Ahojte mamicky,
zalozila som si tuto temu, lebo chcem vediet vas nazor na danu otazku, lebo dost sa kvoli tomu hadame s priatelom. On je totiz presvedceny, ze "Pobyt" v nemocnici a porodnika ( dokopy 480 eur) pri porode ma zaplatit moj otec ( ktory aj zaplatil porodnika podotykam a zvysok ja) moj priatel nic...a ked sa kvoli tomu hadame tak mi povie, ze ved to je uplne normalne, tak je to vsade a ze ja mam to v hlave pomiesane....ja mam na to samozrejme iny nazor. Ved rodinu mam s priatelom, je to nase spolocne dieta a moj priatel sa ma o svoju rodinu starat a nie moj otec, on sa o moju mamu a o nas, o rodinu vedel vzdy sa postarat. Dakujem za vase nazory. Pekny vecer.
No osobne si myslím že ak by bol tvoj partner normálny tak by mu bolo riadne trápne čakať na to že tvoj otec zaplatí pôrod jeho syna alebo dcéry. Odpoved na otázku znie: nech pekne vytasi peniažky a zaplatí si to co si urobil!!! A kľudne mu to daj prečítať
@honney12 nuz mne z toho tak analogicky vychadza ze ak ma tvoj otec platit za tvoj porod tak matka tvojho priatela ma tebe platit za sex co si s nim mala
To bola ironia cela ta otazka je nezmyselna platit si to mate vy ako rodicia toho dietata teda ak uz ste chceli nadstandard ale tak co si si vybrala to mas
@mizu89 Zazmluvneneho porodnika si zena plati sama aj ked je poistena,to je samozrejme.
@honney12 A v hlave pomiesane to ma tvoj priatel,nie ty. To je najvacsia hlupost aku som pocula aby mal otec nastavajucej mamicky platit veci okolo porodu. To je taky skupy alebo hlupy? To ze tvoj otec nieco zaplati je len jeho dobra vola,ziadna povinnosť. Starat sa ma nastavajuci otec,nie dedko. Toto nie je svadba kde otec vydava dceru tak jej to aj zaplati.
Náklady na pôrod a na dieťa majú pokrývať rodičia. Matka a otec dieťaťa. Aj keď mne osobne nadštandard o ktorom sa tu asi bavíme zaplatila teta ako darček. Výber pôrodníka som nechala na náhodu 🙂 Od tvojho otca je to pekné gesto, ale je povinosť to nie je. Prosím ťa odkiaľ má budúci otecko zdroj tejto informácie? Celkom by ma to zaujímalo.
Tvoj priatel je riadne prasteny na hlavu a Ty tiez ze si si ho vybrala...prepac!!! Tvoj otec musi velmi "mat v oblube" takeho "zata"....a ak Ti Tvoj partner tvrdi, ze TAK JE TO VSADE...tak ja fakt neviem kde zije, ale NIEJE TO NIKDE!!!!!!!!
@honney12 O dieta sa maju v prvom rade starat rodicia a do toho plati aj porod, nie stari rodicia. Je fajn, ak stari rodicia pomozu, ak mozu, ale vyzadovat to mi pride divne. Ak nemam peniaze, tak nebude zazmluvneny lekar, ale ten, ktory bude mat zrovna sluzbu a rovnako nebude ani nadstandard v nemocnici. Babo sa narodi tak ci tak. Priatel nech si uvedomi, ze kto je otcom dietata.
@honney12 pls, v akej krajine a s akym mongolom zijes? pripomina mi to delenie nakladov na svadbu (co tiez neuznavam) .... kto bude vasmu dietatu platit lieky, mlieko, plienky? tiez tvoji rodicia podla tvojho chlapa? vy dvaja mate financne suchoty? ak nie, mate si to platit sami. inac, ak je to len priatel, tiez nemozes cakat, ze ti cvakne nadstandard. resp ak na to nemas/nemate...
ptrietelovi rodicia tiez uz tak masivne investuju do buduceho vnucata?
@honney12 samozrejme, že veci okolo tehotenstva, pôrodu, dieťaťa si majú hradiť nastávajúci rodičia / rodičia dieťatka, nie starí rodičia... preboha čo ešte ten tvoj zázrak nebeský očakáva od tvojich rodičov? že mu budú platiť aj paušál na mobil a benzín do auta?
normálne sa mi všetky kontrolky rozblikali a siréna mi hučí v hlave aj za teba, či ozaj s takto zmýšľajúcim chlapom ti bolo treba dieťa ... on to asi vníma tak, že nie je tvoj manžel, takže vyživovaciu povinnosť majú voči tebe tvoji rodičia...
@drobcek26l dakujem za odpoved, urcite mu to dam precitat nakolko stale pocuvam, ze ja som bola tak vychovana ze mam veci pomiesane v hlave ale ja to skor vidim naopak.
toto keby mi prehlásil otec môjho dieťaťa, tak dieťa dostane priezvisko môjho otca a v rodnom liste by zostala kolonka otec prazdna
@honney12 neboj ty si úplne v poriadku a ak bude mat námietky pošli ho sem my mu to tu vysvetlime ( inak čítala som to môjmu mužovi a ten len jednou vetou, to je co za Koňa?)
