Ktorú pôrodnicu odporúčate z vlastných skúseností?

sylviaaa192
18. máj 2022

Ahojte mamičky tehulky prosím vás ktorú pôrodnicu odporúčate z vlastných skúseností??? Čo sa týka lekárov sestier aj čistoty hygieny atď...na Kramároch som rodila pred 7 rokmi a už nikdy!ďakujem za info

river_song
18. máj 2022

Koch 👍😉

sylviaaa192
autor
18. máj 2022
beata_k
18. máj 2022

@sylviaaa192 Antolska. Ak sa nieco zvrtne maju novorodenecku jis-ku a nemusia ti babo odvazat do inej nemocnice. Hotel vsak necakaj.

kris_tin257
18. máj 2022

Jednoznačne Koch 😊 rodila som tam 3 roky dozadu a plánujem tam rodiť znovu

88koalka88
18. máj 2022

Ja som pred 7r rodila dcéru na Kramároch tiež, ako nebola som vyslovene nespokojná ale tak prvorodička no... Min.roku v januári som rodila v Ružinove syna a bola som spokojnejšia 🙂 Ale tak ako baby vyššie píšu Koch je určite super, ale teda zaplatíš si 🙂

diamond007
18. máj 2022

@sylviaaa192 ak potrebujes aby si mala všetko pekne, čisté a nekomunisticke tak Koch.
Ale najlepšia pôrodnica (aj na prirodzený pôrod) je Ružinov, za ním asi Antolská
Podľa mňa nezáleží kde budeš asi rodiť, ale skôr na akého lekára natrafis. Preto je zazmluvnený asi najlepší 💪🙂 poznáte sa, príde keď je treba, nenahli sa a nestojí veľa peňazí jak Koch.

katherine12
18. máj 2022

@sylviaaa192 dvoch synov som rodila na antolskej ale. 10 a 8 rokov dozadu, pred mesiacom. Som rodila v Hainburgu a vrelo odporúčam

tara42
18. máj 2022

Ja som bola spokojná s Antolskou a isla by som tam zase. Mala som dopredu zajednaneho porodnika. Detskí lekári perfektní, sestričky ako ktoré, niektore príjemné, niektoré nepríjemné. Jedlo v pohode, žiadny luxus ale najest by si sa mohla. Co sa tyka čistoty tak som nemala žiadny problém, tuším každý deň bola na izbe p. upratovačka. Bola som v nadštandardnej izbe. Ale objektívne si myslím, že Koch je o inom prístupe k rodičkam len si príplatíš.

denden77
18. máj 2022

ja odporucam porodnicu, ktora sa v pripade problemov dokaze postarat ako o matku, tak o dieta.. je mi na prd wifi, vyber z obedoveho menu a telka na izbe, ked mi dieta prevezu v pripade problemov inam.. 🤷‍♀️😊

misinka20
18. máj 2022

@denden77 Tliachas piate cez deviate... aj z Ružinova, ktorý pre tvoju info nemá novorodenecku JISKu prekážajú, aj z Antolskej na kardio na Kramároch... takže nie je to o WiFi ale o tom porodiť ako človek, ako žena, nie ako kus dobytka... za mňa jednoznačne Koch, rodila som tam nie koli pekným kachličkám ale najmä pre pocit, že aj ja aj babo sme dôležití, v bezpečí a v kľude... Koch sa za posledné roky riadne posunul a je to najlepšie pôrodnica v BA ... do inej by dom ani nešla...

denden77
18. máj 2022

@misinka20 bola som aj u Kocha 🤷‍♀️😊 paradoxne prave tam som sa citila ako kus dobytka.. nevylucujem, ze som len nemala stastie na Dr. 🤷‍♀️😊

ailiba
18. máj 2022

@sylviaaa192 ja som rodila 2 roky dozadu na kramaroch a bola som spokojna. Vraj sa to tam dost zmenilo k lepsiemu. Ale mala som zazmluvnenu lekarku... To je podla mna najdolezitejsie. Ale z kazdej nemocnice poznam aj zle skusenosti od kamaratiek. Dve sa stazovali na Antolsku, druha na ruzinov. Tazko povedat... Zalezi aj na stasti. Pravdaze Koch je pekny, ale vraj su tam malinke izby (dve mamicky na izbe) a povolene celodenne navstevy na izbe. Kamoska hovorila, ze jej spolubyvajuca tam mala cely den rodinu a ju to rusilo. Ale pristup personalu je tam pravdaze uplne iny.

basska_b
18. máj 2022

Ja tiez Kramare nikdy viac, ale velmi dobry porod som mala v Ruzinove, velmi respektujuci, bez tlaku, monitorovania, spravali sa ku mne extremne milo... mala som mozno stastie na zmenu. A mozno ma chcel ten hore odmenit za ten prvy... ale Kramare a Ruzinov su nebe a dudy, i ked stale je to proste nemocnicne prostredie...

evuska135
18. máj 2022

Ja som rodila odstupom 3r na kramaroch a teda dost sa to tam zmenilo, pristup lekarov, sestriciek a tak, druhy porod som mala super aj starostlivost a tak

misinka20
18. máj 2022

@denden77 rodila si tam?? Lebo ja som tam 10 rokov, mam za sebou ťažký ale krásny pôrod zdravého dieťaťa a poradili si sa s fakt brutál situáciou, bola som tam na operácii cysty na vaječníku kde mi zachránili maternicu, inde by ma v 26 r pi jednom dieťati už vykuchali... mam tam super lekára s ktorým mam až rodinný vzťah ( akurát dnes som tam bola na preventivke ). Pre mňa je Koch, topka, milujem to tam, Dr super, či môj, či na Sone prsníkov...

nikasmile
18. máj 2022

@sylviaaa192 Ružinov. Pôrod pred 2.5rokom a 7m a išla by som aj 3x.

denden77
18. máj 2022

@misinka20 ano, zial v skorom stadiu s vopred danym nestatnym koncom z dovodu vyvojovej chyby.. ale teda okrem zlatych sestriciek a samozrejme prijemneho prostredia, cele zle.. 😁
samozrejme netvrdim, ze moja zla skusensot je svata jedina pravda, kazdy ma inu 🤷‍♀️😊

barus26
18. máj 2022

ja som rodila v 2020 na Kramároch a nemôžem jedno zle slovo povedať. Idem tam rodiť teraz opäť

petamich
18. máj 2022

rodila som v Ruzinove - nemocnica fajn, usiel sa mi nadstandard to bolo pozivitum, porod fajn, lekari super, PA super, sestricky na 600N super, sestricky na 10. rizikovom super, detske sestry nocna mora - cely pobyt na 600N som preplakala a to v beznom zivote by som ich velmi rychlo poslala do kelu 🤷‍♀️ za mna Koch nie, kvalita sla dramaticky dolu s kvantitou a Kramare nie, kedze som chcela prirodzeny porod a tam velmi radi pomahaju porodit, aby sa to lekarom hodilo - a preto som si ho nevybrala, ked som pred rokom rodila a zistovala si recenzie od mne blizkych ludi

petamich
18. máj 2022

este doplnim, ze Antolsku som silne zvazovala ale napokon vyhralo, ze som si chcela zazmluvnit konkretneho porodnika a ten je v Ruzinove

river_song
19. máj 2022

@sylviaaa192 ??? Pytas sa na odporucanie porodnice, tak som napísala.. Co na tom nerozumies?

ziabs81
19. máj 2022

@sylviaaa192 rodila som v 2020 na Kramároch a išla by som znovu.

yoxinka
19. máj 2022

Rodila som raz na Kramároch a 2x v Kochu, z týchto možností odporúčam Koch. K prevážaniu, viem o prípade, ked šla mamička rodiť na Antolskú, lebo novorodenecká JISka a všetky tieto argumenty a bábo jej po pôrode previezli na Kramáre, lebo sa narodilo s dovtedy nezistenou vážnou srdečnou vadou a šlo rovno do kardiocentra. Treba si uvedomiť , že na Slovensku sú 4novorodenecké JISky (BA, BB, Martin, KE), pre väčšinu žien to nie je dôvod na rodenie tam, rodí sa kade tade. V prípade normálneho tehotenstva by som toto nebrala ako argument. Ale tak to som ja a mám za sebou tri pôrody, mám od toho trochu odstup, pred prvým som to viac prežívala.

barborachors
19. máj 2022

@sylviaaa192 za mna iba Čechy- teda Vyškov, Breclav. Na Slovensku nikdy. Aj ti tu napíšu, ze na Slovensku je to ok, ale nie je a z mojho okolia je viac negatívnych zazitkov ako pozitívnych, na Slovensku je to hra vabank, cize na koho natrafis. Za mna tento stres, ze natrafis na kravu alebo debila, ktory ti pokazi zazitok na cely zivot, je zbytocny a pravdepodobnosť "nahody" vysoka, nech si hovorí ktp chce co chce. Ale je to o prioritách, niekomu nevadí nic alebo malo a niekto ma traumy aj z banalit. Ale ked chces mat luxusný pôrod tak za mna Čechy kde je nižšia pravdepodobnosť zleho zazitku.

zahrahmama
19. máj 2022

Rakúsko (Vieden) St.Josef Krankenhaus👍neda sa to ani zo slovenskom porovnať na sk nikdy viac😒

kiki68
19. máj 2022

@zahrahmama St Josef je super, ja som rodila v Rudolfstiftung a to bolo take celkom ok, ale tak urcite stale super oproti tomu, co tu casto citam. Velmi dobra je Villa v Klosterneuburg vraj. Lebo St Josef asi tazko vezme mimo viedenskych zien. Mozno vezme, neviem ako su ochotni

zahrahmama
19. máj 2022

@kiki68 ja som mala najprv do Otakringer spital ale potom mi došiel list že ma vzali do st.josef co som bola veľmi rada😊Neviem ci vezmú mimo at treba skúsiť napísať mail alebo si tam zavolať a popýtať sa.
Možno by si musela sama hradiť mamička všetko 🤷‍♀️

bluemoon24
19. máj 2022

@denden77 souhlasim, ja bych do Kocha rodit uz nikdy nesla!

tana85
19. máj 2022

no, tak rovno do Viedne chod, naco sa viac pytat…ja sta celkom obycajna zena som si vybrala porodnika na antolskej, k tomu vcelku asertivneho manzela a porod bol bez traumy, spavam kludnr, deti zive. ale ako uz bolo povedane, kazdy ma iny prah citlivosti. kamaratka mala v ruzinove redechu ml, nadsena z porodu bola napriek tomu, ze sa to zvrtlo na cisarsky. takze ak ta vykolaji aj to, ze sestricka v ten den zle vstala a je nejaka ufrflana, tak na slovensku ani nerod

yoxinka
19. máj 2022

@tana85
Ja spm rodila na Kramároch a v Kochu a na Kramároch fakt hrozná skúsenosť, ale len moja. Mám kooopu kamošiek, známych a kolegýň, ktoré tam boli spokojné. Kamoška tam rodila 4x. Ďalší tábor spokojných žien je z Antolskej a poznám aj baby, ktoré boli nespokojné v Kochu. Kamoška žije 10rokov vo Viedni a v jednej nemocke bola extrémne nespokojná, druhé rodila inde, proste, pôrod je súbor obrovského množstva faktorov a ja napriek tomu, že som rodila 2x v Kochu si myslím, že sa dá krásne rodiť aj na Kramároch aj na Antolskej aj hocikde. Áno, na západe je to celé príjemnejšie a pôrodníctvo je na inej úrovni už v Čechách, ale zase netreba z toho robiť stredovek.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre