Kedy zavolať Dr. u ktorej chcem rodiť?

hama007
27. júl 2018

Ahojte žienky 🙂

Konkrétne sa pýtam na pôrodnicu v Novej nemocnici v KE. Kedy je najvyšší čas si s ňou dohodnúť nejaké stretnutie/poradňu? Resp. chodí sa vôbec na poradňu ku pôrodnej Dr., okrem samozrejme svojej gyn. kde sú pravidelné poradne? Končím práve 27. tt. a nejako v tom nemám jasno. Skôr som si to predstavovala tak, že len zavolám Dr. a vidíme sa najbližšie až keď to na mňa príde.
PS: som prvorodička 😀

Za každú info. ďakujem 🙂

evalin88
27. júl 2018

Myslim ze od nejakeho tyzdna ta gynekolog automaticky nasmeruje do poradne v nemocnici. Taky je asi vseobecny postup... Aj ked som z ba myslym ze to sa nemeni. Vyber nemocnice je potom na tebe..

cheburashka
27. júl 2018

Od 36.tt sa standardne chodi uz na poradne do porodnice. Tvoja gynekologicka ti da vymenny listok. Tam potom mozes ist priamo k tej, ktoru chces a chodit k nej budes kazdy tyzden az do porodu. Pisem skusenosti z Ba ale tiez si myslim ze je to bezny postup.

pininka
27. júl 2018

Ja som tam rodila a svojmu doktorovi som sa ozvala tak na zaciatku siedmeho mesiaca. Posledne tehu ma sledoval castejsie kedze islo o tretiu sekciu a druha skoncila.skoro rupturou.

evittam
28. júl 2018

@evalin88 V ZA nic také nefunguje.😉 Chodíš az do pôrodu k svojmu gynekologovi. Cize to co plati v BA nie je všeobecny postup na celom SVK.

evittam
28. júl 2018
evalin88
28. júl 2018

@evittam vdaka za info...

pininka
28. júl 2018

@evalin88 v Kosiciach tiez gynekolog vyradi a ides do nemocnice a posledne poradne mas uz tam. Mala som rozne doktorky a vsetky to robili takto.

miriama11
28. júl 2018

Tvoj lekar ti povie kedy treba ist na poradnu do nemocnice, v novej sa netreba objednavat tam prides a cakas, do sace treba zavolat a povedia ti den kedy mas prist.chodi sa zhruba od 36-37 tt . Ale pokial vies ku komu chces chodit tak by som vola v tom case rovno lekarovi.

cheburashka
28. júl 2018

@evittam tak ja skor prvykrat pocujem ze sa niekde bezne chodi do konca k svojmu gynekologovi. Viem ze taka moznost je a je vsade a vyuzivaju ju zeny, ktore napr.nechcu zazmluvnovat, maju dobreho svojho gynekologa aj s dobrym vybavenim a gynekolog mu to umozni. A ak plati vsetko co som vyssie napisala, tak moznost chodit az do konca k svojmu gyn.mozes vyuzit vsade bez ohladu na mesto. Ale vseobecny postup je ze od 36.tt ti na poslednej poradni gynekolog vypise vymenny listok na poradne do nemocnice/porodnice, kam sa chodi az do konca. Pise sa to vsade, aj na nete, aj dokonca tu na MK v tych upozorneniach. Ale zase poznam aj take pripady, kedy gynekolog poslal neskor, alebo sa zena rozhodla ze bude chodit skor do nemocnice ked mala vybrateho porodnika. Asi je to individualne a da sa vsetko.

minutka
28. júl 2018

Od 35 tt som zacala chodit ku porodnikovi kt chcem zazmluvnit. Dal mi tc na mobil pre kazdy pripad. Vysetril ma a budem k nemu chodit kazdy tyz do nemocky uz. Ide o mesto tt

evittam
28. júl 2018

@cheburashka Plati co som už napísala. Ja som zase to o com píšeš prvýkrát citala az tu na MK od žien z BA. U nas je bežny a normalny postup aky som už uviedla. Nikto u nas neriesi to o com pises. To je všetko.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre