Baby som v nemocke koli prenasaniu, nastupila som tu par dni po prenasani lebo moja dr ma poslala aj ked v nemocke sa im to zdalo skoro nechali ma tu, odvtedy mi dali uz tri krat oxitocin a tri krat tabletu zo spodu na vyvolanie pôrodu a nic nezabralo, nemam kontrakcie, nemam ziadne problemy....tp mi upravili iba na ten podla menzesu co som uz 11 dni po termine a este nejaky podla sona co som 7 dni po ( prvy termin od mojej dr do uvahy neberu - ten som mala v maji) ked sa pytam ze co sa ide diat tak mi hovoria skoro kazdy den sekcia ktoru odlozia daju mi stale tabletu zo spodu lebo babo vraj tlaci ale otvarat sa neotvara.. a moja otazka znie, mam tu ostat a lebo sa vziat a skusit inu nemocnicu, daju mi ten zaznam odtialto nejaky ak sa rozhodnem odist inde., ci to vsetko budem musiet absolvovat odznova ???
no ja si myslim ze nejaku prepustaciu spravu vystavuju aj pri reverze...ze ak sa rozhodnes odist, nieco ti musia dat
Fuha,natahuju ta teda,mozno ked pohrozis odchodom,veci sa pohnu🙂
Aj ja som prenášala, este ti môžu urobiť "hamiltona" otvoria ta nasilu. Najdôležitejšie su odozvy srdiečka bábätka, vela štastia
Ešte si neporodila???????????
pohrozit im treba urcite.. oni sa zvyknu rozhybat, ked sa povie slovo reverz, prepustaciu spravu davaju urcite aj pri takomto odchode.. ale myslis, ze by pomohol odchod do inej nemocnice? co ine by urobili inde? teda, ak nezabera oxytocin a ani tabletky a neotvaras sa, tak inde ta mozu tak rovno poslat na cisarsky
Este ti mozu skusit prasnut plodovu vodu, mozno este den-dva to budu skusat, dolezite su odozvy srdca dietata a prietoky
@samara9 najdôležitejšie sú odozvy dieťatka, ak by niečo nebolo v poriadku tak by s tebou určite niečo robili 😉 no pravdu povediac niekedy treba tým naším doktorom pohroziť....
Ja som tiež ležala v nemocnici, ale mne odtekala za týždeň plodová voda a nič so mnou nerobili, akurát ma napchávali liekmi, vraj aby som nedostala od spodu infekciu. Keď som sa doktorky na vizite spýtala či sa ešte dostanem domov pred pôrodom, tak že nie a v ten deň sa aj rozhýbali a skúsili mi dať oxytocin, no zabral až po 10 hodinách
@samara9 Mne robili Hamiltonov manéver pri oboch pôrodoch a porodila som do pár hodín... 😉
súhlasím s pribinak, že máš možno zle vypočítaný termín....nestalo sa raz, že z prenášaného bábätka narodeného cisárskym rezom sa stalo zrazu nedonosené...prepichutie plodových blán môže bábätku dosť uškodiť a zvýšiť rôzne riziká...ak je maličké v poriadku a aj Ty, proste stačí čakať...možno by si sa mohla skúsiť dohodnúť tak, že Ťa pustia domov a každý deň budeš chodiť na kontrolu, ak to nemáš veľmi ďaleko...domáce prostredie je pohodovejšie a podporuje prirodzené procesy
@samara9 to je presne ako moj porod. Kde si? Ja som mala vraj stale ok placentu aj dost vody tak sa neponahlali, ale nakoniec bola taka zelena voda, ze si sestry este tri dni okolo mna sepkali, ze "to je ta s tou hnusnou vodou". Neviem ako, ale myslim, ze sa da ta voda nejak skontrolovat, tak o to by som dnes poziadala.
@samara9 este nic?
inak ak nemas problem s cisarom, tak tam na nich nabehnite aj s muzom a nech ti ho urobia.. nechapem tie snahy niekedy, uprimne, porodit "prirodzene" a dlavit do zeny tabletky a oxytocin a robit hmaty a pichat vodu.. to tie nervy su pre babo lepsie ako operacia? neverim..
inak, mne napr hamilton neurobil nic, jedine co to strasne bolelo a potom som krvacala ako svina celu noc (urobila mi ho potajomky dr na prijme den pred planovanym cisarom, ze to bol hamilton som sa dozvedela o dost neskor a gyn mi to aj potvrdil, ze som to mala v prepustacej sprave)
aaa nesuhlasim s nazorom vyssie, ze z prenasaneho dietata sa po cisarovi ukaze, ze je nedonosene.. az tak tragicky by som to nebrala, ja som podla ovulacie (vedela som den, kedy sa nam podarilo) vedela, ze mam rodit prvy augustovy tyzden a oficialny termin som mala 27.7., planovany cisarsky mi urobili 22.7. a maly mal skoro 4kg.. keby sa cakalo do terminu, tak za prve sa nedockaju, lebo by to nevydrzali a zacali by porod spustat a za druhe to dieta by bolo ako slon
@nicolle21 ver mi, ze akekolvek pokusy pred sekciou su menej skodlive, nez operacia. Cisarsky rez je velka brusna operacia, so vsetkymi jej rizikami a nasledkami pre mamu aj dieta, preto sa jej lekari snazia vyhnut. Uznavam, ze je obcas potrebna, ale robit to len kvoli tomu, ze mamicka je nervozna? Ak ma vsetky ozvy a ultrazvuky v poriadku?
Ale autorke naozaj nic nebrani ist do inej nemocnice, ak sa jej postup lekarov nepozdava. Je samozrejme mozne, ze sa mylia. Treba dat na svoju intuiciu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@samara9 no prakticky by odist mohla...