Kedy ísť do pôrodnice, ak leží 60 km od môjho bydliska?

niqi
31. aug 2010

mozem poprosit o radu kedy ist do porodnice ak som si ju vybrala 60km od bydliska... cakam prve babatko a netusim pri akych intervaloch by som uz mala odist z domu staci kazdych 10minut? nearda by som tam uz len dobiehala.... dakujem za rady

ivetkab.
31. aug 2010

Ahoj, ja som rodila 27.1.2010 a nejako som o tom ani nerozmýšľala, že kedy tam ísť. Ráno som zistila, že trošku krvácam a asi 5 dní mi už odchádzala hlienová zátka. Kontrakcie som vôbec nemala. Rodila som v 36. týždni a tak hneď ako som prišla, dali mi infúzie na oddialenie pôrodu. Len čo mi infúzia dotiekla, začala som mať kontrakcie a o 4 hodiny bol Jakubko na svete. Ak budem rodiť ešte raz, tak isto nebudem doma čakať na nejaké intervaly. Kámoška rodila prvé dieťa 18 hodín.(to je čas od začiatku kontracií až po samotný pôrod) Vieš, nie každá prvorodička musí tak dlho rodiť. Takže ak nechceš byť v strese, tak radšej choď do nemocnice hneď ako začneš cítiť prvé kontrakcie. A ešte k tým kontrakciám. Vôbec som nevedela v akých intervaloch mám kontrakcie. Nedalo sa mi to sledovať. Mala som také bolesti ako pri menštruácii a raz boli silnejšie a raz silnejšie, nie ako sa píše v knihách. Veľmi Ti držím palce, hlavne nech je všetko v poriadku a pôrod si vychutnávaj. Je to niečo úžastné a neopakovateľné. Skutočne zážitok na celý život.

traktor
31. aug 2010

...ja by som isla hned, ako by som citila , ze je to tu...pretoze predsa len je to vzdialenost, ..a potom niekto rodi dlho ale nikto to moze mat raz dva za sebou...tak naco zbytocne riskovat a byt v strese... 😉 krasne zdrave babo ti prajem 😉

flamenga
31. aug 2010

keď odíde plodová voda, tak hneď. Ak pôrod začne kontrakciami, tak ak sú cca každých osem minút...

adetka
31. aug 2010

ja som rodila v porodnici vzdialenej 80 km od bydliska... ked porodnik videl, ze do dna-dvoch porodim... otvorena na 4 prsty... nechal ma na gynekologii... rodila som na druhy den o pol piatej rano 😉 ... takze si myslim, ze aj tak sa da dohodnut...

nanulik
31. aug 2010

ja si myslím že pri takej dialke by bolo dobré sa dohodnút, ale ja to mám pol hodinu cesty od domova tak plánujem že ked to na mna príde ešte sa doma v klude umyť, oholiť a vyraziť

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkat1
15. sep 2010

@nanulik🙂 ze ked to pride vklude sa umyt a oholit😀 vela stastia🙂 ked to pride tak to proste pride a neriesis holenie ale to ze uz mas ist lebo kontrakcie bolia popripade odide vody a to uz nie je cas riesit holenie🙂 radim ti udrziavat sa "nakratko" uz teraz aby si potom nestresovala este aj kvoli takej hluposti🙂

@stvura ja som uz pocula o takej prvorodicke a nie jednej 😉

inak kamoska porodila do 2hodin od odtecenia vody takze fakt je to individualne...ja som rodila od odtecenia vody 10 hodin... asi by bolo najlepsie dohodnut sa a ostat v nemocnici uz ked sa to bude blizit...aj jedna znama si vybrala nemocnicu v inom meste a nakoniec rodila v nemocnici blizko domu,lebo to nestihali uz dalej

berus222
15. sep 2010

ja by som tiez isla hned, ako to pride. lebo porodnica neni za rohom a keby som ja cakala, urcite to nestihnem. 😅
aj ja som riesila otazku kedy ist. prenasala som 5 dni, takze som uz chcela ist aj ked som nerodila. vecer mi zacali kontrakcie pred 23., tak sme isli. ani veci som si nechcela brat, lebo som cakala, ze ma poslu domov, lebo som ich mala kazdych 35 min. na prijme sa na mna sestricka ocapila, ze mam prist, ked budem mat kazdych 7 minut a to som uz bola otvorena na 6 prstov. o 0:50 bol maly na svete. takze cele to trvalo nejake 2 hodiny. od zaciatku kontrakcii po porod. kontrakcie som mala stale za rovnako dlho az do prepichnutia plodovej vody na porodnom stole a hned som isla rodit. neviem, do kedy by som mala cakat, keby som cakala na 7 minut!!!

a oholenie by som riesila. ja som sa oholila sama, ako sa dalo. lepsie ako keby ma mal holit sanitar. 😝

natalia777
15. sep 2010

ahoj ja ti tiez poradim ist hned ako to na teba pride kedze to mas dost daleko od ruky 😉 mne odisla plodovka a do hodiny som mala kontrakcie kazdych 5 minut 😵 a do dalsej kazde 2 minuty 😉

tehula
16. sep 2010

Ja som porodila do 3hodin od zacatia akehokolvek naznaku porodu.
Voda mi neodtiekla, ale mi ju na sale pichali, ale odrazu mi zacali hned 4minutove kontrakcie. Bolest to bola taka pekelna, ze som mala stastie, ze som sa oholila vopred, lebo ja by som to uz ani nejaku sprchu nezvladla.
Mala som problem zist do auta, nemohla som si ani sadniut od bolesti, tak na styroch klacala a rit z okna trcala.
V nemocnici sme boli asi za pol hodinu, ale mne to pripadalo ako vecnost. V porodnici ma hned brali na sal a uz to islo... takze pre mna 60km by sposobilo asi komu, lebo neviem ako by som to v tom aute vydrzala..
Nespoliehaj sa na to, ze to pojde pomaly

carmen86
16. sep 2010

ja mam sice nemocnicu blizko domova ale ta cesta asi 15 min.do nemocky s kontrakciami kazde 2-3 min. mi pripadala ako vecnost, a ani sediet som poriadne nemohla sa to nejako nedalo.....takze ak to na teba pride a budes pocitovat naznak nejakych kontrakcii tak chod hned.... 😉

medyna
16. sep 2010

jedna moja kamoska si vybrala porodnicu v inom meste vzdialenom cca. 35 km, chodila tam posledny mesiac do poradne, vsetko mala nachystane, ale ked to na nu prislo, tak uz tam nestihla dojst... cakala totiz do poslednej chvile, lebo sa nechcela zbytocne plasit. Tak nakoniec rodila v nasej nemocke v PO. Kedze aj ja idem rodit do ineho mesta, tak sme sa dohodli s lekarom, ze si tam pojdem lahnut o par dni skor, aby som sa potom nesplasila. Otvorena ze som uz dost, takze tak .... 😉

velkacica
26. sep 2013

treba ísť podľa dopravného spravodajstva 😀

jaja018
26. sep 2013

No to ja by som mohla ísť rodiť aj do iného štátu a nie to mesta. Prví pôrod od prvých kontrakcii trval 34 hodín. Ale určite bysom nečakala na žiadne intervali. Hneď ako to príde treba ísť. Môže to ísť rýchlo a nebudeš stíhať a rodiť niekde v aute asi nie je bohviečo. Strykova žena porodila prvé dieťa do cca pol hodiny. Odtiekla jej voda tak sa obliekla a išli do nemocky vzdialenej 7 km (10-15 min záleží od premávky) Došli na porodnicu žiadne pasi, papierovacky nič. Sestrička pozrela a len kričí doktooor hlavička je už skoro vonku. Takže nie kazdy pôrod musí byť dlhý.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre