Ahojte som prvorodička (31 tt ) preto tá otázka kedy je správny a najvyšší čas začať riešiť pôrodnicu a pôrodníka. Ďakujem za odpovede 😊
od 36tt myslim som chodila na poradne do porodnice
@lilo96 podľa mňa je dôležitejšie riešiť predporodnu prípravu a doprovod k pôrodu (dula/príbuzný?). Pôrodník (doktor) je zvyčajne pri pôrode len ku koncu..pôrodnicu od 36tt, prípadne ako majú niektoré špeciálne registrácie
@lilo96 až do pôrodu som chodila na poradne k mojej lekárke. Do nemocnice som chodila len na pásy. Pôrodnicu som si po veľkom zvážení vybrala, ale len spôsobom, že tam pôjdeme, keď to na mňa príde. Pôrodníka som nemala zazmluvneného, keby moja lekárka chodila k pôrodom, možno by som si ju vybrala, ale nechodila, tak v zasade som si nevedela vybrať, preto mi bolo jedno, kto bol pri mne. V konečnom dôsledku som s oboma pôrodmi bola spokojná, ako to dopadlo.
Ak napriek tomu si to chceš poistiť, tak zavolaj, dajú ti najpresnejšie informácie, či a kedy je najvyšší čas zazmluvniť si lekára. 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som neriešila nič. Prišla som tam, keď som išla rodiť. Ani žiadne poradne v pôrodnici som nemala.