Mali ste niektorá pôrod vo Výškove?

nikita34
15. aug 2019

Ahojte maminy, chcela by som sa spýtať či ste niektorá rodila vo Výškove v Čechách? Nakoniec som sa rozhodla pre túto nemocnicu, keďže som počula, že poplatky si rieši nemocnica s poisťovňou a nič okrem poradne a nadštandardu sa neplatí. Máte niektoré skúsenosti s touto nemocnicou? Prípadne aké ste mali pocity so zdravotným personálom ? 🙂 Ďakujem za odpovede ❤️

womandarinka
13. sep 2019

@nikita34 tiež som si ju vybrala pre druhé budúce bábo. Daj potom vedieť ako si dopadla. Ja som si tu čítala k vyskovu nejaké staré diskusie (skús pozrieť)

miky132
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikita34
autor
9. dec 2019

@miky132 ďakujem ale ja už mám 2 mesiace po pôrode 🤗

juliet86
10. dec 2019

@nikita34 a ako si bola spokojna? napises skusenost/radu?

nikita34
autor
10. dec 2019

@juliet86 tak ja som bola spokojná veľmi 🤗 posledný mesiac som tam chodila na monitor a na poradne (tie sa platia, vychádza to nejakých 24€) sestričky aj doktori veľmi príjemný, na všetko odpovedajú s úsmevom nech sa spýtate čokoľvek. Pri pôrode sme boli sami s manželom a pôrodnou asistentkou nikto iný tam nebol. Box sme mali ten menší (majú tam jeden väčší s vaňou), p.a. nás nechala samých a keď sme potrebovali stačilo na ňu zakričať a prišla. Ja som chcela prirodzený pôrod (žiadne nastrihovanie ani epidurál). Jedine čo mi prepichovala plodovú vodu, keďže nepraskla a ja som mala silné kontrakcie. Potom nás nechala samých a keď už išlo na tlačenie, manžel ju zavolal a ona mi dala na výber či chcem rodiť na kresle alebo na žinienke. Vybrala som si žinienku (bolo mi to pohodlnejšie ležať). Ležala som na boku p.a. ma celý čas upokojovala, že je všetko na dobrej ceste a za chvíľu bude malý vonku. Žiaden nástrih mi nerobila, len z vonku šitie. Čo sa týka starostlivosti po pôrode nemám jedného zlého slova. Ja som si zaplatila nadštandard, kde som bola hneď po pôrode presunutá. Lekári aj sestričky klopali na dvere než vošli dnu, jedlo nosili na izbu, návštevy boli na izbe takže super 🤗 Malého som mala odzačiatku pri sebe a keď ho niesli niekam na vyšetrenie, tak mi povedali presne čo mu budú robiť a či s tým súhlasím. Takže ja určite odporúčam Výškov 🤗

juliet86
10. dec 2019

@nikita34 to znie velmi pekne. ja mam obavu z dochadzanie... zo stihania z falosnych poplachov. byvame v bratislave. a mam dojem ze tu sa mi ziadna z moznosti nijak extra nepozdava 🤣

juliet86
10. dec 2019

@nikita34 gratulujem ku krasnemu porodu kiez je take cele materstvo a ste zdravi!

nikita34
autor
10. dec 2019

@juliet86 ja som z Malaciek mali sme to cez deň tak hodinu a pól cesty záleží podľa zápchy na diaľnici. Ale rodila som v nock takže sme boli v nemocnici za cca 40 minút. V bratislave som rodila v ružinove pred 3 rokmi a už nikdy viac. Preto by som sa rozhodla znova radšej pre Výškov🤗

womandarinka
11. dec 2019

@nikita34 jej tak to je super, znie to fakt výborne. Ja sa tiež bojím len kvôli tej ceste cii to nie je ďaleko

womandarinka
11. dec 2019

@nikita34 a poisťovňa ti to preplatila v pohode?

nikita34
autor
11. dec 2019

@womandarinka ak to máš ďaleko tak skús pozrieť Břeclav. Tú si tiež veľmi pochvalujú, len tam si musíš hradiť všetko sama a potom si to dať preplatiť. Vo Výškove si všetky platby riešili priamo s poisťovňou čo sa týka pôrodu a hospitalizácie (ja mám Dôveru). Áno bola som v poisťovni a tam mi dala papier, ktorý som vypísala, priložila som k tomu doklady o zaplatení a poslala do Dôvery 🙂

juliet86
11. dec 2019

@nikita34 dakujem za info

borkalet
29. feb 2020

Ahojte, ako je to s prijatim do nemocnice? Som z Martina a do Vyskova by som chcela ist rodit. Mozem prist okolo terminu porodu, alebo musim cakat, kym sa porod spusti a trpiet v aute a letiet do Vyskova?

nikita34
autor
29. feb 2020

@borkalet ahoj zavolaj do Výškova do nemocnice a spýtaj sa na poradne. Ja som chodila každý štvrtok mesiac pred pôrodom na poradne. Keď im zavoláš ony ti poradia. Sú tam veľmi ochotné sestričky 🙂

ajka0207
29. feb 2020

@borkalet ak sa mozem opytat co ta odradza od porodu v martine?

borkalet
2. máj 2020

@ajka0207 No uz nic, lebo mala sa vypytala skor, tak som nemala na vyber 🙂

ajka0207
2. máj 2020

@borkalet a ovela skor? Cize nakoniec si rodila v martine? Uz v case karanteny? Ste v pohode ty aj babo?

meg_junova
13. aug 2022

@nikita34 ahoj, kde si nakoniec rodila? Alebo rodil tu niekto vo Výškove tento rok??

miky132
13. aug 2022

@meg_junova ja vo februári

meg_junova
14. aug 2022

@miky132 Jeeej super ✌️ a koľko si mala cestu prosím ťa, ak sa môžem opýtať? Stihli ste? Tak strašne som sa chcela nieco opýtať, keď som včera večer zaspavala, ale zabudla som 😅🙈🙈🙈 Ešte ma napadlo, ako je to tam s poradnami a s epi poučením? Tiež sa tam chodí len raz a to v deň príchodu do nemocky ? A ostatné poradne sa absolvujú na SR?

meg_junova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
meg_junova
14. aug 2022

@miky132 @meg_junova ešte mám otázku, niekde na nete som citala, že jedna maminka prišla do Breclavu s kontrakciami, ale že ešte to nebolo na príjem, že ju ešte poslali preč, tak predychavala niekde v reštaurácii a potom že išli k nejakému rybníku. Tak sa bojím, že keď budem rodiť v zime, že nás pošlú niekam von 🙈 a ja sa budem trápiť niekde v aute a čakať možno aj niekoľko hodín, kým ti bude v štádiu "na príjem" do nemocky. Nemáte niekto takúto skúsenosť, však?

nikita34
autor
14. aug 2022

@meg_junova ahoj, rodila som vo Výškove, v októbri to budú 3 roky

modro_zelena
12. sep 2022

@meg_junova ahoj. Vidím že je tu diskusia ohľadne Breclavi, medzičasom sa dostali nejaké info k tebe? Mna to tam tiez ťahá, som z Ba, len neviem ako je to s poradnami. Ty si to ako u seba vyriešila? Pôjdeš tam teda rodit?

meg_junova
12. sep 2022

@modro_zelena ahoj, mozeme si napisat cez RP? mozeme aj cez whatsapp, vymenit si info 🙂 Este som nevolala do poradne, som len 31t 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre