... ženy a toto si naozaj ešte stále necháme ???
Fuha tak to si neviem predstaviť žeby mi dal Dr facku iba ak pri oživovaní to som dostala aj ja od sestričky keď som odpadla cestou zo sprchy inak pokricala som si poriadne a Dr so sestričkou milé zlate žeby mi mali dať facku
" bude hic Cecilko "
Odporucam ist si pozriet dany dokument ... je nehorazne aby sa v 21 storoci niekto takto spraval nech sa dana zena/ rodicka spravala akolkovek hystericky... a ked nebudeme poukazovat na praktiky v statnych nemocniciach nikdy nenastane zmena a vzdy sa budeme v porodniciach citit ako dobytok...
Presne tak,keď je žena hystericka,prestane spolupracovať a dieťa sa môže udusit,tak radšej ju prebrať do reality,hoc aj fackou.Dieťa sa môže vážne poškodiť a keď je po všetkom aj žena,ak je normálna,tak uzná,že to bolo pre dobro veci🙂 inak som úplne proti fyzickému násiliu,ale v tomto prípade kvitujem;)
@misinka26 pocuvaj, prepac, ale o co ide vlastne? Ved si tam nebola, nevies co sa tam dialo, mozno vdaka facke, zije dieta, nie je poskodene, nemaju komplikacie, preco sa stale musi utocit na zdravotnictvo, ked velka vacsina zien napr. z UK ide rodit domov, do tohto dobytcinca? Nie je to uplne ok, to je jasne, ale zase uganda to nebude, vsakze, vzdy je toho vela co menit, ale aj od seba podla mna.
Neverim tomu ze sa toto naozaj stalo! Je to podla mna zvelicene len aby to malo uspech
@misinka26 ale tu ide o to, ze mna nikto nijak fackalne ani inak neusmernoval. A v nemocnici som bola a rodila. Chapes.. takze preto pisem "nezovseobecnovat". Keby sa to stalo asi by som porozmyslala preco, ci to bolo nutne.. ak ano, chapem to. Pocuvaj, chlapik dostal porazku a lekar mu v garazi vrtackou navrtal lebku, uvolnil tlak; chlap prezil. Niekedy si to vyzaduje take sposoby. Ja sa po skusenostiach s precitlivelymi mamickami z porodnice vsak vobec necudujem tejto hysterii 🙂
@maciatkolulu o co mi ide... lekar sa verejne priznal, ze fackal rodicku pri porode a my mu mame este k tomu pogratulovat??? Nik nema pravo nech uz sa cokolvek deje fackat ineho!!!! Uz chapem preco sa nikdy nic v porodniciach nezmeni lebo tot vzorka pozostavajuca zo zien sa k takemuto spravaniu este aj prikloni... neverim...
@misinka26 určite tam nefackajednu za druhou,ale teda zažila som pri pôrode,ako tam jedna žena vyslovene vrieskala,vôbec nevnímala,nestačila,hovorili jej,nech tlačí a dýcha,a ona len vrestala,tak čo s takou?? A dieťa vyberali zvonom,pridusene,možno keby ju prepleskli,spamätala by sa a dieťa mohlo byť ok.A viete kto bol vinný?? Lekári! Lebo ona bola mimo.
@lucinocka aj ja som to pocula..a le vezmi si tak. ze napr , upadnem do soku ( uz som tak bola po autonehode ) nastastie fackat ma nemuseli ... ale aky reflex by to bol ak by mi vtedy dal niekto facku a ja by som mu sfleku dala na obranu tiez , nejakemu zdravotnikovi .... celkom slusna scenka by z toho bola 😅
btw . fackanie je v mode, nie len na porodnickom .. same zdravotne asistentky a sestry to tu iste potvrdia.... mne ked sa s tym iste osoby z tohto fachu chvalili,sa mi zaludok pretacal
@misinka26
Mne keby lekar dal aj zo 4 facky,len preto lebo namiesto tlacenia kopem nozickami,tak stichnem a robim to co mam.
Po porode by som sa este isla podakovat a ospravedlnit sa.Urcite jej nedal lekar facku za to ,ze kricala od bolesti.
Niekedy nas aj v skole trestali a myslim,ze to este bola era tak trochu slusnych ludi.Aj napriek tomu,ze nas ucitel trestal mali sme pred nim respekt a do dnes im dakujem, ze za kazde sakrede slovo ma tahali za usi a poslali na chodbu.( uska mam napriek tomu malicke a skaredo uz nerozpravam )😝
A k tej teme ze lekar mal otvorene dvere?? Tak kua preco ich nikto nezatvoril ??????
@misinka26 stale nerozumiem,co teda mame robit? Ja som.bola spokojna aj s pristupom aj konanim lekarov....tak co mam riesit,hladat vkuse nieco,vie si vobec laik predstavit,co tam.maju denne???? Ake stresy,tlak a pod,kazda rodicka vidi samozrejme iba seba,ale tak treba na to mrknut aj z druhej strany...
podla mna je to take prefackanie, ked zena odpadava. ale pocula som toho lekara v tom clanku a vyzera na dobreho primitiva...
@maciatkolulu presne tak. Magori sa vzdy najdu, ale to vsade aj tu medzi nami mamickami :D proste tak to je, ale pre jedneho nepojdem pochodovat proti lekarom, ja mam len dobre skusenosti klop klop, a keby mi daju facku v nejakom soku pri porode tak sa veru nenahnevam, zivot dietaza je mi prednejsi ako hrdost :D ale ja som mala
Okolo seba super ludi. Ked som ricala na pol mesta pred koncom pprodu sice sa chytali za hlavu asistentky, ale nezazlievam :D mna to vsak fakt bolelo, tazko som rodila... uzka panva atd, nebudem rozpisovat. Ale som spokojna dali nas dokopy super starosrlivostou aj na jis aj na porodnici 👍🏻 Takze pozor na ovplyvnovanie a vnucovanie nazorov, to fakt neznasam.
@maciatkolulu ... nic prizerat sa na tento tyransky pristup... nemam slov zeny podporuju lekarov vo fackani, matky v otlkani deti v skolach... este nech mi jednu muz vo dverach rovno drbne a ja mu za to podakujem... vsak sme na slovensku...
@zafir01 nas ucili na prvej pomoci, ze napr. ked sa clovek topi a priplavas ku nemu a on je v soku a v tom soku sa snazi utopit aj teba , treba ho preplesnut, aby sa vratil do reality... cize za zachranu zivota, ak je to fakt potrebne, tak v tom nevidim nejaku dramu... a povedzme si uprimne, dnesne zenske na porodnej sale by si niektore aj zasluzili prefackat...arogantne, hystericky, nadobudne...
Uz len tato ukazka je strih za strihom.
Len z obycajnej preventivky s gynekologickou ktora bude ,mila,vsetko mi vysvetli a ja sa jej budem pytat a pytat dokazem zostrihat taky material,ze hned pre Topky podhodim video s nazvom "gynekologicka zje 4 embrya denne od vlastnych pacientok "
Hysterickému človeku môžete hovoriť čo chcete... pekne, kričať na neho on vás nevníma. treba podnet ktorý ho "preberie k životu" určite nedostala facku že mala monokel... Zachránil jej dieťa, všetko ostatné ide bokom... A cítiť sa ako dobytok? To už čo je za výrazy...??? Sú lekári a lekári, ale vôbec si nemyslím že postup tohto lekára by bol nejaký mimo ak to zachráni život...
Ty si asi este nevidela,resp nepocula hystericku rodicku! Ja ked som lezala tehotna v nemocnici,prisla tam prvorodicka. Vreskot to bol taky akoby ju drali z koze. A to sme boli na druhom konci dlhej chodby! Sestricky uz na nu kricali nech ich pocuva a ukludni sa ale ona nie,kricala,kopala,buchala po nich. Nakoniec ju museli priputat k posteli, a ano myslim,ze facka by jej pomohla. To nie je o tyrani,niekedy je to nevyhnutne aby sa dana osoba vratila do reality
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@misinka26 tak ja mam tri deti a v zivote ma nikto nikdy nefackal, tak ja nechapem, naozaj nechapem o co ide, ze sa najde nejaky psychopat to sa stava, ale snad nemusime hadzat cele nase porodnictvo a zdravotnictvo do jedneho vreca.... Treba si uvedomit, ze vsade na svete sa moze stat vselico ze sa tyka danej osoby a nie celeho zdravotnictva. A uznajme, ze niektore rodicky su fakt hystericke a nevedia co so sebou, samozrejme sa nemaju fackat, to je bez pochyb, ale nikto z nas tam nebol a nevie ako to tam vyzeralo a co sa vlastne v reale dialo. Nikto nema pravo zdvihnut na druhu osobu ruku a toboz osobu, co ma bolesti a je vyplasena,ubolena, ale opakujem, ja som tiez zena, co 2x rodina v statnej nemocnici a raj v sukromnej a mozem povedat, ze vsade sa chovali ku mne slusne, ale bola som slusna aj ja.... Nevybiehala som s podmienkami na dve strany a inymi poziadavkami, najma ked som vedela, ze ide do tuheho a pod.... V dnesnej dobe maju rodicky normalne lajstre a nimi mavaju pred ocami vsetkym a ja mam pravo a ja mam pravo. Jasne, ze kazdy ma pravo na slusny a uctivy pristup, ale aj od nich samotnych by sa patrilo. A to moze byt velakrat kamenom urazu....