Prosím Vás,ked začnem rodiť mám ísť priamo na príjem a oni ma pošlú do pôrodnici alebo sa tam zapisuje do predu?Ja absolútne neviem 😀
ked ta chytia kontrakcie ,alebo ak ti odtečie voda chod rovno do pôrodnice na príjem 🙂
a u nás su dva pôrodky to si nemožem vybrať do ktorej chcem ísť?
mozes si vybrat do ktorej chces ist..😉
aha mne nikto nepovedal tak som nevedela 🙂
@doliva ty si si nevybrala svojho pôrodníka, resp. nemocnicu? neviem, možno sa veci zmenili, za mojich tehotenských čias to bolo tak, že do cca 7. mesiaca sa chodilo ku gynekologičke a potom sa prešlo k vybranému pôrodníkovi a keby prišiel pôrod, tak idem do tej pôrodnice, kde on pracuje... samozrejme nemusí mať službu a ak nie je zazmluvnený, nemusí k pôrodu prísť a zastúpi ho kolega, ale bude mať k dispozícii moju zdravotnú dokumentáciu súvisiacu s tehotenstvom a teda bude hneď vedieť, že mám napr. vysoký tlak alebo iné problémy a môže podľa toho lepšie reagovať... základné veci sú samozrejme aj v tehotenskej knižke, ale predsa len...
ale celkom určite ťa zo žiadnej pôrodnice nepošlú domov, lebo tam nepatríš podľa bydliska alebo podobne 😉
a ty si nechodila na poradne,mala si byť poučená od svojho gyn.a ak nevieš určite ho kontaktuj...
@doliva u nás je to tak ,že ak si v termíne chodíš ku svojmu gyn. už sa nechodí od 36 týždňa a ak preťahuješ tj.neporodíš v termíne pošle ťa na poradňu do nemocky a tam si ťa odsledujú ...určite vieš kam pôjdeš rodiť,ak ťo nateba príde pôjdeš na príjem na pôrodnicu ,nemusíš si žiadneho gyn.vybavovať odrodiť ťa musí každý....takže kľúd a užívaj si posledné dni tehu...
@doliva Pozeram,ze si okres PO... rodila som sice skoro 2r dozadu ale od 9.mes.nas automaticky poslal gynekolog do nemocnice. Vybrala som si novu v monobloku tam som chodila na CTG a potom rovno na prijem k nim.. Som prekvapena ze ti to tvoj gynekolog nepovedal... tym padom o tebe maju vsetky udaje a ked prides rodit rovno ides na prijem..
Volakedy sa chodilo posledny mesiac do nemocnice na poradne.uz to je zmenene.do nemocnice porodnice (ak su neni ziadne tehotenske komplikacie) ta poslu na den terminu porodu.pozrie ta nemocnicny gynekolog a ten ti povie viac..... Tak to bolo u nas minuly rok
no u nas sa ide na prijem ked je pracovna doba, mimo pracovnej doby rovno do porodnice tam ta budu prijmat...bolo by si to zistit priamo tam ked budes na kontrole alebo sa opytat svojho gyn 🙂 ja som bola tiez za blbu som sa pytala mojej dr 😀 drzim palceky nech to dobre dopadne a nech ste zdravucki obaja 🙂 a hlavne dyyyyyyyyychaj 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@doliva Na príjem.