Kedy začať riešiť pôrodnicu a pôrodníka?

lilo96
19. nov 2024

Ahojte som prvorodička (31 tt ) preto tá otázka kedy je správny a najvyšší čas začať riešiť pôrodnicu a pôrodníka. Ďakujem za odpovede 😊

rurutiax
19. nov 2024

Ja som neriešila nič. Prišla som tam, keď som išla rodiť. Ani žiadne poradne v pôrodnici som nemala.

mabenn
19. nov 2024

od 36tt myslim som chodila na poradne do porodnice

lenka098123
19. nov 2024

@lilo96 podľa mňa je dôležitejšie riešiť predporodnu prípravu a doprovod k pôrodu (dula/príbuzný?). Pôrodník (doktor) je zvyčajne pri pôrode len ku koncu..pôrodnicu od 36tt, prípadne ako majú niektoré špeciálne registrácie

gab1sol
19. nov 2024

@lilo96 až do pôrodu som chodila na poradne k mojej lekárke. Do nemocnice som chodila len na pásy. Pôrodnicu som si po veľkom zvážení vybrala, ale len spôsobom, že tam pôjdeme, keď to na mňa príde. Pôrodníka som nemala zazmluvneného, keby moja lekárka chodila k pôrodom, možno by som si ju vybrala, ale nechodila, tak v zasade som si nevedela vybrať, preto mi bolo jedno, kto bol pri mne. V konečnom dôsledku som s oboma pôrodmi bola spokojná, ako to dopadlo.
Ak napriek tomu si to chceš poistiť, tak zavolaj, dajú ti najpresnejšie informácie, či a kedy je najvyšší čas zazmluvniť si lekára. 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre