Mám si zazmluvniť lekára?

16. dec 2022

Ahojte, otázka pre tie, ktoré ste si k pôrodu zazmluvnili gynekológa. Je to výhodné, bolo to dobre rozhodnutie? Zazmluvnili by ste si takto lekára aj k ďalšiemu pôrodu, alebo je to zbytočne vyhodených 300€?
Ďakujem

gabsisi
16. dec 2022

Za mňa určite áno. Je to úplne iná starostlivosť. A asi mi to zachránilo 1.syna.

autor
16. dec 2022

@gabsisi super ďakujem 😊 bola som viac menej rozhodnutá, ale kopu žien v mojom okolí sa čuduje že to chceme platiť keď porodim tak či onak, vraj zbytočný a nepotrebný prepich 💁🏻‍♀️
Ale som rada za váš názor

tani777
16. dec 2022

Pri prvej som to neriesila,skor som si chcela zaplatit nadstandardnu porodnu salu,aby manzel mohol byt cely cas so mnou,takisto izbu po porode,nech som sama a epidural
Pri druhej som riesila praveze porodnika,lebo som zistila,ze naozaj vela zavisi od neho..mala som uzasneho porodnika,ktory ma uz poznal,vedel vsetko o tom,ako by som chcela porodit,co chcem a nechcem pocas porodu..a bol uzasny..nelutujem jediny cent,ktory som mu zaplatila,a keby sa dalo,zaplatim aj viac..naozaj som vdacna za to,ako sa ku mne spraval..
Ano,porodis tak ci onak,preco vsak nemat pri porode to,co si zelas? Porod je zazitok na cely zivot,a personal pri nom zohrava obrovsku ulohu

dankagirl
16. dec 2022

Mala som zazmluvnené aj pri vsetkych 3 pôrodoch ,aj teraz mám taký plán ,nakoľko idem rodiť cisárskym
Radšej mám pri sebe lekára ,ktorí sa o nás staral počas celého tehotenstva,pretože on má pozná

zooeynka
16. dec 2022

Za mna ma vyznam si zazmluvnit lekara iba ak chces napr. sekciu a on je ochotny ju po zazmluvneni urobit. Pri normalnom porode su to vyhodene peniaze, lekar je vzdy pritomny pri porode, pride-odide, ak je pruser tak kmita aj pri nezazmluvnenej rodicke. Ak ho chces mat zazmluvneneho kvoli dobremu pocitu tak to urob (ak prave nebude mat sluzbu a k tvojmu porodu nepride tak ti prachy vrati).

veronika3110
16. dec 2022

Je to na tebe, ja som nad tým tiež uvažovala, nakoniec som tak neurobila a neľutujem.. každý lekár s ktorým som sa stretla bol super..
ale chcem len povedat, že tento mesiac som tu citala ako baba písala že pri 1. tehotenstve mala zazmluvneneho pôrodníka.. lenže ten mal ísť niekam ďaleko na dovolenku, tak že jej zával vyvolávať porod skôr, nešlo to, lebo samozrejme ešte nebol čas a nebola pripravená, tak rýchlo urobil sekciu, zhrabol peniaze a išiel na dovolenku… takze povedala že už určite nie… myslela si že to bude super a bol to pravý opak.. možno že to tu ešte niekde nájdeš
A tiež ako vraví baba nadomnou.. keď rodíš prirodzene dajme tomu 20 hodín, tak ten lekár pri tebe ani nie je… príde až ku pôrodu a dovtedy väčšinou všetko sledujú len sestričky.. a podľa mna sa normálny lekár stará a zaujíma rovnako o ženu ktorá nezaplatila aj o tu ktorú zaplatila… v tom by nemal byt rozdiel.. ale možno som len mala šťastie

lenuska9999
16. dec 2022

Ja som mala pri druhom pôrode zazmluvneneho lekára a je to naozaj o niečom inom. Urobila by som to zasa. Celý čas bol pri mne a aj ta starostlivosť bola nadštandardná

autor
16. dec 2022

@zooeynka no neviem ako to teda je, ale môj lekár mi jasne povedal, že v prípade zazmluvnenia mi je k dispozícii 24/7.
Už teraz je to tak, že môžem zavolať aj o polnoci na súkromné číslo a je mi k dispozícii...
Po zazmluvneni to u neho funguje tak, že aj keď nemá službu jednoducho príde... Detto som si zažila situáciu kedy službu nemal, vybavoval klientky v ordinácii a hneď ako mu volala klientka, že rodí všetko nechal tak a šiel. V ten deň vybavil len naozaj dôležité prípady a všetky bežné prehliadky a pod sestra presúvala na ďalšie dni.
Takže si nemyslím že sa to dá využiť len keď ma službu..
Áno platím si súkromného lekára kde poisťovňa neprepláca nič, možno aj preto tieto extra služby ťažko povedať

dankagirl
16. dec 2022

Podobne

queen_mary
16. dec 2022

Ja by som bez svojho zazmluvneneho lekara nerodila. Ja som mala svojho, k dispo 24/7 na sukromnom cisle. Smskovali sme si vysledky "pasov", pytal sa ma ako sa mam a podobne. Vyhodou bolo aj to, ze som nemusela cakat v rade na vysetrenia, ak som nahodou mala poradnu v nemocnici (vacsinou u nho v ordinacii sukromnej). Len som mu napisala ze som tu a hned si ma zobral, ked som bola hospitalizovana tak ma osobne kontrolovat vzdy ked tam bol - o dalsie 2 baby na izbe lekari kolkokrat okrem rannej vizity ani nezakopli. Celych 6 hodin porodu sa pri mne motal a kontroloval ma. Prisiel ma skontrolovat aj ja sestonedelie. No proste takuto starostlivost a taky porod chces 😀

queen_mary
16. dec 2022

@veronika3110 preco si ho zazmluvnovala, ked vedela, ze ma ist na dovolenku? 😀 a preco ho nezrusila, ked jej chcel vyvolat porod pred terminom? 😀 zasa nechalem taketo zeny. Trosku rozum zapojit niekedy treba.

damianko2410
16. dec 2022

Ja som mala 2 krat a spravila by som to znova.uplne iny pristup ina starostilovost.aj mna moja svagrina odhovarala no ona mala dohodnuty cisarky rez teda jej bolo jedno a kamaratka memala prisla v noci a dr ju pozosival tak,zwe skoncila na plastike je to smutne lebo oni maju svoj plat,no je to realita.

kubjatka
16. dec 2022

Ja som nemala a tiež neľutujem, vsetko prebehlo v pohode. A čo sa týka dostupnosti 24/7, to je super, ale napríklad kamoška tiež mala zazmluvneného lekára a praskla jej voda 3 týždne pred termínom a pán doktor odcestovaný, takže úplne by som sa na to nespoliehala.

zooeynka
16. dec 2022

Vies co realita moze byt rozna - ja som si zazmluvnila lekarku pri 2 porode(lebo som chcela sekciu), vsetko dohodnute. Rano som jej pisala smsku ze mi zacinaju kontrakcie a idem do porodnice a ona mi odpisala ze je doma s covidom. Takze tolko k zazmluvneniu a jeho dostupnosti 24/7.

queen_mary
16. dec 2022

@zooeynka tak ale 100percentne nemas iste nic. Ani to, ze odletis na dovolenku, za ktoru si zaplatila 5000eur. Ale to su externe okolnosti ktore neovplyvnis, napriklad ten covid. Ja som si lekara zazmluvnovala uz s tym vedomim, ze.ma asi nepride odrodit, ked si dolame rebra na lyzovacke.

Kazdopadne myslim, ze je to skor o tom pocite, ci sa zena lepsie citi, ked ma urcitu nadstandardnu starostlivost. Ja som sa citila ovela lepsie, ked som taku mala, niekomu to netreba.

gabsisi
16. dec 2022

No poviem ti ....toto mám vraveli ak kamaráti a ich bábo už dva týždne kriesia na JISke. Rodila cez víkend a ...celé zle. Pri druhom už budú vedieť. Verím že všetko dobré dopadne. Áno 300€ je dosť, ale zdravie tvoje a dieťatka je omnoho viac.

nikuus12
20. dec 2022

Ak Ti to pridá na pohode určite áno. Ak nebudú komplikácie prirodzene porodí každá žena aj doma. Ja som nemala zazmluvneného lekára, rodilama PA a od príchodu do porodnice to celé trvalo len 53min.Manžel sa ledva stihol obliecť. Pôrod bez epi a nástrihu, nádherný zážitok. Ja som bola od začiatku nastavená, že sú to odborníci a budú sa o mňa astarať, lebo každý chce aby domov šla zdravá mamička a zdravé babätko. Čo téma to zážitky od negativnych po pozitívne, aj prežívanie každej ženy je subjektívne, takže čo ja beriem ok iná by sa už sťažovala a naopak. Hlavne si urob tak, aby si mala psychickú pohodu a dôveruj bábätku. Dúfam, že Tvoje tehotenstvo je nekomplikované a čoskoro uvidíš svojho drobčeka. Držím palce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre