Prosim Vas baby s neockovanymi partnermi kam pojdete rodit? Prepadam miernej panike kedze sni na sukromnej klinike nechcu pustit neockovanych, ja neviem kde sa podejem alejedno viem, ze toho partnera tam mat budem a chcem! ProsimVas piste ak mate skusenosti pripadne nejake info. Dakujem 🥺
Tak preco sa nenecha zaockovat, ak to pozaduju na pritomnost pri porode? Porod dietata mu za to nestoji?
a domaci porod?
@simonamunk v ruzomberku sa mi zda ze pustali aj neockovanych , ale museli mat 72 hodinovy pcr alebo lamp test a zaroven spravia pred vstupom na porodnicu antigenovy test.
@liljana komentár hodný nula bodov
@simonamunk v Trnave kamoška rodila min mesiac neocko, obom im robili test namieste v nemocnici
@gelifil 😍🤩🥳
@lauristrk v maji, ale uprimne uz neverim nato ze tie nemocnice uvolnia opatrenia aj ked uz zrusia tie prisne podmienky co sa statu tyka, osobne si myslim ze im to snad aj vyhovuje ked tam nie je ten otecko.
@liljana tak asi sme proti tomu, a asi ked to maju rusit cele tak to nejaky vyznam asi bude mat ze nechceme, to je kazdeho osobna vec ja nemam problem si kazdy den zaplatit aj pcr test, tak isto otecko, ale aby sukromna klinika za take peniaze nebola ochotna ani sa nejako dohodnut ani ponuknut nejaku alternativu vhodnu?este sa divia tomu ze ci to sama nezvladnem, sak jasne ze zvladnem ale to nieje pointa toho celeho o co mi ide
@simonamunk rodila som pred tyzdnom doma. Vsetko skvele a zazitok na cely zivot🙂 pri porode som mala porodnu babicu, dulu a este aj mojho muza🥰🥰 na slovensku neviem ako to je ale byt tebou mozno uvazujem nad porodom v cechach. Neviem z ktorej casti slovenska si ale prvu dceru som rodila vo vyskove. A tam staci len test a mozno v maji nebude potrebne ani to. Mas este kopec casu🙂 drzim palce🙂
@liljana tak to potom rovno mozu odmietnut aj neockovane rodicky, naco takto riskovat, nemoze otec nemoze ani matka, hotovo, mozme si to skusit teda doma na divoko 😂🙈🙊🤰🏽
@diamond007 dakujem krasne pozriem aj tu trnavu.. ☺️Viete clovek si vsetko planuje je ochotny si zaplatit za hocico ale proste aj tak sa neda tak potom o com to je, a este Vas aj vysmeju jak keby som neviem co od nich ziadala.
@gelifil na to zase gule nemam 🙈🙈🙈
@evica17 ooo dakujem pozriem aj ruzomberok. 💕
@simonamunk kakat im na hlavu...a rakusko, cesko?
@simonamunk Proste maju nejake pravidla, nechcu ohrozit ostatnych pacientov a bodka. Ides na to sposobom, ze hallo, som tu a vsetci na klinike prisposobte sa mi. Im je jedno, kde budes rodit. Si len jedna z mnozstva pacientov.
@liljana no ano pokial rodim v statnej tak som ale pokial niekde necham 3000 euro a viac tak snad asi mam pravo na zakladne veci. Ja som to brala ako samozrejmost. S tymto som neratala. A mam asi 10 kolegov 2 a 3 krat ockovanych ktory mali covid tak ci tak a veru lahky priebeh nemal kazdy kde to je zarucene ze ockovany ho mat nemoze potom o com to cele je? Ja som tehotna neockovana a makam tam cele tehotenstvo a covid som teda zatial este nemala. Klop klop..
@simonamunk Nuz ocividne vsetko sa za peniaze kupit neda. Je doba covidova a jej obmedzenia.
@simonamunk ja co viem Nitra, Vrable. V decembri tam rodila známa a bez problému. Samozrejme bol potrebný test. Ale to robili na mieste.
@simonamunk ja tiež nechápem... Véd test znamená, že človek je negativny. Predsa očkovaný tiež môže mať covid... Ale podľa mňa v máji už nebude problém ani v Bratislave. Ale v súkromnej budú chcieť určite test aj v maji....kamoska rodila minulý rok v auguste u Kochá a chceli test od každého-ocko aj neocko.
@simonamunk Rozumiem, že sa niekto nechce dať zaočkovať. Uz menej rozumiem tomu, ze si ľudia myslía, ze za peniaze v sukromnej klinike vybavia všetko. A čomu absolútne nerozumiem, ako môže tehotná pozerať RK alebo TT. Ja osobne som sa snažila byt čo najbližšie k pôrodnici. Nielen kvôli ceste tam, ale aj kvôli ceste naspäť.
@simonamunk a prečo už teraz riešiš co bude v máji? Aj ja mam termín v máji a dovtedy sa ta situácia môže zmeniť ešte min. 10x a osobne si myslím, že v máji sa bude žiť úplne normálne, každý rok to tak v tom čase už bolo. Takže si podľa mňa len zbytočne vyrábaš stres..
@danyelia Clovek nemusi byt vydierany systemom, ale ani sa do neho nema pchat, ked mu povedia, ze nechcu ohrozovat ostatnych pacientov v nemocnici. Uz lezu na nervy ludia, co povedia, ja sa nejdem obmedzovat a pustte ma dnu k rizikovym pacientom, nech ich vsetkych nakazim. Tak ako mas ty pravo robit so svojim zivotom, co chces a neockovat sa. Maju aj pacienti v nemocnici pravo na zivot. Tvoje prava koncia tam, kde zacinaju prava inych ludi.
Ockovany clovek je menej nakazlivy.
Malo by to byt tak, ze do nemocnice by mal mat pravo ist mimo pacientov na navstevu iba ockovany, otestovany clovek s ruskom. Nechces? Do videnia.
@ptmt1011 Trepes ty. Tento virus tu bolo v 1890. Ruska chripka. Ludia mali tie iste priznaky coronaviru - stracali cuch, chut, umierali. A kde sa stratil na 100 rokov? Kazda pandemia o par rokov pominie, ludia ziskaju imunitu, iba zostanu ohniska, kde obcas vyskoci par stoviek chorych. Po x rokoch pride nova mutacia, nejaky idiot v Cine zozerie netopiera, alebo podobnu priseru a zase to rozsiri.
@ptmt1011 Ked nieco neviem, skusim sa pozriet do historie. Ruska chripka, tri vlny, sest rokov, milion mrtvych, totozne priznaky ako dnesny covid 19
https://www.denik.cz/veda-a-technika/ruska-chri...
https://www.dotyk.cz/magazin/ruska-chripka-2020...
@liljana no hlavne umierajú pre neskoro poskytnutú zdravotnú starostlivosť alebo žiadnu. To si treba ujasniť. Pre porovnanie ti poviem, že kolega dostal koronu na Ukrajine, kde bol u rodiny, hneď ich vyšetrili, urobili rtg a liečili od počiatku. Mali šťastie, keďže manželka mala zápal pľúc. Hneď nasadili antibiotika, nastavili liečbu. Ú nás nemožné, miestami sa ani lekárovi nedovoláš. Takže z takých reči o zodpovedných očkovaných mi je na grc.
@strongi Čítanie s porozumením je schopnosť, ktoru nie každý ovláda. Odporúčam trénovať. Lebo moje nepochopenie tejto mamičky sa vôbec netýka očkovania, ale jej samoľúbosti.. Rodiť 200km od domova len preto, ze JA CHCEM, mi príde detinské a nezrelé. Nuž ale asi som uz stará. Manželstvo sa dnes nenosí. iN je mat len partnera-otecka. Pochopit, ze bábätko je krehké a ak to nie je nutne, netreba ho voziť cez celú republiku, je uz asi úplne za hranicou dnešného chápania.
V každom prípade, prajeme jej, nech sa všetko to jej “”CHCEM” vyplni.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.