@honney12 mas pomiesane v hlave, to je pravda. inak by si tuto diskusiu nezalozila. Tvoj priatel je sebec, lakomec, egoista, chrapun. utekala by som. nie kvoli peniazom... ale charakteru. ten Ta posle za otcom aj s kupovanim vybavicky... kupil Ti priatel pre dieta nieco, kocik atd...?
@honney12 ani si nechcem predstavit, s cim vyjde otecko v buducnosti... Samozrejme, ze je to v prvom rade vecou rodicov, a teda aj jeho (a teba) a nie starych rodicov. Ak by ste boli v nudzi, tak ok, ale inak... 😖
@ukulela priatel zaraba dobre, spolocne sme sa dohodli a vybrali aj lekara atd. Okolo dietata vsetko platime na polovicu ale uz aj pocas teshotenstva som si kupovala sama vitaminy a aj oblecenie lebo on to "nespajal" s dietatom, vraj ja som tie oblecenie potrebovala. Ja na nom zasnem, sme spolu , 7 rokov a taky nebol, inak by som s nim uz davno bola rozisla a urcite nemala dieta nikdy.
Zjavne tvoj priatel zdiela nazor ze ja som to dieta spravil a ostatne ma nezaujima,utekaj od neho....
@honney12 Spytaj sa ho, ze ak by bol Tvoj otec uz mrtvy, kto by potom platil? Dieta by sa malo narodit do manzelstva... A manzelia maju vyzivovaciu povinnost aj voci sebe, nie ze dietatu. Ako mne nad tymto rozum stoji. Kolko mate rokov len tak mimochodom? Tebe by som tipovala max.17 a jemu to je jedno... keby bol charakter, tak tam nezalezi na veku... aj dieta by sa podelilo s tym co ma... a neposlalo by kamaratku, aby jej kupil cukrik otec. Napriklad... 🙂
@izabelkas mam 26 a on 33. O tom uz ani radsej nehovorim, ze predtym ako sme sa rozhodli mat dieta, nakolko mnohi nasi znami nemohli mat spolu dieta sme sa dohodli, ze je jedno co bude skor ci dieta alebo svadba ...bola to obrovska chyba z mojej strany no necakal som to, ze to tak dopadne ze svadba nebola ani dodnes ( predtym sa musim zmenit az tak moze byt), som rada ze aspon priezvisko maly ma po mne a nenechala som sa opat oklamat so zasnubami len aby mohol mat maly jeho priezvisko, nakolko ta svadba nebude nikdy mam taky pocit
a co bude ked bude babatko na svere uz niekolko mesiacov,ty budes mat 200evrovy rodicovsky prispevok.a budes musiet babatku kupit ortopedicke topanky za 30evro,bundu alebo necakane vydavky???aj vtedy povie ze to maju zaplatit tvoji rodicia resp tvoj tato?lebo jeho sa to netyka?
a jeho rodicia maju co platit?? keby tvoj otec nezil alebo si ho nemala tak by si nemohla ani rodit? a on ma ako otec akoze co nastarosti??? neky chuj tvoj priatel... takych by mali oznackovat rovno na celo lebo ty ak mas trocha rozum ho posles cim skor do prdele a druha aby mala varovanie ze tento ee tento je chuj .... lakomec to je a nedospely clovek.. rodina je ty on a dieta a v prvom rade on ma financovat teba a dieta kedze ty mu ho porodis,,
@izabelkas No ja mám 18 a priateľ 19 a on platil všetko okolo bábätka a nedovolil mi platiť ani moje výdaje čo sa tykalo tehotenstva tak to asi vekom nieje. To len asi niektorý chlapy sú už uplne vymetený, mi rozum zastane by som ho kopla niekam. Veď to je aj jeho dieťa. Nechcela by som aby mi niečo resp. Nejaky nadštandard platili rodičia, veď to je jeho povinnosť. Hádam si to dieťa neurobila sama.
@honney12 No máš to veselé. Hmmm, z tohoto chlapa asi už nič nebude. Vyzerá to tak, že si vyberá hrozienka z koláča. Určite si dup za svoje priezvisko. Po svadbe sa určite dá zmeniť, vyžaduje to súhlas oboch rodičov. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale asi si odkladaj bločky od plienok, mliek, kočíka, oblečenia, liekov a podobne. Neprajem ti to , ale v prípade, že sa bude riešiť výživné a ak otecka náhle neosvieti, asi to bude nutné (pridaj tam aj blok za nadštandard a epidurál, aj zazmluvnenie lekára). Vieš, podľa hesla očakávaj najlepšie, počítaj s najhorším. Myslím, že jedna krabica od topánok niekde šupnutá by poslúžila na uskladnenie bločkov.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@honney12 pobyt a dr.pri porode plati zdravotna poistovna.ty neplatis nic.jedine ak niesi poistena alebo mozno ak mas inu poistovnu s ktorou nemocnica nema podpisanu zmluvu a dr. Si platis vtedy ak ho chces pri porode