Ahojte žienky 🙂
Konkrétne sa pýtam na pôrodnicu v Novej nemocnici v KE. Kedy je najvyšší čas si s ňou dohodnúť nejaké stretnutie/poradňu? Resp. chodí sa vôbec na poradňu ku pôrodnej Dr., okrem samozrejme svojej gyn. kde sú pravidelné poradne? Končím práve 27. tt. a nejako v tom nemám jasno. Skôr som si to predstavovala tak, že len zavolám Dr. a vidíme sa najbližšie až keď to na mňa príde.
PS: som prvorodička 😀
Za každú info. ďakujem 🙂
Od 36.tt sa standardne chodi uz na poradne do porodnice. Tvoja gynekologicka ti da vymenny listok. Tam potom mozes ist priamo k tej, ktoru chces a chodit k nej budes kazdy tyzden az do porodu. Pisem skusenosti z Ba ale tiez si myslim ze je to bezny postup.
Ja som tam rodila a svojmu doktorovi som sa ozvala tak na zaciatku siedmeho mesiaca. Posledne tehu ma sledoval castejsie kedze islo o tretiu sekciu a druha skoncila.skoro rupturou.
Tvoj lekar ti povie kedy treba ist na poradnu do nemocnice, v novej sa netreba objednavat tam prides a cakas, do sace treba zavolat a povedia ti den kedy mas prist.chodi sa zhruba od 36-37 tt . Ale pokial vies ku komu chces chodit tak by som vola v tom case rovno lekarovi.
@evittam tak ja skor prvykrat pocujem ze sa niekde bezne chodi do konca k svojmu gynekologovi. Viem ze taka moznost je a je vsade a vyuzivaju ju zeny, ktore napr.nechcu zazmluvnovat, maju dobreho svojho gynekologa aj s dobrym vybavenim a gynekolog mu to umozni. A ak plati vsetko co som vyssie napisala, tak moznost chodit az do konca k svojmu gyn.mozes vyuzit vsade bez ohladu na mesto. Ale vseobecny postup je ze od 36.tt ti na poslednej poradni gynekolog vypise vymenny listok na poradne do nemocnice/porodnice, kam sa chodi az do konca. Pise sa to vsade, aj na nete, aj dokonca tu na MK v tych upozorneniach. Ale zase poznam aj take pripady, kedy gynekolog poslal neskor, alebo sa zena rozhodla ze bude chodit skor do nemocnice ked mala vybrateho porodnika. Asi je to individualne a da sa vsetko.
Od 35 tt som zacala chodit ku porodnikovi kt chcem zazmluvnit. Dal mi tc na mobil pre kazdy pripad. Vysetril ma a budem k nemu chodit kazdy tyz do nemocky uz. Ide o mesto tt
@cheburashka Plati co som už napísala. Ja som zase to o com píšeš prvýkrát citala az tu na MK od žien z BA. U nas je bežny a normalny postup aky som už uviedla. Nikto u nas neriesi to o com pises. To je všetko.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Myslim ze od nejakeho tyzdna ta gynekolog automaticky nasmeruje do poradne v nemocnici. Taky je asi vseobecny postup... Aj ked som z ba myslym ze to sa nemeni. Vyber nemocnice je potom na tebe..