Ahojte, patram po sukromnej porodnici inej ako Koch, ale nic som nenasla. Mate prosim info o nejakej, ktora je v BA, resp. v okoli BA? Dakujem
pôrodníctvo je biznis, keď si nič nenašla, tak asi naozaj nebude nič... Ibaže by si SÚKROMNE rodila doma.
Vdaka 🙂 no to som sa aj bala ze to tak bude. vzdialenost moze byt problem pri druhom porode to chodi rychlejsie a doma si netrufam 🙂 na to treba velku odvahu a presvedcenie ze vsetko bude ako z casopisu 🙂)
ah jo...
@potvorka77 a v ktorej porodnici sa ti narodilo prve?
@meluela na kramaroch. ako nemocnica celkovo bola ok, len by som rada rodila pokojnejsie a prirodzenejsie a nechala to podla moznosti na seba a babatko teda najradsej hypnoporodom a to nemaju radi nasi statny doktorkovia.
@potvorka77 nepotrebujes sukromne, staci si zajst do Ciech. Vyskov, Kyjov...ja som rodila vo Vyskove, napis IP, ak chces info...
@potvorka77 no to je na sk fakt problem .. ja som s antolskou bola tiez spokojna, nabuduce asi skusim ten koch ... vyzeraju byt otvorenejsi poziadavkam a ochotnejsi nechat veci ist same, ale stale je to klasicky nemocnicny porod ... dufam ze aspon oxytocinu sa vyhnem ...
@meluela ano na kochu ma vsak odrazda to, ze keby daco babo prevezu do inej nemocnice, kde maju neonatologicke odd, ale nechapem, to mna si potom v kochu nechaju lezat 2-3dni ci kolko... pride mi to nezmyselene. ale to samozrejme neriesi ani ina sukr porodnica to je mi jasne.
@potvorka77 hm, ak mas fyziologicke tehotenstvo a babo aj vsetko je OK, nemyslela by som na to, ze co ak nieco bude s babom. Prve som rodila dvojcata. Najlepsie vybavene oddelenia na patologickych a problemovych novorodencov su na Antolskej. Tam vozia novorodencov aj z Kramarov. Takze dvojcata som rodila na Antolskej. V tom case rodila dvojcata aj kamoska na Kramaroch. Dopadlo to tak, ze dvojcata viezli na Antolsku a ona ostala lezat na Kramaroch. Tam som proste neriskovala. Ale pri tretom babatku som mala bezproblemove tehu, babo bolo uplne OK, takze som sa rozhodla pre pokojny a pohodovy porod a snazila som sa babatku pripravit co najprijemnejsi prichod na svet tak, ako to ma byt a tak, ako je to pre nu najlepsie. Tiez su tam vybaveni, aj ked by nieco bolo s babom, aj ked nie tak dobre a nie na tazsie pripady, samozrejme. To je Antolska a pri Vyskove zasa Brno. Poslala som IP. A ozaj, ano, hypnoporodne techniky som pouzivala. Mesiac pred porodom som bola na kurze. Prajem krasny porod!
@potvorka77 no ono to je tak, ze prevaza sa aj v ramci ba ... z ruzinova prevazaju vazne pripady na kramare/antolsku, z kramarov na antolsku ak je predcasne narodene, z antolskej na kramare ak ma problemy so srdieckom ... ci tak nejako ... a ak aj porodis trebars na antolskej predcasne narodene, tak po 4-5 dni sup prec a mozes si ho navstevovat 😒 spolubyvajuca tam bola dlhsie na izbe, ale to malo babo len zltacku a bola prognoza ze ho pustia kazdu chvilu s nou domov. Hainburg je v tomto este horsi, tam prevazaju vrtulnikom do viedne ... ta stiavnica asi tiez nebude expert na neonatologiu ... takze v tomto je ta Ba istejsia ... a koch prijma az od urciteho tyzdna tehotenstva, cize velmi skore porody sa smeruju rovno do velkej porodnice.
@lauricka fiha to som nevedela, ze vozia aj z kramarov na antolsku... myslela som si ze su rovnako vybavene prave tieto dve porodnice.
@meluela V DS nerobia porody do vody. Na stranke maju vanu, ale ked tam prides tak ti pekne povedia ze ee..
@potvorka77 Ja som rodila v Hainburgu, a myslim ze to bolo prirodzenejsie ako som ocakavala. Zvazovala som aj Vyskov, ale je podstatne dalej, a chceli tam nejaku navstevu a pripravy, a co ja viem co, a mne sa to nechelo.. V Hainburgu som bola raz pozriet, v den terminu, urobili mi 2 vysetrenia.. a potom chceli po mne iba test na streptokoka a krvnu skupinu, ze ked tam chcem rodit. To som si u svojho gyn zohnala a potom sme len o 12 dni doleteli v rozbehnutom porode, cesta 20min, a ..... po 5 hodinach jaka pohoda : ) (porod mi zacal uz vecer pred tym ale ja som si to odkrutila doma.. teraz by som asi mala dat titulky, ze "neskusajte sami doma"). Na druhy den som podpisala revers a isla domov.
Preplaca sa to do 3 mesiacov. My sme to nestihli, lebo sme o tejto lehote nevedli, tak na nu radsej upozornujem. A vraj treba byt hospitalizovany aspon 24 hodin, aby to SR poistovna mohla preplatit. A ano, treba si tam zvazit riziko prevozu do Viedne. Mne to za to stalo, nechcela som sa natahovat na SR. Toto mi doktori nerozumeju, ze ved aj u nas sa rodi prirodzene, ale ja si myslim, ze to len tie zeny, co pridu a vypluju babatko bez komplikacii a s usmevom idu domov. Ja som nevedela do coho idem a obavala som sa, ze pri prvom probleme by ma poslali na cisarky, ako to tu chodi. Vela znamym okolo mna sa to stalo aj za posledny rok.
A skoro som zabudla, odmietla som monitor aj kanylu, aj vsetko. Kanylu som si neskor nechala zaviest, a dostala som nejake ze vraj takmer homeopatika aby mi pomohli, ale to som uz chcela aj ja. Polohy som vystriedala hadam vsetky. Aj doktor na konci vedel ako ma spravne namotivovat (nasrat ; ), a aj kedy zakrocit. (Uz tam bola dlho zakliesnena.. takze tym ze ma vyprovokoval a strihol mne aj dcerke velmi pomohol, no ziadny cisarsky ani nespomenul). Obhospodarovali ma rakusania, som rada ze som tam bola, a som rada ze mi to moje dieta umoznilo. Nic nie je dokonale, som zosita uzko, ale budem vediet nabuduce, ze si mam pytat trosku sirsie zositie od slecny :D
@potvorka77 .. ako tak citam forum o Kramaroch, napadlo ma, ze partner bol samozrejmostou, ze je primne, ziadne poucenia nic.. aspon si nic take nepamatam, mozno sa to riesilo potom, ale urcite nie ked som tam prisla a trebalo riesit mna, vsetko je v pausalnej cene. No co by mi povedali na viac ludi, to este neviem..
@ivkadracova Vyskov ziadne navstevy ani pripravu nepozaduje, rodila som teraz v januari 2015, o nicom takom ani zmienka
@lauricka Si len prisla a porodila? Ani Ta nemali v databaze? nepotrebovali ziadne vysetrenia od Teba? hmm, mne do telefonu uplne ine hovorili, mna to vcelku odradilo, lebo je to daleko a nechcelo sa mi tam pendlovat hore dole
@ivkadracova nepotrebuju vobec nic, mozes len prist a porodit. Ak chces, mozes si tam ist vopred vypisat papiere, ale to len ak chces, inak to vypisu pri prichode na porod. Ja som si ich vypisala, pretoze som tam bola aj tak na dni otvorenych dveri. Ten mavaju pravidelne. Od nas do Vyskova je hodina cesty a z BA k nam je tak 25 minut. Do poradne pred porodom som chodila na Antolsku. Vyskov bol super!
@ivkadracova vdaka za info o hainburgu viem dost rodila tam moja najlepsia kamoska, mna tam vsak aj cosi odradza ale nebudem zachadzat do detailov. Mozem sa takto blbo opytat co myslis tym ze ta uzko zasila? Myslis tym otvor rany alebo ine?;)vdaka
@potvorka77 Citim sa uzsia ako pred tym.. ako mi to tam porodna baba pred porodom natahovala, ze "here is the space", poviem sprosto, celu posvu dole aj s ritou, tak traz tam ziadny space nemam, ani to nenatiahnem. Pred tym som nic take ako bolest pri gynekologickom vysetreni alebo sexe nezazila. Nie je to citlivost po porode, ved uz to bude rok.. viem ze som uzsia, ze je tam koza akokeby navyse. Ja keby som bola plasticky chirurg napr. tak si tam vacsiu volu necham. Ale co praktikantka mohla vediet aka som bola pred tym.. ja verim ze druhym porodom sa to vyriesi. Keby nebol porod, tak to budem riesit plasticky, keby ma to obmedzovalo aj po roku.
@potvorka77 Ja by som zas rada vedela co ta na Hainburgu odradza, pomohlo by to mne ... mame aj sukromnu postu kebyze Ti vadi verejne. Mne to nevadi : ) dik za info..
@ivkadracova aha no to je zaujimave s tym som sa este nestretla aj ked ja som bola tiez pozasivana vsade, bodaj by nie ked mi malu vytlacila sestricka z brucha, ale netusila som ze sa da zosit uzsie🙂 vlastne netusim ako sa sije posva, ale bola som v tom ze priechod posvy zostsne rovnaky ze sa sije iba ranka tak ako aj pri nasteihu hradze. Mna zase tak pozasival doktorko ze som mala reakciu na to ako vela som mala v sebe materialu takze som si to odlezala 8tyzdnov ako keby som bola po cr. Never ever.som poucena dozivotne a kupujem epino a idem na hypnokurz🙂 co ma odradza je ze ak sa nieco pokasle babo odnesu do viedne. Pre mna nepredstavitelne ze by som nemohla byt s babom keby sa nieco pokaslalo. Dalej je to ambulantny porod ako si mala ty, to by som nechcela, predsa len den dva navyse su oporou z medicinskej strany. A dalsou nevyhodou je ak by som tam cchela zostat, resp musela tak sa sumicka dost navysi a to sa uz nepreplaca vsetko takze v konecnom dosledku by sme tam dost zaplatili. Este ma odradzaju papierovacky navyse pre poistovne a rodneho listu potom ale to je uz detail.
@potvorka77 Rozumiem Tvojim argumentom, su dobre.. no mne byto zas asi nevadilo, stat sa moze kadeco.., kazda sme ina. Len detail, ja som nemala ambulantny porod, normalne som bola hospitalizovana, iba som na druhy den poobede podpisala revers, lebo sme chceli byt rodina spolu a tam to neslo, boli plni.. Prave s medicinskou oporou bola spokojna, kym som tam bola. Co zaostavalo, bolo poradenstvo sestier ohladom dietata a laktacne poradenstvo. Starat som sa vedela, mala som prax so sestrami, ale ta laktacna sestra by sa mi teda zisla, nevedela som rozkojit dcerku 3 tyzdne, a to som si myslela ze to pojde samo.. strasne to bolo. Takze verim ze absencia tychto sluzieb niekoho tiez odradza.
Ano, neviem ako sa da zosit uzsie : ) ale ja uzsia teda som, Vtedy som na prvy sup dala s epino 6cm. Teraz neviem ci by som dala 4..
@ivkadracova fiha tak to si dobra ze 6🙂 takze si mala epino nacvicene a aj tak nepomohlo proti natrhnutiu? :( mna laktacne poradenstvo nezaujima, taktiez som si to odsrala s kojenim na kramaroch kde mi figu pomohli... Trapilo ma to takze som sa o tom vela naucila a radila aj inym takze viem ako na to po druhykrat. A to je inak najmenej...stale tu mame zlate mamilacky co poradia aj cez telefon keby bola mamicka v hainburgu a potrebovala by poradit.
@potvorka77 ja neviem ci by som sa natrhla alebo nie .. mne sa uz "vyhrazali" vakuovou pumpou alebo ze mi skoci doktor na brucho, ale potom vyplynulo, ze iba aby ma vyprovokoval, lebo dcerka tam bola dlho a ja som zacinala slabnut, takze ma strihol po dalsej mojej namahe uz len preto aby to urychlil, vtedy doslova vypadla von. Teraz kedze som uzsia, by som sa natrhla urcite, takze ocakavam nastrih aj pri druhom porode. Epi-no som zatial po porode neskusala. Uz je asi najvyssi cas..
@ivkadracova aha vdaka ano dava to teraz zmysel. No mne po bruchu tlacila sestricka a taku bolest v kontrakcii som jakziv nezazila... Prisaham ze som videla biele hviezdicky ako mi kruzia nad hlavou ako v kreslenych rozpravkach. Sa divim ze mam vnutro v poriadku po tom vsetkom a mna nenastrihol ale ma mala celu potrhala(teda hradzu strihol)takze asi sme na tom boli dost rovnako. Kukam ze od temy uz piseme trosku 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@potvorka77 ina sukromna v BA nie je ... z alternativnejsich mas na vyber bansku stiavnicu, niekto spominal aj dunajsku stredu (tusim kvoli porodom do vody), hainburg a české pôrodnice ...