Ahojte. Chcem sa poradit. Rozmyslame s mm, ze si k mojmu druhemu porodu zazmluvnime doktora. Oplati sa ale.zazmluvnit si doktora o ktorom viem len z pocutia, ze je dobry a on mna ani ja jeho nepoznam? Ci to ma skor zmysel pri zazmluvneni mojho gynekologa co ma vedie cele tehotenstvo? Kolke ste si zazmluvnili doktora len na odporucenie niekoho bez toho ze by ste ho osobne poznali a boli ste spokojne?
@evittam Ja mam napr. za sebou 2 porody, jeden bez a druhy so zazmluvnenym lekarom a viem to teda porovnat 🙂 Lekar, ktory ma akurát sluzbu a vidis ho prvy krat v zivote, ma v pazi tvoj porodny plan (napr. to, ze nechces nastrih, medikamenty a pod.). Ak mas dlhy porod, tak sa pri tebe vystriedaju aj 3 lekari (moj pripad, u niektorych rodiciek mozno aj viaceri), co napr. pre mna bolo velmi neprijemne. Pri druhom porode som mala "svojho" porodnika od zaciatku porodu najskôr na telefone, on ma potom prijimal v porodnici, len on ma vysteroval, on bol pri mne do konca porodu a tiez po pororde ma chodil kontorlovat aj "nad ramec", porozpravat sa, prebrat vsetko mozne okolo hojenia, dojcenia a pod., nielen ze kuknem a zmiznem....
@seahorse27 Tvoja skúsenosť a v poriadku. Ja mám s oboma pôrodmi len tú najlepšiu skúsenosť a nemala som nikoho zazmluvneného - a nie je pravda, že každý lekár ťa má v "paži" , nechcela som nástrih (samozrejme ak nebude nevyhnutný) - nemám nástrih, malého mi hneď priložili, so všetkým som bola max.spokojná....Pri druhom pôrode to bol akútny CR ale aj tam nemôžem povedať nič zlé - práveže lekár bol ten najlepší z celého personálu..... 😉 Ale každý podľa seba. Ja som si radšej zaplatila nadštandardnú izbu ako pôrodníka.
@evittam Netvrdim, ze kazdy lekar ta ma v pazi, ale su aj taki. Ono je to cele o stasti a ja som sa na nahodu spoliehat v ziadnom pripade nechcela. Aj ja som mala nadstadardnu izbu a teda aj celkovy pristup ku mne od lekara az po sestricky bol nadstandardny 🙂
@seahorse27 Aj v mojom prípade to isté. 😉
@dandas ja som sla takto na operaciu k doktorovi na sukromnu kliniku, o ktorom som vedela len z pocutia, ze je dobry. Vsetko bolo super, presne tak ako pisali v recenziach (pristup aj odbornost). Po tejto skusenosti by som znova sla k doktorovi, ktoreho osobne nepoznam (pokial viem, ze je vo svojom obore spicka). 😉
@evittam
@seahorse27 ...prvy porod som nemala zazmluvneho lekara a mala som stastie na dobru doktorku...ale velmi som.krvacala a nevedela to krvacanie zastavit...mozno preto ze bola.mlada a.mala.menej skusenosti...a potom som.mala potrat a tiez som skoro vykrvacala plus som natrafila na velmi neprijemneho doktora...hoci to v oboch pripadoch dobre dopadlo...manzel je skor.zato.aby sme uz neriskovali a teraz si doktora zaplatili, ...aj mne sa to.zo.zaciatku zdalo ako. vyhodene peniaze...ved je to jeho praca ale na druhej strane naozaj stoja tie peniaze zato riskovat to ze sa napr mne nieco stane a potom uz bude neskoro...proste rozmyslam.ze radsej naozaj obetovat tie peniaze a vediet ze idem k dobremu odbornikovi ktory sa o mna aj dieta postara aj ked zarucit sa neda nikdy vsetko na 100%...preto rozmyslam.nad zazmluvnenim...ale napr aj ten co ma prijimal po potrate ma povest nevludneho doktora a jeho uz fakt nechcem stretnut, dokonca ma.na.svedomi aj jeden zbabrany porod, nasledkom coho je postihnute dieta... bojim sa spoliehat na nahodu a stretnem tam.napr.jeho
@dandas Ja som presne kvôli urcitym lekarom, s ktorými som mala nie velmi dobru osobnu skusenost, isla rodit do iného okresu a zazmluvnila som si pre istotu lekara podla referencii z netu, pretoze som tam naozaj nikoho nepoznala. Podla mna to nie su vyhodene peniaze...hoci nam ich zhodou okolnosti nemocnica vratila, pretoze som rodila pocas jeho sluzby, cize nemusel kvôli mne extra prist. Ja som o tom nechcela ani pocut, lebo sa mi naozaj venoval pred pôrodom aj po nom, alo on sam na tom trval a vlastne nam to aj sam vybavil. Iba som oci otvarala, ze taki ludia este existuju...
ako pise @seahorse27 zazmluvnenie porodnika nie su vyhodene peniaze. Zmensi to stres okolo porodu (naplanujes si ho ako chces). Pri takej dolezitej veci (kde ide o zdravie) nechod na nahodu.
@dandas ja som sa pri druhom rozhodla nespoliehat na nahodu pretoze to co som zazila pri prvom si uz neprosim. Pri druhom som vedela kto ma odrodi, chodila som k nemu posledny mesiac, takze nebol neznamy a CR mu spravil tak, ze jazvu ani nevidiet. Este aj pri sekcii srandoval, co mi velmi pomohlo 🙂
No, dievčatá ale aby sa vám nestalo aj to ako trom mojim kamarátkam - mali zazmluvnené, všetko dohodnuté, zaplatené a "hups" a lekár nemohol prísť alebo nestihol......A to, že sa stane niektorému lekárovi niečo a poškodí tým pacienta -chápem a nezastávam sa ich - ale tiež sú to len ľudia a stane sa..bohužial - a teraz je možno odborník a dobrý lekár za nulu....
@dandas ja som porodnika zazmluvneneho mala a nelutujem. Rodila som od stredy do soboty a bola som rada, ze o mne rozhodoval len on, cely cas bol k dispozicii. Robil mi hamiltona, informoval ma o vsetkom co sa ide diat, po porode za mnou kazdy den prisiel, kontroloval sitie, robil sono.... Pre mna to bolo najdolezitejsie, ze som pre neho nebola cudzia, uz pred porodom poznal moju anamnezu..... Je mi luto, ze tentokrat pri nom rodit nemozem, pretoze zmenil nemocnicu.....skoda, ale aj tentokrat si vyberiem a zazmluvmim lekara
@cecil36 Ok, otázka pohľadu - to čo sa stalo nezazmluvnenému lekárovi sa mohlo stať aj tomu zazmluvnenému. Áno náhoda je blbec, ale nejaká častá náhoda, keď aj všetky moje kamarátky, známe a rodinné príslušníčky nemali žiadne problémy pri pôrode a boli max.spokojné aj bez platenia. Ale ako som už napísala je to každého osobná vec čo spraví a prečo. 😉
@evittam no vidis, keby nemam zle skusenosti, trvdim to iste co ty. Kedze ich mam a moje dieta si to kruto odnieslo, tak na nahodu nic nenechavam. Ano, vybrala som si odbornika s dlhorocnou praxou doma aj v zahranici a nerezal ma niekto kto si robi prave atestaciu z gynekologie. Co myslis, u koho je väcsia pravdepodobnost, ze nieco poserie ( aj nechtiac, pre malo skusenosti)?
K svojmu lekarovi som chodila az do konca tehotenstva oba razy, teda do 40tt. Porod som nemala zazmluvneny s nikym, podla mna to vobec nema vyznam. Ak si na porod dobre psychicky a fyzicky priravena, staci si len vybrat dobru porodnicu, ktora ma bezny standard vyssi ako ine nemocky, teda baby friendly. Potom je to u len na tebe, ziaden lekar to za teba neodrodi, ci je zaplateny alebo nie. Ja som mala oba porody take, zeby som sla kedykolvek zas, prvy bol dokonca koncom panvovym a druhe bejby malo vyse 4kg a ziaden zaplateny lekar. Bolo to skvele.
@korytnacka7 a rodila si v trnavskej? Mozem sa spytat u koho?a fyzicky si sa ako pripravovala chodila si na predporodne cvicenia alebo si cvicila s epinom?
@seahorse27 dakujem za tvoju skusenost ☺
@whitecat666
@cecil36
@seahorse27
@jvlo ...dakujem moc pomohli ste mi baby ☺
@dandas Takže ty si nepotrebovala radu ale len "potľapkať" po pleci a "odobriť" si, že si toho lekára máš zaplatiť. No to si nemusela písať sem na MK, stačilo sa pozrieť do zrkadla a povedať si "áno chcem si zaplatiť lekára". Veľa šťastia želám nech aj príde, prípadne stihne prísť a dopadne všetko tak ako má. 😉
@evittam ...je dobre ze existuje aj take pripady kedy boli maminy spokojne aj bez zazmluvnenia, je super ked sa da natrafit aj na takych doktorov...zial je aj vela pripadov ked to dopadne horsie, vid vela skusenosti inych mamin, hoci.kazda z nas dufa ze jej sa to nestane, stava sa to...ale som rada, ze teba to obislo...bodaj by bolo stale viac takych spokojnych mamin...a my ostatne radsej sa zatial asi spolahneme na "vacsiu istotu" ak sa to tak da nazvat...najma po prvych skusenostiach 😞...a preco si neporadit ked su tu uz maminy aj so.skusenostami co sa tyka.zazmluvnenych lekarov...
@dandas Veď v poriadku. Len si si vlastne odpovedala sama a to je celé. A ako som už napísala - našťastie nepoznám žiadny prípad kedy by žena nebola spokojná - a to ich poznám teda že dosť, ale nevadí ak sa budeš cítiť lepšie tak tvoja vec - len tiež ako som už tak isto napísala - nemôžeš sa spoľahnúť ani na toho zazmluvneného. To je všetko.
@evittam nie...maminy mi pomohli svojimi skusenostami lebo ja nemam skusenost so.zazmluvnenym lekarom a ani ty nemas....cize hladala som take maminy ktore mi vedia o tom napisat nieco.blizsie...a napr aj
@seahorse27 mi pomohla tym.ze to vie porovnat nakolko.ma.skusenost aj so.zazmluvnenym aj s nezazmluvnenym...ale ak masa j ty osobne skusenosti so.zazmluvnenym doktorom...sup sem.s nimi...potesim sa dalsim skusenostiam 😉
@dandas No nie ja osobne, ale moja blízka kamarátka - dokonca 2x - prvýkrát neprišiel - už neviem prečo a druhýkrát nestihol a ani peniaze v oboch prípadoch nevrátil - ďakujem pekne za takého zazmluvneného lekára - a krásne porodila bez komplikácii oba razy..... s nezazmluvneným lekárom - koľké prekvapenie....😉
@dandas ahoj... Moj doktor nanestastie porody nerobi, takze som si k porodu zazmluvnila lekara a to z viacerych dovodov... 1. Porod cisarskym - vtedy je podlamojho lepsie vediet kto ta bude rezat, teda mas istotu ze je to lekar ku ktoremu si chodila do poradne pred porodom, cize pozna celu tvoju anamnezu. 2. Vyhoda zazmluvnenia lekara je , teda aspon u nas v porodnici, ze zaplatene klientky mali prednostne vysetrenia, boli sme objednavane na cas.
Pravda ale je, ze ak by som nemala indikovany cisarsky, a rodila by som prirodzene, a moj zaplateny doktor by bol mimo, nemocnica by mi po porode vratila peniaze... Toto ale si myslim ze maju porodnice rozne, preto sa treba informovat vopred. Ja keby idem rodit, opat si platim lekara. Starostlivost bola niekde uplne inde, chodil ma kontrolovat a musim povedat ze zakrok urobol naozaj profesiobalne. Tolko zamna.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@dandas Ja som tak mala porodnika - nepoznala som ho vôbec. Len podla referencii som si ho vybrala a bola som neskutocne spokojna, Vsak potom sme sa spoznali, lebo posledny mesiac som k nemu chodila so poradne. Moj obvony gynekolog k pôrodom nechodi, takze takuto dilemu som nemusela riesit.