Koho si vybrať za pôrodníka na sekciu na Antolskej?

kofina333
24. jan 2013

Ahojte maminy, v lete čakáme dvojitý prírastok do rodiny, a obávam sa, že priviesť na svet dvojičky bude nutné sekciou. Prvý pôrod bol bezproblémový, dokonca extrémne rýchly, trval len 45 minút, ale aj tak sa obývam sekcie.
Chcem sa vás opýtať, koho by ste mi odporučili na sekciu s tým, že by som chcela ísť rodiť na Antolskú v BA, nakoľko je pravdepodobné, že sa deti narodia predčasne a nemocnica je na to pripravená. Predtým som nemala zazmluvneného lekára a naozaj neviem, kto je na sekcie na Antolskej dobrý a kto nie. Môj gynekológ robí v Ružinovskej, ale tam rodiť tentokrát nechcem ale taktiež nechcem nechať robiť sekciu len tak niekomu .... díky za rady 🙂

mirka1611
24. jan 2013

Ahoj, mňa rodil primár - rozhodne si ho nedohaduj.... Velmi dobrí lekári sú Dr. Janáč - rodil sekciou moju sestru teraz v októbri. Alebo Dr. Málová - bola čiastočne pri mojom pôrode aj na vyšetreniach pred a po pôrode, a je to velká profesionálka. Ešte by som ti poradila aj Dr. Féderovú - tá ma nakoniec aj rodila - klasicky, a tiež bola velmi šikovná, často robí operácie aj sekcie...

klincek
24. jan 2013

@kofina333 odporucam MUDr. Oravca, tiez som unho rodila svojicky sekciou. Da sa k nemu chodit uz do poradne, potom by si mala jednoduchsie zazmluvnenie, lebo sa na to zvykne pytat. A keby aj nie, da sa poziadat, nema s tym problem. Postaral sa o nas velmi dobre, bol profesionalny a aj velmi prijemny.

diapozitiv01
24. jan 2013

Je tam vela sikovnych doktorov, asi kazdy by stal za zvazenie.
Aj tak pri sekcii musia byt dvaja. Mne robila sekciu Federova a som velmi spokojna,
zakrok super (okrem spinalky ta dopadla katastrofalne). Aj ludsky sa mi velmi pozdavala.
Mlada sikovna baba

sedem
24. jan 2013

@kofina333 Ja som rodila na Antolskej 2x sekciou, ani raz som vsak nezamluvnovala, 1x mi robil sekciu Doc. Korbel s inou pani Dr. ,ktorej meno vsak neviem, kedze sa to zbehlo narychlo a nikto sa mi nepredstavil 🙂 , a 2x som mala opat stastie na Doc. Korbela s Dr. Federovou a nemam sa na co stazovat 🙂 , akurat s pichanim spinalky bol aj u mna problem obidva krat, pichali mi to na niekolko pokusov, tak ale to nerobi porodnik, ale anesteziolog/icka. Ale myslim, ze ktokolvek ti sekciu urobi, tak budes spokojna, na Antolskej su dobri lekari, ja by som osobne zazmluvnovala len na spontanny porod, na sekciu nevidim dovod....

kofina333
autor
24. jan 2013

ďakujem za vaše komentáre... 🙂 🙂 🙂 Áno, už som si všimla a aj z ostatných diskusií som zistila, že asi každý lekár na Antolskej je výborný a profesionálny. Po prvom úplne jednoduchom pôrode sa veľmi bojím na druhý, pretože sú to dvojičky 😝 Dr. Málová je dokonca od nás zo Senca, uvažujem nad ňou už dlhšiu dobu. Ale aj tak sa chcem opýtať, ako to potom prebieha, ak si nezazmluvním nikoho. Dvojičky sa predsa rodia predčasne, a na poradne do nemocnice posielajú až od 36. tt., ale veď to ich dovtedy nemusím ani donosiť. Kto potom rozhodne o tom, kedy sa to má porodiť, alebo počkajú na spontánne spustenie pôrodu a potom spravia sekciu, či? ☹

mirka1611
24. jan 2013

@kofina333 Ako som písala - s Dr. Málovou budeš určite spokojná, je to taká profíčka, že ak k nej budeš chodiť v poslednom čase aj na poradňu, tak ti naplánuje všetko tak ako bude treba, myslím že sa na ňu môžeš spolahnúť., a nemusíš sa báť, že sa niečo nestihne... Choď za ňou ale nie na poslednú chvílu, ak by ťa z nejakého dôvodu už nezobrala, aby si mala čas ísť za niekým iným. Ja osobne by som na antolskej vynechala ale primára Petrenka, dr. Paldia, a Dr. Bartoldovú - s nimi mám počas môjho pôrodu zlú skúsenosť...

kofina333
autor
24. jan 2013

mirka1611 ďakujem za rady 🙂 určite to využijem 🙂 Nepoznáš náhodou MUDr. Kajabu? neviem či robí pôrodníka na Antolskej, neviem to nikde nájsť...

