozhodnutie a chod na UPSVaR to zmenit. Jeho suhlas fakt nepotrebujes.
@zdenkabartakova ako píšu zeny, na upsvar s rozhodnutím a prehlásiť na teba, detto danovy bonus ak pracuješ. Nahlásiť v praci na mzdovom, ze budeš poberať ty, jemu len oznámiť ze to budeš poberať ty, nech si to zrusi. Ako matka mas pred nim prednosť. Ak nie, daňový úrad sa s nim uz porozprava👌
Ak to máš písomne v rozsudku,tak to vybavíš sama na úrade.
@zdenkabartakova Kedze mate striedavu starostlivost tak je to takto: Ak je viac oprávnených osôb a spĺňajú podmienky ustanovené týmto zákonom, prídavok na to isté dieťa patrí len jednej z nich , a to podľa ich dohody.
Ak súd zverí maloleté dieťa do striedavej osobnej starostlivosti obidvoch rodičov alebo ak súd schváli dohodu rodičov, prídavok a príplatok k prídavku sa vyplatí oprávnenej osobe, ktorej sa prídavok a príplatok k prídavku vyplácal pred zverením maloletého dieťaťa do striedavej osobnej starostlivosti obidvoch rodičov alebo pred schválením dohody rodičov, pokiaľ sa rodičia maloletého dieťaťa písomne nedohodnú na zmene oprávnenej osoby.
Ak sa rodičia, ktorým bolo dieťa zverené do striedavej osobnej starostlivosti, písomne dohodnú na striedavom poberaní prídavku a príplatku k prídavku, môže si nárok na prídavok a príplatok k prídavku uplatniť každý z rodičov avšak najmenej na obdobie šiestich po sebe nasledujúcich kalendárnych mesiacov.
@veronikaszabova niesu v mojej opatere, mame striedavu starostlivosť... Takto sme si to my dali pri rozvode týždeň ja on víkend
@alenah31 nie mame stale striedavu starostlivosť
@makova333 aha takže keď pred rozvodom poberal on prídavky tak neuspejem ani súde... Keďže sme sa žiadnom písomne nedohodli a nespomenuli sme to ani pri rozvode
@ibrunova zle som sa vyjadrila stále máme súdom potvrdenu striedavku... Takto sme si to my sami pri rozvode dali ze tyzden ja on víkend...
Prídavky du pre deti, ak máte striedačku 5 dní ty à 2 on tak zrejme ti platí aj nejaké výživné. Chod sa najskôr spýtať na Upsvar
@zdenkabartakova a kto si uplatňuje daňový bonus? Neberie to on tak ,že ty daňový bonus on prídavky?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@zdenkabartakova dala by som ho na súd, keď je taký typ človeka inak to nejde