ivv
24. jan 2013

ahoj. a to sa da na planovanu sekciu zazmluvnit lekara ? 😕
ja som tiez rodila CS na Antolskej a kedze tiez slo o planovany zakrok, tak som nemala moznost si zazmluvnit, co je si myslim, pochopitelne, nakolko ides podla rozpisu, su lekari co robia planovane zakroky a tam vyberat nemas moznost..
ine je, ked si zazmluvnis lekara na prirodzeny porod a pocas neho sa vyskytnu komplikacie, vtedy ti robi CS prave zazmluvneny dr.
ja som mala Dr. Urbana, co som si precitala az zo spravy, a tiez spokojnost, mala v poriadku, este pocas zakroku vtipkovali, ja som sa zotavovala tazsie, ale je to individualne a rez mi po troch rokoch nevidno vobec 😉

kofina333
autor
24. jan 2013

aha, tak toto počujem prvý krát. Pokiaľ viem, je možnosť zazmluvniť si lekára a podľa priebehu tehotenstva sa dohaduje presný termín pôrodu. Aj kamoška tak bola, dohodli termín, ráno nastúpila do pôrodnice a o pár hodín išla na sekciu.

ivv
24. jan 2013

@kofina333 aha.. no ano, aj takto sa da.. predpokladom je vsak porodnik, ktoremu okrem oficialneho poplatku, strcis cosi aj do vrecka, za to, ze sa priamo dopredu dohodnete na CS.. 😖
ty sa len obavas, ci pojdes sekciou, alebo sekciou chces priamo ist? lebo neplati ze dvojicky rovna sa CS
znama pred par dnami rodila dvojicky, dievcata, na antolskej a prirodzene 😉 ako druhorodicka, prve bolo tiez prirodzene..

kofina333
autor
24. jan 2013

áno, obávam sa komplikácií a následnej sekcie. Môj prvý pôrod bol pohodička, od kontrakcií asi trištvrte hodinka a rada by som zažila taký aj druhý pôrod, ale obávam sa, že teraz to také jednoduché nebude 😒 Žeby som chcela ísť na sekciu sa nedá povedať, bojím sa jej asi viac ako prirodzeného pôrodu (keby to neboli dvojičky). Tak neviem, či by to nebolo jednoduchšie dopredu zajednať a aj môj lekár mi potvrdil, že dvojičky väčšinou sekciou

ivv
24. jan 2013

@kofina333 mozno sa dopredu zbytocne obavas 😉 kazdy normalny gynekolok a toboz porodnik, sa ti bude snazit tvoje obavy vyvratit a nie ta niekolko mesiacov utvrdzovat v tom, ze budu problemy a teda ze treba ist cisarskym.. 🙄
ono to je v podstate jedno ako pojdu von, nie? a ak si uz raz rodila prirodzene, a mala si lahky porod, tak sa sustred skor na to, aby taky porod bol aj tento druhy 😉
ja som mala len jedno babo cisarskym a teda rekonvalescencia bola dlha a narcna.. neviem si predstavit ako sa regeneruje maternica po dvoch babatkach, jazva je ovela vacsia.. no .. nejdem ti to tu rozpisovat.. 🤐
drzim palce nech je vsetko ok 😉

bubka35
26. jan 2013

@mirka1611 ahoj ja som mala tiez pri porode Paldiu od zaciatku az do konca a nedopadlo to najlepsie. smiem vediet preco mas Ty zlu skusenost?

mirka1611
28. jan 2013

@bubka35 Ja som ho pri pôrode nemala, na pokyn primára sa na mna mal pozrieť počas toho kým primár prišiel. Mal ma kvázi prevziať namiesto neho. Napriek tomu, že som už mala rodiť, resp. mali mi pomôcť, lebo to nešlo, tak nadomnou mávol rukou, že to má čas, vysmial ma že rozhodne nerodím a išiel preč... viac sa na mna nebol pozrieť. (bola som v situácii ze som mala už dovtedy 24 hodín kontrakcie každých 5 min, no neotvarala som sa dosť rychlo...)

bubka35
28. jan 2013

@mirka1611 to mi je luto. Babo je v poriadku? ja som ho mala zazmluvneneho ale radsej som to mohla nechat na nahodu, mozno by sme dopadli lepsie, drobec aj ja mame zdravotne problemy. a to jeho vysetrovanie pocas porodu-brutal, radsej som si nechala hned zaviest epi...

sylvia78
28. jan 2013

Ja som rodila cisarakom u Mudr. KOSTOLNI a teda dolu klobuk,velmi prijemny doktor a ja som ho mala odporuceneho z hematologie od primarky a sam ma odhovoril od zmluvy a nakonec sam dosiel za mnou a vravi, IDEME RODIT, tak som aj bola rada a aj na sestonedelie chodil na kontrolu aj drobca pozriet.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre